Şu an b segmenti renault clio bir aracın 1 yıllık bakım parası, zorunlu sigortası, muayene ücreti, mtvsi falan kaç paradır? 1 yılda bunlara ne kadar para öderim
5000 trafik sigortası olsa MTV si motorunz 1.0 1200 TL desek yillik periyodik 3000 desek arıza lastik beklenmedik durumlar içinde bi 5000 desek ve ne kadar gezerseniz o kadarda TL yakıt desek yillik en az size masrafı 13ila20 bin arası olur Ama size kaskoyu mutlaka yaptırmanızı öneririm cunki arabanizin çalınması kazası pert durumunda kasko tüm zararınızı karşılar Bazı insanlar kaskoya niye gerek var der ama kasko bence trafik sigortasından sonra mutlaka yapılması gereken bi hizmettir
Suyun içinde yıllık masrafınız en az 15ila 20 bin arası olur Tabiki arabayla ne kadar çok gezerseniz masra (lastik aşınır fren eskir v. s) fınız o kadar artar
Soran
+1 yıl
Selam. Renault clio 1.0 motor. otomatik xtronic cvt şanzıman almayı düşünüyoruz. 2 3 yaşında olacak. 2017 öncesi araç almayı istemem açıkçası. Hem otomatik şanzımanı sorunlu olur hem de başka arızalar çıkarabilir.
Soran
+1 yıl
Yılda 10 bin km civarı anca gezeriz. Değişeni boyası olmayan 50 bin km civarı otomatik clio düşünüyoruz
Allah'tan 1.0 ların MTV si düşük Ama kaç kişi binceksiniz? 65 beygirlik modelini sakın almayın Hiç çekmez 1.0 -100 beygir olanları var onlardan alın Ve mutlaka mutlaka iyi bi yerde Exper yaptırın Yoksa arabayı satarken büyük zararlar edersiniz
Valla benden söylemesi aldığınız araba ne kadar modelli ve pahalıysa MTV si vergisi parçaları herseyiii coook pahalı oluyor 2017 arabaya 3000 vergi ödicenize 2016 modeline 1500 ödemek daha akıllıca olur Devir hesap devri Zenginler için bile
Evet bagaj cok önemli değil. 90 bg ya da 100 bg olan modelini alcaz ama bu clio cvt şanzıman olanlar benzinli ve otomatik olduğu için çok yakıyormuş. Yani şehir içi 7 8 litre, şehir dışı 5.5 6 litre arası yakıyor diyebiliriz. Ortalamayı 6 litre olarak alabiliriz ama ben yakıtı hesaba katmıyorum çünkü o zorunlu değil. MTV sigorta vb bunlar zorunlu
Sözde en ekonomik elektrikli arabalar onlar bile masraflı aslında
Soran
+1 yıl
Öyle de ben arabayı 1 ay boyunca kullanmasam gelip kimse bana zorla yakıt al demez. Ama muayene MTV sigorta öyle değil :) Aslında 2016-17 model toyota yaris de alabiliriz ama masraf çıkarır, şanzıman sorun çıkarır falan diye endişe ediyoruz. Cvt şanzıman aradığımız için geriye en mantıklı clio cvt şanzıman kalıyor
O zaman şu tavsiyeyide vereyim Otomatik şanzımanın kralı japon arabalaridir Bu arada hangi model araba alırsanız alın otomatiklk vitesi her an arıza cikarabilir Amanjapon otolarında kullanılan otomatik vites kutuları diğer markaların ürettiği otomatik viteslerden daha kaliteli Ben olsam tercihimi japon marka otomatik vitesli bi araba almaktan yana kullanırdım İstediğinize sorun Japon otomatik viteste en iyisidir
Soran
+1 yıl
Ama bütçemiz 2-3 yaşında 50 bin km civarında değişensiz boyasız bir japon arabasına yetmiyor. O yüzden cvt şanzıman olan clio 5i seçeceğiz. Sonuçta 2side cvt şanzıman çok bir farkı olur mu? 2 yaşındaki clio yu almak mı daha mantıklı yoksa 2016-17-18 model toyota yarisi mi
Clio daki otomatik vitesin kalitesiyle yaristeki otomatik vitesin kalitesi asla aynı değil burada iyi olan yaristeki otomatik vitestir Bunu araştırın İnternette yazın ve iki markanın otomatik vites kalitesini araştırın öyle alın
Soran
+1 yıl
Araştırdım da Clio xtronic cvt şanzımanlar için sorunsuz diyorlar hep. Bilemiyorum artık. Sonuçta 2 yaşında araç olacak
Sizi yaniltmis olmak istemem Biraz video izledim Şöyle özetlim Otomatik vites olayı başlı basina riskli bi konu ? Niye derseniz sıfır kilometre bile alsanız sorunlar çıkarabiliyor Diceksinizki sıfırken vites arızalansa garantiye girer garantiden yapılır Öylede olmayabiliyor Garantide bile olsa kullanıcı hatası diyip suçu üzerinize yikabiliyorlar Yani işin kısası otomatik vites başlı basina bi sorun yumağı ? Manuel vites bozulsa 10 bine tamir olur diyelim Ama otomatik vites bozulduğunda bu rakam 10 binin çok üzerinde oluyor Bi yerli yutubırın videosunu izledim eski model otomatik vites aldığınızda bozulma riski daha yüksek olur diyor burada adam çok haklı İşin en ucuz tarafı manuel vitesli araba almak Ha diceksinizki ben habire vites mi değişcem sizde haklısınız Ama itimatik vitesli arabanızın otomatik vitesin de bi qriza çıktığında cebinizden daha çok para çıkacağınıda aklınıza yazın Artık bi malı arastirip hangisi iyi hangisi güzel kaliteli bakımı ucuz bunu bile araştırmak bu devirde zor Çünkü cesitlilik çok fazla Size tavsiyem 2-3 yaşımda aynen sizin dediğiniz gibi otomatik Clio iyi bir seçenek Satın alırken servis bakımlı olan bi otomatik Clio bulun Hatta servise gidip satın alacağınız Clio nun servis kayıtlarını bilgisayardan cikarttırın bunu Exper yapmaz siz yapıcaksınız Aman ben uğraşamam adam vitesim taş gibi dedi İnanmıyosunuz Servis bakımlı bi Clio satın almaya odaklanın Benden bu kadar Ve işinde en iyi olan Exper firmasinda baktırıp öyle satın alın Cunki piyasada çok fazla sayıda perte çıkıp toplanmış araba dolaşıyor Bi taneside size denk gelmesin İnşallah temiz bi arac bulup alabilirsiniz Şimdiden hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim 🤲
Soran
+1 yıl
Şanzıman için 3 bin dolar falan bırakcam kenarda, arıza çıkarsa diye. Tarcanlar expertize göstercem aracı. Mecbur otomatik almak zorundayım. Manuel araç beni çok yoruyor. Zevk alamıyorum. Arabadan indiğimde yorulmuş oluyorum
Bakım parası 4.000₺ Sigorta 6.000₺ Muayene 1.000₺ Mtv 5.000₺ Toplam 16.000₺ gibi ortalama olarak yıllık maliyet var 15.000-20.000₺ gibi düşün yıllık masrafı yakıt hariç
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sigorta ve muayene her yıl mı yapılıyor? 1.0 motor olduğu için MTV daha düşük çıkmaz mı clioda?
Araç almak mesele değil ki. Yıllık maliyeti daha can yakıyor. Mtv motor hacmi ve araç yaşına göre değişir. Muayene 2 yılda 1 defa yapilir. Kasko ve trafik sigortası herkeste farklı çıkar. kriterleri vardır.
Arac kac yasinda ve sigorta yaptiracak kisi ilk defa mi arac aliyor? İlk ise kasko trafik birlikte 15.000 liradan asagi cikmaz. motor kücuk olmasi avantaj ama satis fiyatini baz alirlar.. Kasko zorunlu degildir ama yaptirirsan iyi olur. Kaza durumunda seni korur. Trafik sigortasi heryil yapilir. yaptirmazsan cezasi var.
Annemin üstüne alcaz daha önce de annemin üstüne almıştık. Onu atmıştık. Şimdi tekrar alcaz. 3 yaşında clio 5 olacak 1.0 motor olanlarından. Ama annem 57 yasinda yaşından dolayı daha fazla fiyat çıkar mı
Evet anne yaşı önemli. Mtv yaklaşık yıllık 4000 lira cikiyor. En az 10.000 kasko ve trafik cikar. bakim 4000 lira. muayene yıllik 1100 gibi. 20.000 lirayi cok rahat geçiyorsun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Selam size tavsiyem yerli üretim (Türkiye'de montajlanan) arabalardan alın Clio yerlidir
Satın aldığınız arabanın yıllık vergisini model yani üretim yılı belirler 2017 öncesi tescilli arabaların MTV si daha düşük olur
Mesela dün kendi arabamın MTV sine baktım Allah'tan arabam 2016 olduğundan MTV si düşük çıktı geçen sene ödedim ikinci ek MTV çıktı yıllık 1600 dü
Bu sene yüzde 59 zamı kökleyince yıllık 2544 olmuş
Dicem şu ki günümüzde araba sahibi olmak çok masraflı
Sizin arabanız var mı yok mu 🤔
5000 trafik sigortası olsa MTV si motorunz 1.0 1200 TL desek yillik periyodik 3000 desek arıza lastik beklenmedik durumlar içinde bi 5000 desek ve ne kadar gezerseniz o kadarda TL yakıt desek yillik en az size masrafı 13ila20 bin arası olur
Ama size kaskoyu mutlaka yaptırmanızı öneririm cunki arabanizin çalınması kazası pert durumunda kasko tüm zararınızı karşılar
Bazı insanlar kaskoya niye gerek var der ama kasko bence trafik sigortasından sonra mutlaka yapılması gereken bi hizmettir
Bu arada muayene otomobiller için 1821 lira olmuş ve iki yılda bir olur
Arabanızın üretim yılı nedir
MTV si 3 yaşsa 3359 4-6 yaş aralığındaysa 2243 TL ben assada tyazan bilgilerinizi görüp düzeltiyorum
Suyun içinde yıllık masrafınız en az 15ila 20 bin arası olur
Tabiki arabayla ne kadar çok gezerseniz masra (lastik aşınır fren eskir v. s) fınız o kadar artar
Selam. Renault clio 1.0 motor. otomatik xtronic cvt şanzıman almayı düşünüyoruz. 2 3 yaşında olacak. 2017 öncesi araç almayı istemem açıkçası. Hem otomatik şanzımanı sorunlu olur hem de başka arızalar çıkarabilir.
Yılda 10 bin km civarı anca gezeriz. Değişeni boyası olmayan 50 bin km civarı otomatik clio düşünüyoruz
Allah'tan 1.0 ların MTV si düşük
Ama kaç kişi binceksiniz?
65 beygirlik modelini sakın almayın
Hiç çekmez
1.0 -100 beygir olanları var onlardan alın
Ve mutlaka mutlaka iyi bi yerde Exper yaptırın
Yoksa arabayı satarken büyük zararlar edersiniz
10 km'de 1.0 motor sakın sürüşte 2.5 lira yaksa en az 25000 de yakıta gider
Yaniiii toparlak bi 40 bin lira masrafınız olur
10 bin km yazcaktim bin yazmamış klavye
65 beygirin otomatiği var mı bilmiyorum ama sakıııııın almayın
65 beygir hüsrandır
Bagajda önemli tabi
Akıp vermek gibi oomasin ben olsam 1.0 turbo sembol alırdım
Bagajida büyük
Valla benden söylemesi aldığınız araba ne kadar modelli ve pahalıysa MTV si vergisi parçaları herseyiii coook pahalı oluyor
2017 arabaya 3000 vergi ödicenize 2016 modeline 1500 ödemek daha akıllıca olur
Devir hesap devri
Zenginler için bile
Arabalara çok hakim biri olarak size tavsiyelerim bunlar
Öncelikle sağlamlık ekonomik gelir
Bagajı hesaba kaynadığınızı görüyorum 🤔
Katmadığınızı
Evet bagaj cok önemli değil. 90 bg ya da 100 bg olan modelini alcaz ama bu clio cvt şanzıman olanlar benzinli ve otomatik olduğu için çok yakıyormuş. Yani şehir içi 7 8 litre, şehir dışı 5.5 6 litre arası yakıyor diyebiliriz. Ortalamayı 6 litre olarak alabiliriz ama ben yakıtı hesaba katmıyorum çünkü o zorunlu değil. MTV sigorta vb bunlar zorunlu
Yakıtta zorunlu depoya su koyamıyorsunuz 😎
Sözde en ekonomik elektrikli arabalar onlar bile masraflı aslında
Öyle de ben arabayı 1 ay boyunca kullanmasam gelip kimse bana zorla yakıt al demez. Ama muayene MTV sigorta öyle değil :)
Aslında 2016-17 model toyota yaris de alabiliriz ama masraf çıkarır, şanzıman sorun çıkarır falan diye endişe ediyoruz. Cvt şanzıman aradığımız için geriye en mantıklı clio cvt şanzıman kalıyor
O zaman şu tavsiyeyide vereyim
Otomatik şanzımanın kralı japon arabalaridir
Bu arada hangi model araba alırsanız alın otomatiklk vitesi her an arıza cikarabilir
Amanjapon otolarında kullanılan otomatik vites kutuları diğer markaların ürettiği otomatik viteslerden daha kaliteli
Ben olsam tercihimi japon marka otomatik vitesli bi araba almaktan yana kullanırdım
İstediğinize sorun
Japon otomatik viteste en iyisidir
Ama bütçemiz 2-3 yaşında 50 bin km civarında değişensiz boyasız bir japon arabasına yetmiyor. O yüzden cvt şanzıman olan clio 5i seçeceğiz.
Sonuçta 2side cvt şanzıman çok bir farkı olur mu?
2 yaşındaki clio yu almak mı daha mantıklı yoksa 2016-17-18 model toyota yarisi mi
Ben olsam yarisi alırdım
Clio daki otomatik vitesin kalitesiyle yaristeki otomatik vitesin kalitesi asla aynı değil
burada iyi olan yaristeki otomatik vitestir
Bunu araştırın
İnternette yazın ve iki markanın otomatik vites kalitesini araştırın öyle alın
Araştırdım da Clio xtronic cvt şanzımanlar için sorunsuz diyorlar hep. Bilemiyorum artık. Sonuçta 2 yaşında araç olacak
Sizi yaniltmis olmak istemem
Biraz video izledim
Şöyle özetlim
Otomatik vites olayı başlı basina riskli bi konu ?
Niye derseniz sıfır kilometre bile alsanız sorunlar çıkarabiliyor
Diceksinizki sıfırken vites arızalansa garantiye girer garantiden yapılır
Öylede olmayabiliyor
Garantide bile olsa kullanıcı hatası diyip suçu üzerinize yikabiliyorlar
Yani işin kısası otomatik vites başlı basina bi sorun yumağı ?
Manuel vites bozulsa 10 bine tamir olur diyelim
Ama otomatik vites bozulduğunda bu rakam 10 binin çok üzerinde oluyor
Bi yerli yutubırın videosunu izledim eski model otomatik vites aldığınızda bozulma riski daha yüksek olur diyor
burada adam çok haklı
İşin en ucuz tarafı manuel vitesli araba almak
Ha diceksinizki ben habire vites mi değişcem sizde haklısınız
Ama itimatik vitesli arabanızın otomatik vitesin de bi qriza çıktığında cebinizden daha çok para çıkacağınıda aklınıza yazın
Artık bi malı arastirip hangisi iyi hangisi güzel kaliteli bakımı ucuz bunu bile araştırmak bu devirde zor
Çünkü cesitlilik çok fazla
Size tavsiyem 2-3 yaşımda aynen sizin dediğiniz gibi otomatik Clio iyi bir seçenek
Satın alırken servis bakımlı olan bi otomatik Clio bulun
Hatta servise gidip satın alacağınız Clio nun servis kayıtlarını bilgisayardan cikarttırın bunu Exper yapmaz siz yapıcaksınız
Aman ben uğraşamam adam vitesim taş gibi dedi
İnanmıyosunuz
Servis bakımlı bi Clio satın almaya odaklanın
Benden bu kadar
Ve işinde en iyi olan Exper firmasinda baktırıp öyle satın alın
Cunki piyasada çok fazla sayıda perte çıkıp toplanmış araba dolaşıyor
Bi taneside size denk gelmesin
İnşallah temiz bi arac bulup alabilirsiniz
Şimdiden hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim 🤲
Şanzıman için 3 bin dolar falan bırakcam kenarda, arıza çıkarsa diye. Tarcanlar expertize göstercem aracı. Mecbur otomatik almak zorundayım. Manuel araç beni çok yoruyor. Zevk alamıyorum. Arabadan indiğimde yorulmuş oluyorum
Xtronic e benimde kanım ısındı
Aklinizdakini satın alın
👍
Teşekkür ederim :)
Şimdi içim rahatladi
Çünki karşımda akıllı bi pembe var 🤗
Bakım parası 4.000₺
Sigorta 6.000₺
Muayene 1.000₺
Mtv 5.000₺
Toplam 16.000₺ gibi ortalama olarak yıllık maliyet var
15.000-20.000₺ gibi düşün yıllık masrafı yakıt hariç
Sigorta ve muayene her yıl mı yapılıyor?
1.0 motor olduğu için MTV daha düşük çıkmaz mı clioda?
Biraz daha düşük cıkabilir ama sıfır mı yılı da önemli sigorta her yıl muayne iki yılda bir ama yıllık olarak ikiye buldum
3 yaş
Mtv biraz daha uygun çıkar
Minimum 30.000 lira verirsin. Arabaya alacağın yakıt hariç.😄
Ohaaa 15 20 bin civarı tutar diye tahmin ediyordum. 30 bin ne ya insanlar nasıl araç alıyor o zaman
Araç almak mesele değil ki. Yıllık maliyeti daha can yakıyor.
Mtv motor hacmi ve araç yaşına göre değişir.
Muayene 2 yılda 1 defa yapilir.
Kasko ve trafik sigortası herkeste farklı çıkar. kriterleri vardır.
Clio 5 için bunlar ne kadar çıkar mesela motoru küçük araç. Zorunlu trafik sigortası her yıl mı yapılıyor
Arac kac yasinda ve sigorta yaptiracak kisi ilk defa mi arac aliyor? İlk ise kasko trafik birlikte 15.000 liradan asagi cikmaz. motor kücuk olmasi avantaj ama satis fiyatini baz alirlar..
Kasko zorunlu degildir ama yaptirirsan iyi olur. Kaza durumunda seni korur.
Trafik sigortasi heryil yapilir. yaptirmazsan cezasi var.
Annemin üstüne alcaz daha önce de annemin üstüne almıştık. Onu atmıştık. Şimdi tekrar alcaz. 3 yaşında clio 5 olacak 1.0 motor olanlarından. Ama annem 57 yasinda yaşından dolayı daha fazla fiyat çıkar mı
Evet anne yaşı önemli.
Mtv yaklaşık yıllık 4000 lira cikiyor. En az 10.000 kasko ve trafik cikar. bakim 4000 lira. muayene yıllik 1100 gibi.
20.000 lirayi cok rahat geçiyorsun