2022 kanunlarına göre palto ya da montlu araba kullanmak yasaklanmıştı, hala öyle mi bilmiyorum ama asla montlu kullanamıyorum arabayı, çok bunalıyorum. Benim gibi olan var mı?

2022 kanunlarına göre palto ya da montlu araba kullanmak yasaklanmıştı, hala öyle mi bilmiyorum ama asla montlu kullanamıyorum arabayı, çok bunalıyorum. Benim gibi olan var mı?

Duruma ve yerine göre değişiyor. Havaların hafif soğuk olduğu ana kadar montsuz kullanıyorum ama aşırı soğuk olduğunda ( özellikle saat sabahın çok erken saatinde ) işte o zaman mont ile kullanmak zorunda kalıyorum. Rahat mıyım o an? Tabi ki değilim. Boğuluyorum sanki ya da biri beni sarmalamış da bırakmıyor hissi yaşıyorum. Berbat bir his.
Kış soğuklarında kabansız kullanamıyorum. Uzun yolda sıcaklarsam geçici olarak çıkarırım; ama bu mevsimde ya nadiren çıkarım ya da hiç çıkmam. Mont/kaban şartlı tek kişiyim. Kanundan haberim bile yok.
Günaydın
araç kullanırken rahat hareket etmek için kaban mont giymediğim gibi ceplerimi boşaltırım cüzdan telefon vs uzun yolculuklarda ayakkabılarımı dahi çıkarmışlığım var
Ben montumu çıkartırım tabi ki de.. çünkü diğer türlü çok zor olurdu hem sıcak hem de tam hareket edemeyiz araç içinde.. birde bunalırdım ben.. öyle kalamam :)
Cevap
23Cevap
Montla araç kullanamam ben eğer hava dondurucu değilse elbette..
Montlu kullanırım daha çok, akülü sandalye kullanıyorum yani 🤷♂️😂 olacak o kadar
Montlu araba sürebilen var mı ya? :))
Direkt insanı bunaltıyor. Olduğundan çok daha sıkışmış ve rahatsız hissediyorsun. Hırka olur da, mont hayır.
Araba ısınana kadar yol yarilanmis oluyor. Bu soğukta mont çıkarılır mı
Montla araba mı kullanılır aracın kaloriferi bozuk değilse monta falan gerek yok zaten
Montla, şapkayla, kasketle, eldivenle araba kullanılmaz
Aynen... Hem montsuz çok daha rahat ve keyifli oluyor.
Montlu sürülmüyo ya yarım metre öndeymiş bütün ayarlarım bozulmuş gibi hissediyorum 😅
Oldum olası montla veya ceketle araba süremem. İlla çıkaracağım
evden işe gidiyorsam işten eve dönüyorsam montlu olurum. dolaşıyorsam uzun yoldaysam vs montumu çıkarırım.
Bende aynısıyım o mont illa ki çıkacak. Hele kemerle boğar beni yoksa.
Yasaklamaya gerek yok bence. Rahat olamaz ki insan zaten montla.
montu çıkarırım, çünkü benzinli kullanıyorum : )
soğuksa araç ısınana kadar cıkarmsm
Mont çıkarırım sıcak oluyor
Çıkarırım çünkü ben de rahat edemiyom
Bazen mont özellikle sabah sogundw
Mont ile kullanmak zor olmuyor mu
Çıkarır rahat hareket ederim
Telefon, sigara, çakmak bunları dahi çıkarırım
Bu kanun muvar gercek
Atlet külot sürerim
Ben çıkarmam genelde
Çıkarırım
Çıkarırım