F1 Pilotu olmak için gerekli olan şeyler nelerdir?

Herkesee selaamm,🙋🏼‍♀️

Uzun zamandır kafamı kurcalayan bir konuyu bilgisi ve ilgisi olan biri vardır diye buraya da yazmak için geldim.

6 yaşımdan beri sürekli motor, araba, kamyonet gibi araçlarla iç içeyim. Çok mükemmel derecede olmasa da araçların dilinden anlıyorum ve bir kadın olarak gerçekten kelimenin tam anlamıyla erkek çocuğu gibi büyütüldüm. Bu yüzden bu konuda hemcinslerimden farklı olduğumu düşünüyorum ve çevrem de öyle düşünüyor.

Herkesin eşi, sevgilisi ya da babasıyla araba kullanırken yaşadığı birtakım problemler vardır. Debriyajı hafifçe bırak, gaz pedalına sonuna kadar basma, aynalarını her zaman kendine göre ayarla vb… Ben araba kullanmayı babamdan öğrendim ama hiç böyle sorunlar yaşamadık, ki babam çok asabi bir insandır😄 Abime öğretirken bile “Sen nasıl erkek çocuğusun şu debriyajı yavaş yavaş bıraksana!” gibi bazen gülüp eğlendiğimiz bazen de abimin özgüvensizliğine sebep olduğu için üzüldüğümüz diyaloglar yaşanıyordu. Ben abimin tam tersiydim sanki evin erkek çocuğu bendim yani.

Böyle bir yaşantım olduğu için de her zaman F1 pilotu olmak istedim. Babam her zaman şunu söyler: “Yapabileceğin en iyi iş aslında buydu.” Evet gerçekten öyle. Trafikte yaptığım manevralar, seriliğim, aracı kullanış şeklim her şeyim bir kadının yapamayacağı şeyler olarak bakılıyor. Çoğu zaman karşıt cinsin yaptığı hatalar yüzünden arabadan inip kafa tutmuşluğum bile var. Araba kullanmak, motor kullanmak benim için ayrı bir tutku.

Bu yüzden yoğun bir araştırma yaptım ve F1 pilotu olmak için neler gerekli, nasıl bir eğitimden geçmem gerekiyor uzuuunca araştırdım. Fakat edindiğim bilgiler yeterli değil. Bu konuda bilgisi olan kişiler ya da benim gibi ilgisi olan kişiler varsa lütfen beni aydınlatsın.

Aşk acısı çekiyor gibiyim resmen🥹