İşi biliyorum ama belgem falan yok. Bir de yeni arabalardan pek anlamıyorum hep eski arabalarla uğraştım. 63 model 17m taunus ilk kullandığım arabaydi mesela. İlk sahip olduğum da 1986 model murat 131 doğan. Hep eskilerle uğraştım onları bilirim. Motor mekanik aksamdan anlarım fren ve alt takım da yaparım. Çok zor şeyleri bilir çok basit şeyleri beceremem ama mesela fren sistemini komple yenilerim ama havasını alamam öyle düşünün.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bir yere girip çalışıyorsun ben tamirciyim hiçbir şey dışardan görüldüğü gibi değil tabi yaşın da önemli
Sizinle aynı 21 yaşındayım mayısta askere gideceğim gelince yapacağım size tek bir sorum var. Basit bir tamirhane düşünün. Buna günde ortalama kaç müşteri gelir? Fren alt takım motor elektronik ve kaporta işi yapacağız ben fren ve kaportadan anlıyorum biraz da alt takimdan gerisini arkadasim yani ortağım olacak kişi biliyor. Gündr ortalama kaç müşteri gelir sizce bu dukkana yer bartın
Ben aslında röntgen teknikeriyim bir de ailemin dükkanında camcılik yapıyorum yaklaşık 7 8 senedir
Hocam bunda bi ton etken var dükkanın konumu çevreniz piyasada tutunabilme kaporta, elektronik diğerleri çok ayrı şeyler eğer tek başınıza açacaksanız muhtemelen hiçbirini para kazanacak kadar bilmiyorsunuzdur
Tamircilik diğer işler gibi tam öğrenilmez babam 35 yıllık usta hala takıldığı zorlandığı oluyor bu iş 2-3 ayınızı verip öğrenebileceğiniz bir şey değil en az 6-7 sene
Umudunuzu kırmak istemem fakat dost acı söyler
Yazdığım gibi ortağım olacak o elektronikten anlıyor bende kaporta fren ve alt takımdan ama motordan az anlarım yalan yok
Estağfurullah acı falan değil direkt söyleyin merak bu
Bende çocukluğumdan beri eski klasik arabalarla iç içeyim ilk sürdüğüm araba 63 model 17m taunustu mesela.
Bir de 2 araba topladım 79 ford ve 1992 kartal L
Kardeşim hiç biryerde çalıştın mı
Elim tamire çok yatkindir kendi kendime motosiklet ve bisiklet tamir etmeyi öğrendim bilgisayar ve telefon da ogrendim çok da ekmek yedim ek gelir olarak
Çalışmadım ama dediğim gibi elimden birkaç araba geçti 2 de restorasyon yaptim
Vallahi kardeşim elektrik ayrı olur koparta ayrı diğerleri de zaten tamircilik 2 araba yapmışsın galiba meraklısnda ama hocam şu durumda bu senin için hobi den fazlası olmaz 2 değil 2000 araba yapmışımdır tamir olarak zeki birisiyimdir hemen anlarım fakat babam olmasa ben bile yapabilir miyim bilmiyorum ama sana önerim o dükkanı eğer diğer ortağın hakimse bu işe biryerde öğrendiyse esnaflık nedir biliyorsa açın ondan elektrikçilik öğrenirsin diğer türlü bu araçların binbir türlü hali var insanlarla papaz olur başına iş alırsın
Esnaflık bende var işi biyerde ögrendi o da çalışıp öğrendi he ben işten anlar miyim %30 diyim belki 20. Ama o %70 falandır. İkimiz yaparız yani inancliyiz
Usta kaybedecek neyiniz var besmelenizi çekip bi deneyin bir süre tutunursanız zaten işi de ufak ufak öğrenirsiniz
Niyetimiz o yönde zaten abi yapamayacagimiz arabalari alıp zarar verip başımıza bela almaya gerek yok. Baktik gözümüz kesmedi bakmayız yoğunuz biz bu markalara bakmıyoruz falan der göndeririz. Benim merak ettiğim tek konu sadece 2 sanayisi olan (ikisinin arası 60 kilometre kadar) küçücük bir şehirde ortalama nekadar müşteri gelir ne kazanırız falan diye düşünüyorduk sanayide 2 3 gün sabahtan akşama kadar durdum dükkanları gözlemledim ortalama 2 ila 10 15 araba geldi dükkanına ve işine göre. Yani Bi deneyeceğiz bakalım teşekkürler fikirleriniz için
Ne demek kardeşim her şey gönlünce olur inşallah başarılar
Allah razı olsun cümleten inşallah. İş beğenmeyen müşteri seçen 100 liralık iş yapıp 500 lira isteyen müşteriye köpek gibi davranan ustalarla dolu sanayi. Çok az iyi usta var biz de onlardan olacağız insallah
Bunun eğitimleri var
Evet belge almak sartmış nekadar sürer ve kaç para tutar acaba
Sen bunu meslek eğitim merkezi ile görüş
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!