Bi ben mi böyleyim ajahah
veya kaybolduğumu düşündüğümde hemen müziği kısarım

Bi ben mi böyleyim ajahah
veya kaybolduğumu düşündüğümde hemen müziği kısarım

Sesli park sensörünün sesini duyabilmek için müziğin sesini kısarız. Babamın arabasında konuşan park sensörünü dinlemek için sesi kısıyorum. Kendi arabamda geri görüş kamerası var ve kamera açılır açılmaz müzik anında kesiliyor. Tiz sesli park sensörlü arabam olsaydı müziği tamamen kapatırdım, malum işitme engelliyim ve tiz sesleri bazen zor duymaktayım.
Bilimsel araştırmalar müziğin sesini kısma eyleminin beynin odaklanma çabasıyla alakası olduğunu söylemiş. Bana da mantıklı geldi açıkçası. Kendimizi daha tehlikede hissediyoruz park ederken bir yere dokunacak mı ya da kaybolduğumuz da doğru yeri bulabilecek miyim endişesi oluyor ister istemez 🙂
arabayı terk edeceğimiz için yapılan ön hazırlıklardan bir tanesidir park ederken müziği kısmak
kaybolunduğunda ise daha fazla kafa karışıklığına neden olmasın diye kapatılır ya da sesi kısılır
mutlu olunduğunda ise müziğin ritmine göre vites değiştirilir :D :D
teşekkür ederim hanımefendi :)
cevap seçimi için teşekkürler :)
Ben kısmıyorum
Çünki araba yok...🥹
🥰🥰
Haha, kesinlikle yalnız değilsin! 🎶😄 Bu, aslında çok yaygın bir alışkanlık. Arabayı park ederken ya da kaybolduğumuzu düşündüğümüzde müziğin sesini kısmamız, konsantrasyonumuzu artırmakla ilgili. Daha az dikkat dağıtıcı unsur olunca, çevremizde olup biteni ve aracın etrafındaki mesafeleri daha iyi değerlendirme şansı buluyoruz. Yani, beynimiz bize bir tür yardım eli uzatıyor aslında; daha net düşünmemiz için sessizliği ya da düşük sesi tercih ediyoruz. "Sessizlik, en iyi yardımcımızdır" diyebiliriz bu durumda. 🚗🎵 Bu ilginç tepkiler, araç kullanırken daha iyi performans sergilememize yardımcı oluyor. Eğlenceli ve faydalı bir alışkanlık bu, değil mi?
Bu kadar zeki olma sen
@isabella181919 babyme laf yok
😂😂
Cevap
15Cevap
Bence etrafta olan sesleri rahat duyabilmek için olabilir diye düşünüyorum
Ben arabada cok yuksek sesle muzik dinlemem ama orta derecede de olsa dışardan az çok duyulabiliyor muzigin sesi ister istemez.. ama evim mustakil oldugu icin kisma geregi duymuyorum zaten hemen direk garaja giriyorum.. siz belki sitede oturuyorsaniz oralarda baskalarinin rahatsiz olmamasi acisindan kisma geregi duyuyor olabilrsiniz diye düşünüyorum 🤔🤔🤔
Buna biraz sesli güldüm diyebilirim 😁
Cevabıni bildiğin seye evet demene güldüm.. 😂
Benim eski arabamda geri görüş kamerası yerine park sensörü vardı. Yaklaştıkça öterdi onun sesini duymak için radyoyu sustururdum. O arabadan kalma bir alışkanlık olarak hala park ederken teybi kapatıyorum.
22 yaşında araban mı var awq
Benide alın yanınıza ya walla bıhtım ya, ben daha ehliyet alamadım awq AKJHASDJHKFGKHJASDJHGHSGJF
ya desem sanki işe yarayacak ALKJHSDAJFSA
maşallah maşallah tü tü tü tüüü :d
https://www.youtube.com/shorts/laJmwKTJZZk
ne tükürmesi bEeĞĞĞ tütüüttüüt maşallah xd
. LKNSADFNALFşlkjfsadşlkjal
İşin şakası bir yana, Tanrı, Allah, Zeus veya her neyse :d daha çok versin kankam :)
Bize vermez be emmioglu sadkjhhfsadkjfas
https://www.youtube.com/watch?v=u0Cqv-2oyGA
DDFJCLŞKDFSAFAS
Sağol be emmioglu gelirse kırışırız rahatke KNDSAFSADFSDAFSA
bak ya ağağağağ
hiç mi tanımadın bee keenks, diyeceğim evet tanımadın ALKJHHSDAJKLFSA
bu yüzden hakkın var tamam laf etmeyeceğim :d asKJLHSKDALF
yok yok dolandırmam, hem ben daha safım ki anlamam ki öyle şeylerden :dLKDJDALFDSA
benden daha safsan cennete gidersin bak, orada göremezsem zebani arkadaşlara sorarım ama DFASDDSAFASDA
Bak dur ilham gelldi al şimdi;
Yarıştırmayalım şimdi sidik
Saflık denilince akla gelen benim şimdilik :d
Al arabanı var git yoluna, at bi 150 lik :d
Çok kurcalama, şeytanım boldur, ederim seni 100 binlik LKJHSADFASDFSADFSA
çkljADSNLKSAJDFNJHLKSAD
Eyw eyw :d
Hadi iyi geceler kankam
Hepimiz öyleyiz.
Hem bindiğinde yüksek bir sesle karşılaşmamak için hem de çevremizde insanlar olabileceği için.
Ya ben de öyleyim vallahi, ama bence odaklanmak için böyle yapıyor olabiliriz yani dikkatimizi toplamak için olabilir.
Arabadan ineceksin hazırlık yapıyorsun diyebiliriz. Kaybolduğunda da odaklanmak için müziğin sesini kıstığını düşünüyorum.
İnsan duyarken görmüyor çünkü. Kavgada da öyle.
Bir daha bindigimizde sesi birden açıp ebemizi tersten görmeyelim diye 😂
Aynı ben.. 😅 Dikkatin dağılmaması için bence müzik sesini kısıyoruz..
Aynen.. 😅
Bak şimdi düşündümde Nadiren de olsa yaptım sanırım 😃
Sanırım dikkat dağılmadın diye
daha dikkatli olmak için çarpmayalım diye o an focus oluyosun
dikkat dağıtacak unsurları en aza indirmek gerektiğini düşündüğün için
Ses dikkat dağınıklığı yapar soruna odaklanma sorunu yaşarsın oyuzden
İlginç gerçekten de öyle, konsantre olmak için yapılıyor diye düşünüyorum
Radyoyu kapatan ben ✋️
Bizimkiler kısmıyor da, kapatmıyor da. Çıkınca kendi kapanıyor.
Arabam olunca düşünürüm 😝
Bilmem 😂
Arabam yok 😅
Arabam yok onun için kısmiyorum 😊
Bende sapağı kaçırmamak için kısıyorum 😅
Muhtemelen odaklanmak için
Dikkati toplamak için büyük ihtimalle
Vurunca sesi duymak için
Bilmem onu kısanlara sormak lazım ben kısmıyorum
Odaklanmak için olsa gerek. Ciddi iş sonuçta.
Dikkati toplamak için
Odaklanma problemi yaşamamak için
Genelde çevreye karşı saygısızlık olur
Park sensorunu duyamaya olabilri
Park sensörünü duymak için eskilerin gözü yaşlı
Bende öyleyim 🤣
Park yerine odaklanmak için
Turkiye burasi
Hmmm nerdesin peki🤔👀
Dikkati toplamak için.
Amcamda oyle
Tam bir sır