Bunu yapan, kendi kendine sorgulayan ve haklı olan bir çok arkadaşım oldu bu zamana kadar. Fakat ben genellikle yanlış tahminlerde bulunabiliyorum :) Sizlerin düşüncesi nedir?
Kişinin sahibi olduğu arabaya bakarak, karakterini ortaya çıkarabilir misiniz?
Normalde pek yapmam; ama çok nadir lüks, ultra lüks araçlara bakarak kişinin çok zengin, iş adamı, fabrikatör, doktor olduğunu tahmin etmeye çalışırım. Aşiret kasa Passat'lara baktığımda yolda gördüğümün yarısını Kürt aileler kullanır der geçerim. Bazı siyah arabaları (orta lüks ve lüks sınıfında olanları) mafya arabası sayarım. Geriye kalanların hepsini sıradan aile, genç, köydeki eski Renault 12'lere yaşlı dede/dayı/amca arabası der geçerim.
Hayır tabi ki de.. yani bir insanın kullandığı eşyalara ürünlere bakıp da insan hakkında kesinlikle tahmin yapmam. çünkü her insanın keyfi farklıdır ya da parası yoktur o aracı almıştır mesela.. ama yine de bazen Kişinin sahip olduğu arabaya bakarak bazı ipuçları elde etmek mümkündür, ancak bu kesin bir karakter analizi yapmak için yeterli değildir. Araba seçimi, kişinin tercihleri, bütçesi, yaşam tarzı ve kişisel zevkleri hakkında bilgi verebilir. araba seçimi kişisel tercihlerden ve ihtiyaçlardan etkilendiği için, bu tür genellemeler kesin karakter analizleri yapmak için yetersiz kalabilir. Bir kişinin karakterini gerçekten anlamak için, daha fazla gözlem yapmak, onun davranışlarını, değerlerini, tutumlarını ve sosyal etkileşimlerini gözlemlemek gerekecektir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ne alaka diyeceğim ama tofaşı genelde kekolar kullanıyor... Yine de buna göre yargılamak doğru değil. Markayla karakter sorgulanır mı? Ne arabası olanları gördüm ama adam değillerdi , olan da vardı tabii ki. Kısacası yargılanmaz işte.
Kardeşim şimdi bende Broadway de var doğan slxde var Dacia da var uno da var Clio ve scenicte var hangisine göre karakter tahmini yapacakmış o yapan arkadaşlar?