AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
1. Link
2. Link
Dostum linklere giderek 600-800 arası araçları görebilirsin. Orada önerdiğim model ve donanımlara bakabilirsin. Sıralamada zaten tasarımda var aracın sundukları da. Gerisi tercih meselesi. 2 linkteki yorumlarımı incelersen detaylı bir yardım olacaksın.
Reis sağolasın yakıt çok önemli değil şık görünümlü 700k civarlarında bi araba biliyomusun
Opel astra j, mazda 3, ford focus, peugeot 308 benim en hoşuma giden modeller. Aslında konular aynı yakıt olayına takılmasaydın keşke. 2 linkte de önerdiğim araçlara bakıp tasarımını incelesen çözerdin :)
Çok sağol reis scirocco lar nasıldır
Tr'de temiz scirocco kalmadı. TR için üzüldüğüm araçlar Scirocco, Leon, Cıvıc, 3.16 gibi bir çok araç heba oldu. Temizi ama gerçekten temizi ise alınır. Aspec ve ABT body kit de çok yakışıyor gözümde. Alıp şöyle kıymet bilecek birinin elinde hafif yüklense güzel olacak ama bir kere mimli araç. Trafik polislerinin gözbebeği oldu.
Tek kapı için 3 hakkın var ya Astra J GTC bakacan onda yakıt vs düşünmeyeceksin ve bakımlarını temiz yapıp hakkını vereceksin. ya da beni üzmesin de dersen Megane 3 bakacaksın. ya da ben her türlü rahatım kafama göre motoru da seçerim dersen Alfa Romeo MiTo alacaksın ve tam keyfine bakacaksın.
Kia Pro Ceed var aklıma geldi. 1.6 200hp ile mutluluk göz yaşı döktürecek :) Gerçekten kaçırdığım ve söylemeyi unuttuğum için hemen geri geldim buraya. Alınır mı evet bu da kesinlikle alınır.
Reis peugeotlar sıkıntılı diyorlar doğrumu
Ve Polo alınırmı
Peugeot nesi sıkıntıymış ve sıkıntısı olmayan 1 araç gösterin bana. Şimdi gidip hor kullanır ve bakımsız bırakırsanız her araç sıkıntı çıkartır. Ne kadar temiz ve titiz kullanırsanız o kadar az arıza ile karşılaşırsınız kaldı ki her araç ve her model için alınabilir ve temiz yılları vardır. Genelde en güzeli ufakta olsa makyaj geçiren araçları tercih etmektir. Çünkü günümüzde tüm firmalar makyaj ile ufak tasarımlar değişirken araçları kroniklerinden kurtarıp en sorunsuz hale getirirler. Misal Mercedes E serisi. Mercedes gibi bir firmadan bile böyle hamle geliyor ise demek ki bizim insanlarımız olayı anlayamıyor. Bütçenize göre 308 alın ve konfor, yol tutuş, pratiklik, güvenlik, iç hacim ve bagaj gibi şeylerin rahatlığını görün bir. İşin sırrı temiz ve titiz kullanmakta.
Bir arkadaşım var ve aracın ufak sorununu sonra der der ve sorun büyür. Daha sonra bu araç hiç iyi değil der. Öyle yapa yapa motor yağ yakıyor harıl harıl şuanda. Şimdi en başta conta değişecek ve sorun bitecekken sibop'lar gitti sonra da pistonlara vurmaya başladı. Yanlış anlaşılmasın hepimiz maddiyatsız kalabiliriz ama maddiyatı varken de yaptırmadı. Şimdi ise 30-40k sadece motor masrafı var. Demek istediğim bu şekilde kullanıp araç sağlığı bekleyecek olanın modeli modern araç değildir ki zaten. Küçümsemek için yazmıyorum ama toros niyetine araç kullanılmaz.
Polo alınır alınmasına da küçük ve b segmenti araç. Eğer B segmenti düşünüyorsanız daha çok model var ama bana b segmenti pek yetmediği için tercih etmiyorum. B alıcak olsam B Suv alırım. Polo alacaksanız da highline+opsiyonlu olmazsa tat vermeyecek.
B segmenti başka neler var
Fiesta, 208, Corsa, C3, Yaris, A1 yani var da var. Tek tek saymaktan ziyade sportif olarak dediklerim gelir. A1, Yaris geçerim ben. C3 daha çok konfor odaklı. Diğer 3'ü de öncelik olur bende.
Çok B segmenti var ama dediklerimden ilk 3 model sana hitap eder.
Scirocco hiçmi alınmaz ya aklım kaldı çok güzel araba
Ben hiç alınmaz demedim ki. Eğer temizi düşerse ele tabi ki alınır. Boya vs önemli değil. Değişen önemli değil. Şasi, podye, direk sağlam olsun, aracın elektroniği ile fazla oynanmamış olsun, yürüyen ve alt takımda vuruk vs olmasın, motor ve şanzımanda sağlamsa alınır. Ama bu dediğim derece temizlikte araç bulman gerek. Araç yapılı ise bile temiz yapılmış olsun ki elinde patlamasın. Herkes araca bir şey yapabilir ancak herkes modifiye hakkını doğru veremez. Bizim ülkemizde modifiye ya ses sistemi, ya dışa aksesuar, ya araç kaplama, ya aracı basma (air, coil) görülüyor çoğu kesim tarafından. Modifiye öyle bir şey değil. Modifiye dediğin her şey araca ekstra katar. Aerodinasini ekstra iyileştirir, motoru güçlendirir ve şanzımanı sağlamlaştırır, hafif jant ile doğru fren diskleri kullanılır, kaliteli coilover kit takılıp doğru kule gergisi ile yol tutuş arttırılır, iç döşemesi araca uyumlu şekilde düzenlenir, ses sistemi bangır bangır bağırmaz sesler kaliteli anlaşılır, egzoz ses için değil doğru spor parçalar ile performans için yapılır ve gereksiz ses kirliliği olmaz, araç dışarıdan sesi kesmesi için güzel ve hafif ses yalıtımı yapılır, farlar karşının gözünü alacak değil yolu gösterecek en ideal şekilde yaptırılır. Yani modifiye demek %90 kişinin düşündüğü görünüş değil, doğru yapılan işlerle aracı olduğundan daha iyi hale getirmektir. Bu konuda Doğukan Manço işi titizlikle yapar ve gerçekten hakkını veren bir insan. Mesela Ünal Turan dış, iç vs güzel girer, tamam air vs benlik değil ama tasarımı olduğunca yapar yani uğraşır ve hakkını yiyemeyiz bir de motora biraz önem verse güzel araçlar çıkaracak ama sadece görüntü önem veriyor haliyle eksik kalıyor gözümde araçları.
Reis scirocco bakarken kaç bin km aşağısında olmalı
Önceliğin 2014 ve üstü makyajlı scirocco olsun. Km gelince yılda 10-15k km olarak hesapla. Yani 14 model araç diyelim şu an 9 yaşında maksimum olması gereken kilometre 140k km şeklindedir. Ne kadar azsa km ise o kadar iyi. Sciroccolarda kapı kollarında soyulma, direksiyonda parlama gibi ufak iç detay kronikleri olanlar vardır. Bakınca anlarsın zaten. Genel olarak Vw motor olduğundan hani her şeyi bilinir. Otomatik alacaksan dediğim kilometreler DSG arızası zamanları iyi kontrol ettirmen gerek. Ön takımları muhakkak kontrol ettirmen gerek. Araç alırken de sade expertiz göstermeyin. Hem motor ustasına gösterin, hem kaporta ustasında gösterin, hem döşemeciye gösterin, hem cihaza bağlatıp arızası var mı baktırın, hem de expertize gösterin. Böylelikle gönlünüz rahat alırsınız. Yukarıda belirtmiştim. Dediklerim gibi bakın öyle boya, değişen önemli değil.
Reis çok rahatsız ettim seni kusura bakma bide scirocco gibi güzel görünen başka alternatifler var mı
Estağfurullah kardeşim. Maalesef istediğin tarzda başka hiçbir araç kalmıyor. Olanları da saydım zaten. Şahsi fikrim Astra J olurdu ilk olarak. Gerek duruşu, gerek karizması bana Scirocco'dan daha güzel geliyor. Zaten kendime alacağım tüm modelleri yazdım sizin için. Şu sebeple artık yardımcı olamıyorum hem km olarak daha fazla yüksek hem de yıl olarak daha düşük model önermek istemiyorum. 700k para için Astra J GTC//Alfa Romeo MiTo//Kia Pro Ceed//Volkswagen Scirocco//Renault Megane MK3 hepsi de 3 kapı ve aradığınız araç tipinde. İsteklerini karşılayacak 5 araç bunlar. B segmenti de dediğim gibi Fiesta, 208, Corsa şeklinde olur. Başka modellere bakmam bile. Yani 700k çok araç önerebilirim + ve -'si ile ama anladığım genç bir arkadaşımızsın ve kanın kaynıyor. Haliyle diğer araçlar benim gibi aile odaklı kişiye hitap eder. Sana hitap etmez.
Allah razı olsun reis çok sağol bide Polo da hangi modeli önerirsin
Polo dedin mi 2009 üstü, 1.6TDI dizel, highline+opsiyon, manuel, 170k km altı alıp yapmak var. Poloya standart binilmez :)
Reis yeniden merhaba biliyorsundur bu araba fiyatları düşüşte bu böyle ne kadar devam eder
Merhaba kardeşim tahminim fazla uzun sürmez. şu an araçlar hem galeride, hem bayilerde şişti sebebi al-satçılar. Ben geçen hafta 0 araçlardaki kampanyalar 1,5 haftaya biter çünkü araçları bitecek demiştim ve gerçekten bayideki araçlar bitmek üzere. 0 yükselişe geçince 2. elde hareketlenme yukarı yönde olacaktır. Ta ki yılbaşı kampanyasına kadar. 12. ayın son 1 haftası yine bir düşüş ve şişme yaşanır bu durum 2024 ocak ilk haftası devam eder. Daha sonra seçimlere kadar durağan olur. Seçimler sonrası püüüü uçar.
Knk uygun derken ne kadar yani bütçe
700 k
Sanyog suziki 2 ellerine bak
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!