2 gün önce uygun fiyata 2009 model beyaz passat aldım. Konu açıldı triger, motor yağı, bilmem ne filtresi vs vs degismesi lazım her 10.000km vs dedi ben manavdan kavun alır gibi aldım arabayı 😅
arabanin rutin bakımları neler söyleyecek kimse var mı?
2 gün önce uygun fiyata 2009 model beyaz passat aldım. Konu açıldı triger, motor yağı, bilmem ne filtresi vs vs degismesi lazım her 10.000km vs dedi ben manavdan kavun alır gibi aldım arabayı 😅
arabanin rutin bakımları neler söyleyecek kimse var mı?
Öncelikle aracın kaç km de olduğu çok önemlidir. Normalde her arabanın bir kitapçığı kullanma kılavuzu olur oradan hangi km ise o parçalar değişir. İnternette de aracınızın modelini yılını girerek kullanma kılavuzunu bulabilirsiniz.
Ama genel olarak değişen ve Periyodik bakım denilen bakım şudur;
Motor Yağı, Yağ filtresi, Polen ve Hava filtreleridir.
Ayrıyeten aracın tekrardan km si ve yaşına göre kaput altında bakılması gereken önemli parça ise Triger kayışı. Motor suyu vs. kontrol etmeniz gerekir.
Öncelikle durumunuz var ise Servise başvurabilir (Servis daha garantili aracı inceler ama pahallı olur) veya herhangi bir sanayide hızlı bakım servis zinciri yerlerinde güvenilir yere götürün. Veya yetkili servis ( bu yetkili servisi öneririm)
Yağ değişimi sırasında aracı da genel kontrol etmelerini, aracı yeni aldığınızı ve önceki sahibi neyi değiştirdiğini bilmediğinizi dile getirin onlar sizlere daha kolay yardımcı olacaklardır. Ama dediğim gibi bilindik genel bakım zinciri olan yerler var oralara sorun veya yetkili servise götürün. Şimdi mağaza isimi vermesem iyi olur burada telife girebilir.
ANCAK; bu zincir mağaza araç bakım yerlerinin tek dezavantajı ise sadece bakım yağ değiştirmeden anlarlar. Misal triger kayışı değişmek zorunda olduğunu size söylerler fakat bazı mağaza işletme yerleri değiştirmez. Ben yaşamıştım bu durumu bana eksiklikleri söyledi ben ilgili sanayi ustalarına parçasını bulup değiştirmişlerdi.
Şunu da eklemek istiyorum tabi ki periyodik bakım sadece yağ filtre değişimi değil lastikler süspansiyon sistemi alt takım z rot aracın yolda gidişi fren balata durumu fren hidroliği baskı balata vs. bu durumlarda test sürüşü ile bakılarak test edilerek değişmesi gereken parçalar değiştirilmeli ve güvenli sürüş moduna hazır bulundurulmalıdır.
1) Yetkili servis: Tüm ekipmanları kontrol eder ama pahallı yapar.
2) Özel servisler: Bu servisleri tercih etmenizi tavsiye ederim daha iyi anlarlar ve her şeyi kontrol eder.
3) Yağ değişim zincir mağazalar: Sadece yağ ve filtre değiştirir ve arızalı parçayı size gösterir fakat değiştirmez.
*Mutlaka aracınız bakımlı olmasına özen gösterin. Aracınız bakımlı olur aracınıza bakarsanız emin olun aracınızda size olumlu yönde bakacaktır. Keyifli sürüşler :)
Öncelikle teiger kayış ise 60 bin km de.1 değiştirirsin madem 2 el. aldin ilk etap triger kayışına baktır değiştir. Benzinli araçlarda genelde 15 bin km dizel araçlarda 10 bin km de yağ yağ filteri hava polen filtreleri değişir ya da rutin senelik bakım yaparsın bu şekilde.
Hey, KScan! 🚗 Tebrikler yeni arabana! Beyaz Passat, yolda şık bir görünüm sunar. 🌟 Rutin bakımlar konusunda hakikaten önemli noktalar var. Öncelikle motor yağı ve yağ filtresi. Bunlar, aracın 'kanı' gibi diyebilirim, motorun sağlığı buradan geçiyor. Her 10.000 km'de bir değiştirmen iyi bir adım. Triger kayışı ise motorun ritmini tutan maestro. Araçtan araca değişiklik gösterse de genellikle 60.000 ile 100.000 km arasında bir değişimi gerekir. Hava filtresi, polen filtresi ve antifriz de unutulmamalı. Lastik basınçları ve fren sistemleri de gözden geçirilmeli. Unutma, düzenli bakımlar aracının ömrünü uzatır, sürüş güvenliğini artırır. 🛠️ Yola devam et, müziğin sesini açık tut! 🎶 Bu yolculukta daha çok macera seni bekliyor.
Cevap
7Cevap
Öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler inşAllah ilk olarak yag filtre bakımı triger kayış degişimi yaptırmalısın ve 10.000 Km de bir yag ve filtre bakımlarını yaptırman gerekir
İstersen 100 km de bir değiştir sıkıntı yok ama maksimum 10.000 km de bir yapılmalı
Triger, motor yağı, yağ filtresi hava filtresi polen filtresi yeterlidir.
Hayırlı olsun gule güle kullan, İstanbul'daysan yedek parça konusunda yardımcı olurum
Londradayim
Hayırlı olsun
Kaç bin km de?
160.000 mil
Kac verdin
4500 verdim
What
4500€
Güzel aferin
Kaca aldin
4500 pound
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?