+1 yılBenim tarzım değil hiçbiri. Ayrıca araba alacaksan öncelik kaportasımın sağlamlığı ve motoru olmalı 3 ayda bir şanzıman indirteceğiniz arabaları almayın zira bu arabalar bu konuda zayıf.
111 Yorumla- +1 yıl
Bu arabalar uzakdoğu araçları ve genelde en sorunsuz olanlar bunlar.
- +1 yıl
Sadece honda o da tamircin iyiyse aracın bakımını tam yapabilen bir tamircin olmazsa aldığın zamanki performans kalıcı olmuyor bu da bahsettiğim sorunlara yol açıyor maalesef
- +1 yıl
bahsettiğin sorunları bunlarda yaşıyorsam geriye ne kalıyor ki dakka başı bozulan bmw mi alayım 2017de en sorunlu araba seçilen mercedes mi?
- +1 yıl
Bmw zaten çöptür 😅 Mercedes ilgiyi seviyor nazik araba Toyota nın ilmini bilmek lazım belki Audi onun hakkında fazla bilgim yok en az tamir gören o bildiğim kadarıyla
- +1 yıl
Audinin TFSi'ları vardı yapacak usta bulunmuyordu millet ne çekti ondan. Sana kalırsak araba alamayacağız ya biz :D Ne kaldı geriye Cupra Formentor veya DS7 Crosback
- +1 yıl
Chrysler i de yapacak usta bulunmuyor valla ne desen haklısın bence beğendiğin araca bin koltuk rahatsa sürüşü akıcıysa al ben sürmediğim araca karar veremem tamirci sorunum da olmadığı için düşünmem 😅
- +1 yıl
Kia Sorento yenisi çok iyi bence. Tamirci sorunun neden yok?
- +1 yıl
Dükkan var ben sana dükkandan çıkmayanları sürekli gelen markaları saydım 😂
- +1 yıl
hep alman saydın hepsine de çöptür dedin :D At arabası alcam senin yüzünden :D
- +1 yıl
El arabası daha iyi 👍
- +1 yıl
daha az çalışan parça var arıza riski daha az :D
En İyi Cevaplar
- Arabalar konusunda 329 cevap paylaştı.
+1 yılHonda civic kullandım uzun yıllar , arabanın hiç can güvenliği yok , çok güvensiz bir araba aslında. KİA 'ların son modelleri fena değil. Nissan hepsinden sağlam ve hızlı. 👍🏻👍🏻
112 Yorumla- +1 yıl
Honda lpgde çok sorun çıkarıyormuş. Bu modele de benzinle binmek istemiyorum benzinle bineceksem kia ya da nissan daha iyi gibi. Nissanın arka çizgileri biraz eski duruyo tip olarak tek canımı sıkan o. bide E-power 4x4 yok
- +1 yıl
Qasqahi alma zaten. X- Trail al. 👍🏻
- +1 yıl
Uçak alayım :D o kadar da param yok max 2 milyon
- +1 yıl
X traillerin bi büyüğü bir de küçüğü var. Küçükleri pahalı değil.
- +1 yıl
küçük olan 2.3 milyon falan 4x4 onda da yok sonuç itibariyle pek bi farkı yok gibi neden alınır ki bu ne farkı var yani anlamadım. Biliyorsan biraz açıklayabilir misin?
- +1 yıl
Onlar 7 kişilik ve çok güçlü motoru var. Tabii ki aslında dizel olanı mükemmeldir..👍🏻
- +1 yıl
7 kişilik çok büyük ve doğal olarak yakıtı da fazla olacaktır. Dizeli bu yeni düzende asla kimse almaz. xtraile ekstra para ödemek için bişe göremiyorum. Geniş ailelere daha iyi olur. Yaşım ve beklentilerim itibariyle qasqahi daha yakışıklı daha karizmatik 4x4 çok daha ucuz yakıtı daha az ve vergisi de çok daha az.
- +1 yıl
Haklı olabilirsin tabii ki.
- +1 yıl
teşekkür ederim her şey için varsa başka yorumlarınızı da almak isterim
- +1 yıl
Peugeot 2008 olabilir aslında. İkinci el temiz yani. Ve dizel tabii ki..
- +1 yıl
yok hocam hiçbir şeyi uymuyor arabanın bana
- +1 yıl
Pejo ve citroen iyidir 👍🏻 koklar sadece mazotu.
Gizli Üye(25-29)+1 yılJaponların en ucuz serilerini koymuşsun canavar Makineleri nerde

10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
- Arabalar konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u +1 yılNissan Qasqahi
10 Yorumla
+1 yılHonda harikadır ama diğerlerini suv koyarken onu niye sedan koydun anlamadım. Honda’nın suvları misal CRV tekte eler ikisini de
11 Yorumla- +1 yıl
CRV çok eski görünüyor bence ikisiyle kıyas bile kabul etmez. Hrv'de ingiliz köpeğine benziyor. Dış tasarımdan dolayı civic koydum
Gizli Üye(30-35)+1 yılAteşlemeli motorlarda direk Kia Sportage her şartın aracı. Yok hybrit vs girince Nissan alır yürür e power var sonuçta. Sedan araç sevmiyorum Cıvıc Type-R olmadığı sürece kaybetti. Isınmayı hallederiz elbet civicta :)
117 Yorumla- +1 yıl
e-power almam dış forumlarda çok sorun yaşayan olmuş ve 4x4 yok
Cevap sahibi+1 yılNissan bu japon eninde sonunda çözer o işi de :D Ama tercihlerim halen aynı şuanlık 4x4 de gelir elbet bir gün.
- +1 yıl
sanmam çünkü az fiyat farkıyla xtrail var 4x4 gelse muhtemelen fiyatı ona çok yaklaşır cazibesi olmaz. 4x4 ve sorunsuz olsaydı e power çok hoşuma gitmişti. sonuçta halen kararsızım hepsinin bi eksiği var. Kia'da şanzıman sorunu var ısınıyor.
Cevap sahibi+1 yılSıfır mı alacaksınız 2. el mi?
- +1 yıl
Duruma göre değişir malum sıfır araç bulmak zor.
Cevap sahibi+1 yılBütçeniz aşağı yukarı ne kadar?
- +1 yıl
max 2 ama mümkünse daha aşağı
Cevap sahibi+1 yılÖzellikle geniş veya suv mu bakıyorsunuz?
- +1 yıl
benim için suv ve 4x4 olması artı ama dış dizayn çok önemli. önem sırası şu şekilde diyebiliriz:
dış tasarım
sağlamlık sorunsuzluk
yakıt bakım vergi gibi işletme maliyetleri
suv ve 4x4
eğer 4x4 yoksa suvdan biraz soğurum çünkü suv alırsam araziye de girerim.
ilk öncelik dış tasarım olduğu için hondayı da buraya ekledim. o yüzden honda gibi karizmasıyla ve buna rağmen düşük işletme maliyetleriyle cezbeden bi sedan da olabilir
Cevap sahibi+1 yılAslında Cupra Leon seviyorum ama arkaların bağımsız gelmemesi beni cidden üzdü. Eleyeceğim en büyük etken o yönü olurdu. Alınır mı bence alınır diye lafa giriş yapacağım.
Vw Golf R full opsiyon ya da Audi A3 alınabilir bu fiyatlara ama onları şu an bayilerde bulmak mesele. Alan zaten kolay kolay satmıyor full paketi. Ama 2 modelin de 1.0 motoru olması, motorunun yeterli ve maliyetinin az olması beni cezbeder şahsen.
Skoda Octavia var genişliği ile tam aile arabası ve donanımlısı da baya donanımlı üstelik kasa hafif motor yetiyor. Eksi yöne uzunluğuna rağmen viraj limitleri yukarıda olmaması benim gibi hırçın birine hitap etmiyor.
Ford Focus var ardından Sedan, HB, SW seçenekleri ile hem kullanışlılık, hem maliyet düşüklülüğü, hem de Fiyat performans ürünü. Her açıdan severim focusu ideal araç ülkemiz için bence.
Henüz yeni olmasına karşın Opel Astra ve 308 geliyor sırayla. Tasarım desen bence 2 modelde ilgi çekici. Sağlamlık vs de artık eski kafada değil fransızlar gerçekten sağlamlar. Yine yakıt ve vergileri iyi. E opel psa da ama alman halen ve duruşları sokakta kafa döndürüyor 2 modelinde.
Honda Cıvıc tamam güzel araç, yol tutuş vs iyi, motor da sağlam ama japon kafasından bir türlü ileri gidememiş klasik japon modeli.
Hybrit teşfiği olsa Corolla al derim de işte 1.8 eyvah :) Ama 1.5 corolla alınmaz değil. Yeni geçirdiği ufak makyajla daha da güzelleşmişken üstelik.
Megane var bir de ancak o kadar eskidi ki yüzü yani nebleyim son seçeneğe bile koymak istemiyorum.
Gelelim sıralamaya ben Golf-Focus-A3-Astra-308-Leon HB de
Corolla-Cıvıc-Focus-Octavia-A3 Sedanda
Focus-Octavia SW de tercih ederdim.
BMW1 ve Mercedes A var ama eklememe sebebim bence adlarının araçları değiller yine de 2'si arasından alacak olsam ve 2 seçenek dışı almasam Mercedes A hb ya da sedan fark etmez alırdım. Her durumda almada son sıraya ekleyeceğim araçlar olurlardı.
Cevap sahibi+1 yılTek Crossover model olan Suzuki S Cross tercih edilebilir. Hem kimsede yok neredeyse hem de fiyatına göre iyi sunuyor her şeyi.
Gelelim Suv modellere
MINI Cooper Countryman sırf farklılığından ve çoğu kişinin tatlı bulmasından alacağım modellerden biri olurdu. Ama bakım maliyeti ve herkese güvenerek teslim edememek dezavantajı direk girince işin içine ahh mini üzümlü kekim :(
Subaru XV var her açıdan sağlam ve gerek simetrik 4 çekeri gerek yol tutuşu ile bir efsane. Dağda suv, kumra rally aracı, yolda taksi her şekliyle var olan bir araç ama bu da iyi ustalar elinde olmak zorunda mini gibi durum.
Sportage ve Tucson arasında ben de Sportage seçerdim istisnası yok bu işin. Daha donanımlı ve daha üst geliyor Sportage bana. Sanki limitleri de biraz daha iyi bir araç.
Qashqai gelince 1.3 kendini kanıtlamış motor her ne kadar kasa ağır olsa da motorda güzel. E gidişi vs de yeterli ve ani manevralarda tepkisi de çok iyi. Fakat kronik çıkar mı bilinmez şimdilik.
Son modelimiz ise Honda CR-V oluyor. Kendisinin duruşu vs beni çok cezbediyor. Gerektiği durumlarda 4 çeker yeterde sürekli dağa taşa vurmayacaksan.
Sıralama nasıl olurdu Tr geneli düşününce
Sportage-CRV-Tucson-Qasqhai-XV-Countryman olurdu. O da yine dediğim sebepler dolayısıyla.
Bunlar aşağı yukarı senin seçenekler desek böyle derdim isteklerine karşı.
Ben C segmenti SW Focus - HB Audi A3 - Sedan Corolla alırdım.
Suvda Sportage alırdım. Yaşadığım şehir büyük şehirse XV ya da Countryman alırdım.
Cross sadece tek model ama alınır mı dersen alınır hem de her yerde motor tanıdık :)
Benden bu kadar sanırım dostum :)- +1 yıl
Dostum çok uzun güzelce yazmışsın eline sağlık öncelikle. Cupra olursa formentor olur sanırım ama oda melez ne suv ne hb ne olduğu belli değil ama kapıları açarken arka farın yanış şekli inanılmaz karizmatik başka da bi artısı yok sanırım kütük gibi sert üstelik :D Golfü direk elerim aşırı eski bir yüzü ve ismi var en yenisine ancak yarı parasıyla alınırsa alırım hatta öyle bile almam. Audi bana çok yabancı bi marka nedir ne değildir bilmiyorum çok sağlam bi araç değil sadece bunu biliyorum oda bana yeter. Octavia dediğin gibi aile arabası albenisi sıfır hatta biraz itici bile hele direksiyonu insanı arabadan soğutur. Fordların sürüşü inanılmaz rahatsız hele o lanet frenleri, sadece frenleri yüzünden bile almam o arabayı ve bu kadar konforsuz bi araba istemiyorum zaten. Hani tipi iyi olsa hürmetine biniyoruz deriz de oda yok. opele asla bulaşmam sorun çıkarmaya başladığında çok harcatan ve yoran bi araba. Başta bi miktar ucuza aldığını sonradan geri ödüyorsun. 308 bi bakacağım buna henüz bilmiyorum ama 800 bin civarına bile bulunuyor. sağlamsa olabilir (yeni pejolar sağlam bildiğim kadarıyla).
hondanın en albenisi sağlamlığı ve bmwden araklayıp geliştirdiği tipi. bence nispeten epey maskülen ama lpglisi sorunlu ve ben benzinle araba binmek istemiyorum. En azından değecek bişe olmalı.
Suvlara gelcem şimdi :D
Cevap sahibi+1 yılNe demek rica ederim öncelikle ben hepsini kullandığım için sıralamayı rahatlıkla verebildim. Herkesin kendi tercihi tabi ki mutlu olacağın araba en güzel araç olacaktır senin için. Bende sıralama belli :D
- +1 yıl
Suzukiye bulaşmak istemem tipini sevmedim 2 güne satarım alan olmaz elimde kalır. Mini bildiğin mini cross demem ben buna. Kadın arabası bu maskülenlikten en uzak araba. Subaru 20 yıl öncesinin arabası gibi duruyor. Tucson ve sportage arasında zaten sportage daha üstte konumlanan bi araç a. hmak değilse herkes sportage seçer kaliteden dolayı. audi varken kimse volkwagen demez. Müteahit karısı arabası dedi biri ve kadınlara yakıştırıyorlar nissanı yoksa epey ona niyetlenmiştim. CRV nesi güzel anlamadım 20 yıllık yüzü nerdeyse değişmedi makyajalana makyajlana ajda pekkana dönmüş araba. sportage sanırım çok yakacak ve hondaya geri dönüyor gibiyiz bilemedim ya hepsinde bi problem var kasti sanırım :D
Cevap sahibi+1 yılTabi ki hondanın az yakacağı diğer modellere göre aşikar ortada. Ama işte o japon kafası olmasa avrupai tarzda üretilse daha güzel araçlar çıkacak. Sanırım gönlün honda diyiyor ama daha çok şey içeren araç ihtiyacın olduğundan mantığın farklı seçenek arıyor :D
- +1 yıl
aynen arabanın en dolusunu almazsa acc bile yok bu nedir ya. Nissanda sırtına masaj yapıyor koltuk burada acc yok. Lpgde problem olmasa yakıt artısından gene honda derdim de bilemedim. Nissanda karar kılacaktım ondan da soğuttular. :D gene kaldık öyle ya
Cevap sahibi+1 yılHakkında hayırlısı olsun artık ne diyelim :)
- Arabalar konusunda 660 cevap paylaştı.
+1 yılQashqai'yi eledim hiç sevmem, sedan sevdiğim için civic derdim, ama teknoloji anlamında sportage hepsinden önde
10 Yorumla
+1 yılKia'nın yeni tasarımlarını çok beğeniyorum jet gibi adeta
10 Yorumla
+1 yılEn sonda mavili olan daha iyi o araba markasını eskiden babam kullanırdı biliyorum😂
10 YorumlaCivic daha karizmatik ama maskülen diyemem
238 Yorumla- +1 yıl
nissanın önü daha güzel değil mi ama arkası da eskiye benziyor tabi
- +1 yıl
burada o zaman en erkeksi honda sonucu çıkıyo ama maskülen değil dediniz alternatif varsa onu da alabilirim.
- +1 yıl
pahalı çabuk bozuluyor bakım maliyetleri aşırı değmez be :D uygun fiyatlı karizma lazım :D
Cupra Formentor veya DS7 Crossback nasıl? - +1 yıl
:D cuprada çok estetik yok gibi bide biraz fakir mi duruyo eski mi duruyo bi anlamadım yani ds7de yaşlı arabası gibi. Cuprayı bu liste ile kıyaslasak sonuç ne olur
- +1 yıl
Ne yapsak civic'i geçemedik ya :D en boş araba da o haa. Bmw'ye benziyo ondan sevdin değil mi? :D
- +1 yıl
Bütün mevzu bmw yani ama bi yorum yaptın bütün kafamı karıştırdın ya nissanla ilgili
- +1 yıl
Niye yahu herkesin yorumları kıymetli. İstediğin kadar karıştırabilirsin yani :D
- +1 yıl
İşte ben zaten sevdiklerimi seçtim koydum ortaya onlar arasında karar veremiyorum :D
- +1 yıl
kia sorentoya baksana sen bence bunu da çok seversin :D yenisi tabiki
- +1 yıl
hangisiyle yanına gelsem binersin :D
- +1 yıl
binmesen de bindi derler :D
- +1 yıl
Her kadın birine biner hiçbirine binmem diyen sadece yalancıdır :D o yüzden dürüst ol
- +1 yıl
Sadece arabayla diye bi yorum yapmadım ki :D Arabanın önemli olduğu diyelim. ya da mesela ilişkide olacağın kişide hangisini isterdin mi diyelim. Erkeğe hangisini en çok yakıştırır seksi bulurdun mu diyelim orayı sen doldur genel olarak hangisiyle gelsem daha çok etkileyici olur :)
- +1 yıl
Vosvosu seven ben görmedim. En fazla ay ne tatlı deyip geçerler kimse satın almaz :D Bmw ne ya yengeç burcu musun sen :D
- +1 yıl
Ben hep yengeçlerin bmw sevdiğini gördüm. Bu tutkuyu bmw'de yaşayan gördüğüm ilk insansın. Alfa Romeo desen anlarım da bmw'de özel bişe yok ki araba işte koç musun acaba
- +1 yıl
Venüsün kadınına ben Alfa Romeo'yu yakıştırırdım. Tasarım estetik ve asıl motor gücü ve yol tutuşu. Hiç otomobilden anlamayanlar bile bindiğinde yorumu hep şu oluyo "ilk defa araba kullandığımı hissettim" Hakketen Alfa mı baksam acaba :D
- +1 yıl
Guiletta çok eskidi artık hangisini alsam ki. Buda tamamen sürüş odaklı bi otomobil. Yani kullanan adam zevk alsın motoru yol tutuşu iyi olsun tasarımı güzel olsun kafası. Bu arada ne bu kasvet sevgisi bak akrep diye tahmin etmedim haa nedense :D
- +1 yıl
Kaba saba deyince de akrep yay koç :D yıldız haritanı çok merak ediyorum :D
- +1 yıl
bu emojiyi de genelde başaklar çok kullanır :D :D :D
- +1 yıl
Bakayım mı haritana :D buda şey gibi oldu abe at bi beşlik bakayım falına :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılKia Sportage..
16 Yorumla- +1 yıl
Sanırım tek kia diyen sizsiniz
Cevap sahibi+1 yılArabalardan zaten anlamamda görünüş olarak kaba olanları daha çok seviyorum. O yüzden tercihim o oldu 😬😂
- +1 yıl
aslında nissan daha iyi yarı duruyor :D
Cevap sahibi+1 yılBeyaz daha yüksek 🙈😂
2018 Mercedes X Class - Mat Siyah işte bunun gibi. Ne kadar muhteşem araba 🖤😬😂- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yılİşte bak asıl araba bunlar 😬😂
+1 yılNissan qashqai alırdım param olsa
10 Yorumla
+1 yılHonda civik tarzıma en yazık
10 Yorumla
+1 yılHonda Cıvıc :)
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılCivic maskülen. Qasqai müteahhit karısı arabası
11 Yorumla- +1 yıl
Sesli güldüm.
+1 yılHonda üzmüyor ya
15 Yorumla- +1 yıl
lpglisi üüyormuş çok sorun yaşayan var
- +1 yıl
Yani ben aşırı memnundum mercedes aldım sonra
- +1 yıl
napcan mercedesi ya niye geçtin ki ona
- +1 yıl
Mercedes g aldım hayalimdi o araba 😂
- +1 yıl
civic hangisine bindin
+1 yılNissan süper bence
16 Yorumla- +1 yıl
bi hanım kadına daha çok yakışır diyo ondan için sizce?
- +1 yıl
Kim diyor evet daha çok yakışır
- +1 yıl
o zaman soruya göre cevaplasan. kendine göre değilde bi erkeğe göre hangisi?
- +1 yıl
Nissan erkeğe göre de
- +1 yıl
Cupra nasıl Formentor
- +1 yıl
Guzel
Nissan tabiki hem görünüşü hem gücü
10 Yorumla- Arabalar konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılNissan
10 Yorumla
+1 yılHonda Civic
21 Yorumla- +1 yıl
Ne ilgisi var 2011 Honda Civicim var faal olarak kullandigim
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası