18 yaşındayım. Sabancıya gideceğim. Amerikan koleji mezunu olduğum için de hazırlık okumayacağım. 4 gün önce güzel bir ev tuttuk. Babam gidiş gelişim zor olur toplu taşımada da rahat yapamam diye sana araba almamı ister misin diye sorunca ben de olur dedim. Araba bakmaya başladık. Babam araba alacaksa iyi para vereyim uzun süre kullanayım konforlu olsun mantığında olduğu için bmw, mercedes, audi, volvo gibi iyi arabalara bakıyor ama arkadaşlarımla konuştuğumda onların ailelerinin 1. Sene değil 2. Ya da 3. Sene alacaklarını söyledi. Şimdi tek benim arabam olursa lüks mü kaçar? Öyle de olmasını çok istemiyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılİlk arabamı kendim aldım chevrolet aveo sonra ikinci arabamı sifir kendim aldım bu arada aileme de destek oldum borçlarını ödedim çoğu zaman. Ben yerinde olsam araba almazdım. Bir araban olduğunda seni mi tercih edecekler yoksa yaşadığın lüks hayatımı bilemezsin. Ayrıca içindeki yaşam motivasyonunu öldürme herşeye bir anda sahip olmak iyi bir şey değil aslında. Bugün sana araba alan yarın verdiğin kararlara da karışır eğer olgun biri olmak istiyorsan kendi hayatını kendin kur geriye dönüp baktığında kendinle gurur duyarsın. Hele ilk arabanı kendi tırnaklarınla kazıyıp aldıysan o araba şahin bile olsa gözüne en güzel araba gözükür.
13 Yorumla- +1 yıl
Nerde çalışıyon ve siz nasıl bu kadar zenginsiniz dşsşflşs bu ekonomide bırak arabayı dışarıda 1 öğün yemek yemek lüks oldu..
- +1 yıl
Dijital göçebeyim 😀
- +1 yıl
O nedir
En İyi Cevaplar
Öncelikle soru fake. Böyle bir üniversite ye giden insan aşağıda birinin dedugi gibi kararsızlık yerine alır gider. Oradaki ailelerin çocukları varlıkli aileler o yüzden onlar zaten araba ile gider. Bir ihtimal hadi gittin bu zihnindeki insanlar ülkeye ne katacak yeminle çok merak ediyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDünya da başka ülkede yok yani gelişmiş ülkelerde böyle şeyler yok bu lüks bu şatafat sadece bizim ülke zenginlerinede var ama lafa gelince Avrupa bizden iyi... iyi olur tabi Avrupalıların zengin çocukları turk zengin çocuklarını kıskanıyor çünkü böyle lüks onlara sunulmuyor...
00 Yorumla
+1 yılBana araba 27 yaşında alındı. Yani 18-19 yaşlarında babanın sana araba olacak olması hem çok erken hem de arkadaşlarının yanında lükse kaçar. Bir süre daha beklenebilir.
04 Yorumla- +1 yıl
reis dua et almışlar 23 yaşındayım babamdan laptop istedim bir a*zıma sıçmadığı kaldı 7 yıldır aynı laptopu kullanıyorum bu ekonomi hiç bir şey yapılmıyor
- +1 yıl
@mehmetbey1907 😕😓
- +1 yıl
laptopu da geçtim babamdan 1 kez olsun sevgi görmedim ömrüm hep başkaların babalarını kıskanmakla geçecek
- +1 yıl
@mehmetbey1907 Benim de ablam öyle yani hep başkaları kıymetli
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
53
Cevap
41Cevap
- Arabalar konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u +1 yılLüks bence
00 Yorumla
+1 yılLüks falan kaçmaz. Sabancı, Koç, Bahçeşehir vs gibi özel üniversitelerde bilakis arabasız olman abes olurdu. Diğer ailelerin ikinci sene alma sebepleri; çocuk ilk sene zorluğu görsün vs düşüncelerinden dolayı olabilir saygı duyarım. Ama bana saçma bir mantık geliyor o. İmkan varken arabanı al. Ayrıca zaten alınacak araba kategorisi de belli bmw, audi, mercedes segmentinde alacaksın ne alacaksın ki başka? Şimdi Tesla da çok alıyorlar istersen ona da bak. Ama bana kalırsa çok tipsiz bir araba.
54 Yorumla- +1 yıl
Bu arada bu sorunun fake olduğunu düşündüğüm halde cevap verdim. Çünkü kolej insanını ve Sabancı, Koç kitlesini iyi tanırım. Böyle saçma bir mantığa sahip olarak “yaa alsam mı acaba şöyle mi kaçar” gibi ezik bir soru sormaz… Direkt arabasını gider alır. Saçma yani bu:) tanıyorum o kitlenin ciğerini biliyorum bunu bir dakika bile düşünmezler bu yüzden soru fake.
- +1 yıl
Yorumun yorumunda :)) hahahaa iyiymiş. Ama öyle. Bu çevrenin gayet içinden biri olarak söylüyorum hiçkimse gelip de acaba alsam mııı yaaa diye sormaz alır geçer… NOKTA.
Gizli Üye(25-29)+1 yılİmkanların varsa faydalan. Bende Amerikan Koleji mezunuyum. Ben burslu okuduğum icin tabi böyle bir imkanım yok. Ama şu faktör var. Okuduğun okulun ortamını, sosyoekonomik düzeyini, alıstığın şartları cok iyi biliyorum. Sen akbille otobüse binip, ayakta kalıp bu şartlara uyum sağlayamazsın. Cünkü böyle yetismedin. Zaten kolejin fiyatlarını da biliyorum BMW, Mercedes size koymaz. Lüks, hava atma değil, yatırım olarak düşün. Cok şanslı bir insansın. Kıymetini bil hepimiz bu denli şanslı olamıyor.
00 YorumlaÜniversite de araba olması lüks değil. Kullanma amacına göre varoş veya iyi bir insan oluyorsun.
52 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle öylee
- +1 yıl
Doğru
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılGecren sene ben de robert kolejinden oxford universitesine gittigimde aynı sorunu yasadım biliyor musun? İnsan yasamadan bilemez bunun nasil bir sikintı oldugunu. Benim. babam. da brentley alalim hem ingiliz markasi çok sırıtmaz dedi ama okula gidince baktim arkadaslarim metroyla falan geliyor geri satıp jaguar aldim goze batmamak icin
00 Yorumla
+1 yılben annemin arabasını kullanıyorum illa sana ait mi olması gerekiyor? ama alabilecek maddi imkanın varsa elbette alman daha mantıklı. bana göre bu dönem alabileceğin en ufak şey bile geleceğe yatırım bence.
10 YorumlaKnk ha 2 ha 3 sonucta aileniz size araba hediye ediyor ya da bir sure kullanmaniz icin veriyor isiniz yok ya da paraniz araba almiyor bu sekilde araba kullaniyorsunuz ha 1 ha 2 ha 4 fark etmez güle güle ve dikkatli kullan hiz yapma cok gencsin bak bir anlik heycan icin hayatini mahfetme.
01 Yorumla
+1 yılBen senin yerinde olsam reno veya fiata binerdim ki insanların tam bakışını sana nasıl onu anlardın şimdi BMW alsan kızlar banko yapışır sırf araban için ortam olur bence ihtiyatlı davran derim
00 Yorumla
+1 yılYani al bence sonuçta sana kolaylık olacak. Arabanı böyle ahım şahım anlatıp övmediğin ve mütevazı olduğun müddetçe kimse sana züppe gözüyle bakmaz için rahat olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇıkarcı insanlar etrafında fazla dolaşabilir araban vs olduğu için seni paran için bile kullanacak insanlar olablir içimden uyarmak geçti yaşın 18 bir abla olarak bunu sana yazmak istedim kendimde bizzat gördüğüm için
10 YorumlaMaalesef herkesin arabası olmalı ama millet buna lüks diyor. Markası da senin maddiyatın bağlar buna kimse yorum yapmamalı.
10 YorumlaOrta gelirli babasının parasıyla gösteriş yapan bi velet daha
17 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka? Soru sormuş sadece çok mu lüks kaçar diye
Soran+1 yılOrta gelirli olsam sence sabancı da okuyabilir, amerikan kolejinden mezun olabir miydim? 5-6 milyonluk araba isteyebilir miydim?
- +1 yıl
yavrum senin Amerikan koleji fiyatlarından haberin var mı?
- +1 yıl
orta gelirli dediğin, bu liseye giden bu grup, hem akıllı, full başarı ile alınıyor, hem de Türkiyenin en zenginleri gidiyor. Roberttir, Amerikan Kolejidir, St. Joseph, Alman Lisesi. Bunlar her zenginin gidebileceği okullar değildir. Çok zengin ve cok başarılılar gidebilir. Bu cocuk zengin orta halli falan değil.
Soran+1 yıl@cherryladyy orta halli değilim zaten zengin olduğumuzu kabul ediyorum.
- +1 yıl
ben cevabı yazan icin yazmıstım zaten onu soruyuyu soran icin değil. Zengin olduğunuzu kabul ettiğini biliyorum
+1 yılvay be ne hayatlar var anasını neyse ayıp olmaz kullan
20 Yorumla
+1 yılArksdaslarindan sanane kendi tercihlerin yok mu senin
20 Yorumla
+1 yılAl, neden luks olsun.. senin yerinde olsam alinsin isterdim acikcasi. O okulda kim buna takilir ki..
20 Yorumla
+1 yılAl bi corsa bas yere yap rengini parlak kırmızı seke seke git piyasa yap 😅😅 ne yapcan mersoyu volvoyu
00 Yorumla
+1 yılMerak ediyorum bu adam soruyu gizlenmeden sorsaydı kaç kız mesaj kutusuna tanışalım mi yazacaktı ben en az 10 diyorum 😄 evet kızlar asla paraya bakmıyor
00 YorumlaSabancı Üniversitesinde saydığın arabalar sende olursa lüks olmaz. Bu devlet üniversitesinde Xiaomi kullanmak gibi bir şey.
00 YorumlaGuzel olur ilgilenirsin arabanla hobi amacli eglencelidir. Ben 22 yasimda almistim ilk kez sifir gencken hersey daha baska olur tam zamani zaten.
00 Yorumla
+1 yılNormal bir devlet üniversitesinde arabanın olması lüks bir şey. Ama şimdi sen Sabancı deyince İşler karıştı
01 Yorumla- +1 yıl
Bu arada seni feci kıskandım zenginliğini. Sen şimdi üniversitenin zengin bebelerinden olursun
s*ktiriboktan bi üniversitede okusaydın evet ama orada zannetmiyorum lüks olduğunu. otobüsle bile gitsen mütevazılığından derler ** :D
00 YorumlaTabiki baban zemini hazırlamış kızlara teker teker çakmak senin elinde artık
00 Yorumla
+1 yılApayrı cevap olacak ama şu soruya gelen yanıtlar hiç eleştirel değildi davetkar görüşler sadece
00 YorumlaUlan bende çalışıp zorla 96 yüksek göğüs slx e biniyorum hayaller paris yaşantım somali 😂
00 Yorumla
+1 yılLüks kızlar arabası olan erkekleri beğeniyor Üniversitede
00 Yorumla
+1 yılAmerika’ndan mezunsun Sabancı’ya gideceksin bunu sorgulaman normal değil olmasa saçma olurdu
00 Yorumlatakıl kafana göre varsa imkan kullanmayınca neye yarar
00 Yorumla
+1 yılBenim üniversite hayatim boyu arabam vardı lüks değil bence
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılyabanci dilli okul mezunu olup sabanciya gideceksin sence arabanin olmasi luks mu herkeste var ve siradan bi durum var ya da yok kimsenin umrunda olmuyor
00 Yorumla
+1 yılBenim yaşadığım ülkede hayır ancak Türkiye’de evet lüks.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılulan ne babalar var be bende 23 yaşındayım babama laptop alır mısın dedim 7 yıldır aynı laptopu kullanıyorum demediği kelime kalmadı :D
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılyemin ederim şu an kıskandım bir sigara yakıyorum
- +1 yıl
Kardeşim 23 yaşında adamsın gidip para kazanıp laptobu kendin alabilirsin. Ben isteyemezdim senden küçük olmama rağmen
Cevap sahibi+1 yıl@Shiningdiamond çocukken de istediğim hiç bir şey alınmadı maddi durumları madem bu kadar b*ktan fakirler evlenmeseydi merak etme ben kendi paramla alıyorum zaten milletin babası araba alıyor benim ailemden zaten beklentim yok yakında ayrı eve çıkacağım o laptop işini sen fazla ciddiye almışın istesem alırım işimi görüyor şimdilik benim öncelliğim ayrı eve çıkmak aile evi artık bir yerden sonra sıkıntı çıkartıyor
Cevap sahibi+1 yıl@Shiningdiamond adam 27 yaşında babası araba alıyormuş ben 23 yaşındayım demekle yaşla alakası yokmuş
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen koç üniversitesinde okuyorum. İlk yıldan beri arabam var. Tüm arkadaşlarımın da var hazırlıktan beri. Çoğu erkekler ferrari, mustang ile geliyor. Ben bmw 430i x drive gran coupe kullanıyorum hiç kimse yadırgamıyor.
010 Yorumla- +1 yıl
Yanıta çok güldüm Ahahaııwsjıs hayat işte bende bir sene okumak için işte çalıştım 😂
Yargılanmamalı kesinlikle zaten.
Cevap sahibi+1 yılBen de staj programıyla yaz tatilinde amerikaya gittim ve orada stajdan kalan süremde garsonluk yaptım. Çalışmaktan gocunmam. Sadece baba parası yiyen biri değilim.
- +1 yıl
Haklısın yargılamam zaten. Çünkü, benim de olsa alırım🙃 hepimiz bir noktadan bir noktaya gidiyoruz. Herkesin sorunları, sorumlulukları farklı oluyor.
- +1 yıl
Gerçekten öyle ya parası olanında derdi var olmayanında.
- +1 yıl
Şu yorumu gördükten sonra bir ay kendime gelemem
- +1 yıl
Yürü be ablam nasıl aldın
- +1 yıl
Çok güzel bir pay olmuşum
Gizli Üye(36-45)+1 yılLüks değil artık ama havası olur tabii arkadaşlar arasında.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl1 yıldır doktorum ve araç almak hayal gibi benim için, ne hayatlar var gerçekten...
02 Yorumla
Soran+1 yılAbi benim annem de babam da doktor onlar da bu günlere 1 yılda ulaşmadı.
Cevap sahibi+1 yılŞu geçen 1 yılda hemen annenle babanın durumuna gelmemeye değil ki sitemim.
Sitemim onca yıl emek verip üzerine 12 ay acilde gece gündüz demeden çalışıp hâlâ orta seviye ikinci el bir aracım hayalini bile kuramamaya.
Anlatabildim sanıyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe güzel baba parasıyla rahat yaşam yaşıyorsun bu ilerki hayatında hep hazıra konacağın anlamaına gelmez ama çok da alışma
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet fazla lüks olur, aldınız madem boşa gitmesin hayrıma ben kullanırım 😬
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBro sabancida ne arabalar var sen seninkinin lüks olduğunu mu düşünüyorsun
01 YorumlaAslında ekonomik şartları normal diyebileceğimiz bir ülkede lüks değil fakat ülkenin bulunduğu hâli ve şartları degerlendirirsek; ülke sınırları içerisinde lüks olarak tanımlanabilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbaba parasi olmazsa hic kimse o yasta araba alamaz
02 Yorumla- +1 yıl
Yani ama Bizim babamızın da yok
+1 yılNe kadar elit bir topluluk var burada herkes üniversiteyi son model arabalarıyla gidip bitirmiş ilginç !!!
Türkiye’nin bu durumda olduğunu bilmek ne güzel 😊00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende para yok diye puanım iyi olduğu halde şehir dışına gidemiyorum vay be
00 YorumlaHerkesin kendi maddi durumu kendi imkanı lüks kaçacak bir durum göremiyorum. Yıl olmuş 2023 bir araba almak gayet normal
00 Yorumla
+1 yılBu erkeklerde ne garip Araban olunca noluyor normal yani
14 Yorumla- +1 yıl
Anlamadım
- +1 yıl
Bişey dememişki zaten
- +1 yıl
@Deniz_uysal_67 Sorusunu görmüyor musun şaka gibi hahaha?
+1 yılMaddi durumun iyi demektir arkadaşların çok olacaktır
00 Yorumla
+1 yılallahim biraz da boyle dertler..
lukse kacmaz bence imaknin varsa rahatlik adina alirsin00 Yorumla
+1 yılben de bahçeşehire gidiyprum böyle yerlerde herkesin arabası varken olmaması koyar kesinlikle al
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılVay be biz yürüyerek gidiyorduk km hemde sırf öğle yemeği yiyelim diye şimdi çok şükür herşeye sahibim de Türkiye de olmak pişmanlık gerçekten abd de şu an hayat var ya
01 Yorumla- +1 yıl
Tabii
+1 yılÖnemli olan herkesten farklı bir vicdana, merhamete ve enerjiye sahip olabilmek
00 Yorumla
+1 yılBence lüks değil bir ihtiyac olduğu için bunu hiç kafaya takmamalısın.
00 YorumlaLüks evet ama okuduğun üniversiteye göre çok lüks kaçmaz gibi
00 Yorumla
+1 yılİmkan varsa lüks değildir
20 YorumlaSaçmalama büyük şehirde araba şart
10 YorumlaAdamın derdine bak ya.
Alın bunu buradan.10 YorumlaArabalar konusunda 396 cevap paylaştı. Sabancıda okuyorsun, geç bile
00 Yorumla
+1 yılVolvo severim imkanım olsa volvo alırdım.
01 Yorumla- +1 yıl
Nerde sürdün de biliyorsun Volvo yu
Okuduğunuz ortama göre öyle kaçacağını sanmıyorum…
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKardeş güzel kurgu yapmışssın yarın gel güldür güldürde işe başla :))
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYani uzaksa olabilir turkiyede araba almak lüks tabiki
00 Yorumla
+1 yılHayır lüks değil. Sabancı da çoğu öyle zaten
00 Yorumla
+1 yılülkede lüx oldu birak orayi
00 Yorumla- Devamını Gör (34)
Devamını Gör(79)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi