Arkadaşlar 2 kez direksiyon sınavına girdim ikisinde de çok kolay yerlerde kaldım birincisinden parktan kaldım bugünde 2 cisinden yokuş yukarıda 2 kez istop etti çok üzgünüm morelim bozuk sinirlerim bozuldu nasıl toparlarim neden kalıyorum ben
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBence her dersten sonra yaptığın hatalar üzerinde yoğunlaş neden yaptım filan diye ne yaptım da istop etti diye kendine sor. Bende bu sene ehliyet aldım ilkinde aldım hiçbir özel derste almadım. Ben her hata yaptığımda hoca kenara çekiyordu dur diyordu yaptığım hatayı bana soruyordu. İlk derste belki 100 defa istop ettim ama sınavda 1 kez bile istop etmedim çünkü hatalarımı biliyordum ve aynısını yapmamaya çalışıyprdum.
02 Yorumla
Soran+1 yılBen debriyaji çok yarıda beklettim ondanmi acaba frenden ayağımı çektim araba istop etti zaten arabanın sesi çok değişti kavramayı kaçırmış da olabilirim araba boğuldu sanırım sizce neden istop etmiş olabilir bayır yukarıda
- +1 yıl
Yarım debriyaj+fren mi yaptın. Normalde frene bastığında tam debriyaj yapıyorduk. Yokuş yukarı da yapman gereken kalkarken zaten ysrım debriyaj+gaz biraz gittikten sonra debriyajdan ayağını kaldıracan. Büyük ihtimalle sen kavraöı yakalamadın. Birde yarım debriyajda biraz sürdükten sonra gaza vasacaktın bir 5-10 metre gittikten sonra yani ben öyle yaptım
En İyi Cevaplar
Arabalar konusunda 302 cevap paylaştı. Eskiden anneler babalar ablalar abiler sınava girecek adaya kurşun yanısıra pratikler yaptırirdi.. gençler kolayca başarılı olurdu.. şimdi ehliyetsiz araç kullanma cezası 8 bin lira araç kendi adına değilse 8 bin de araç sahibine ceza toplam 16 bin. Kimse çocuğuna pratik yaptıramiyor. Sen direksiyon hocana de ki hocam beni 1 saat değil 2 saat çalıştır ücret farkini veriyim. Sınav ücreti ödemekten daha iyi hem pratik kazanırsın hem heyecanını yenersin.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen debriyaji çok yarıda beklettim ondanmi acaba frenden ayağımı çektim araba istop etti zaten arabanın sesi çok değişti kavramayı kaçırmış da olabilirim araba boğuldu sanırım sizce neden istop etmiş olabilir bayır yukarıda
+1 yılYa bende kolayı başaramamıştım yazılıda hemen geçememiştim insanın morali çok bozuluyor ama direksiyonu tek seferde geçtim çok şükür ve takdir etmişlerdi bende de ilk heyecan yoktu hocalar falan olunca heyacan yaptım ama toplarladim sonra kendimi hiç canını sıkma bir dahaki sınavına odaklan kendine güven heyecan yapma başaracagina inan duanıda et ayatel kursiyi falan oku geçeceksin inşallah 🤲🏻
01 Yorumla
Soran+1 yılBen şimdi yokuşta durdum debriyaji yarıya getirdim sonra frenden çektim ayağımı araba istop etti sanki araba boguluyormus gibi ses geldi debriyaji ya hızlı çektim birde gaza hiç basmadim hangisinden dolayıdır sizce
burada herkes akıl verir ben de veririm, seni motive edecek tek sey kendi sesin. ben 3. defada aldım. ilk seferde zangir zangir titriyordum. park yapamadim ben de. ikinci de yaptım. çıkarken geri almayı unuttum dubaya çarptım.
aklı toparlamak şart işin zor ama rahat ol.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
9Cevap
+1 yılBende 3 girmede aldim sakin ol heycan yapma benimkide cok basitti ama heycandan stresden alamiyordm bende cok üzülüyodm ama inann stres etme sakin ol girmeden önce dua oku rahat ol insallah alirsin üzülmene değmiyor..
03 Yorumla
Soran+1 yılAma sakin olamıyorum ki ne yapsam
- 1 ay
Cok sukur gecen hafta sınavı gectım ve ehliyet aldım kızlar
Gizli Üye(30-35)+1 yılSakin olmak işin sırrı ve kendine güvenmek. Guvenmiyorsan bile rahatlığında komistonu etkilemek. Ben trafik 100 motor 100 ilkyardım 100 aldım. Kurs resmimi aşmak istedi yarım altın verdi. Direksiyon dan ilkinde 80 le geçtim. Komisyon üyesiyle kavga ettiğim halde geçirdiler. Çok stresliydiler, beklemek istemiyorlardı hepsine yüzyılın ayarını verdim. Ohh
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBana tamam bu kadar yeter şimdi köşeye parket arabayı geri geri çalışacağız dedi. Arabayı park et dediği için motoru kapattım hatta bu kadarla kalmadım emniyet kemerimi bile çözdüm vitesi boşa aldım kontak kapattim. Adam tabii ki sinirlendi Allah'ım ya ya motoru kapattı ya ya bilerek mi geliyorsunuz siz bana Allah'ım kafayı yiyeceğim falan dedi. O öyle söyleyince tabii ben fıttırdım. Bildiğin adamın saçına başına dalacaktım arkada öğretmenim araya girdi. Lütfen tartışmayın falan dedi. Dedim ki siz komisyon olmuşsunuz ama dur ve parket ne demek daha bunu bilmiyorsunuz. Bilmeden sınavlara giriyorsunuz. hakkimiza giriyorsunuz ne kadar yazık. Açıp arada sınava girmeden önce bir kitabı okuyun. Parket dediğinizde motor kapanır anahtar teslim olur. Dur deseydiniz ben motoru kapatmazdim. Önce bunu bilin sonra gelin benimle tartışın.
Cevap sahibi+1 yılSonra direksiyon öğretmenim. Araya girip lütfen ben parket derken anahtar teslim öğrettim çocuklara, tüm hata benim uzatmayalım. Lütfen dedi. Ben çok sinirliydim ama 5 dk sadece durdum öyle. Sonra eeee şimdi ne yapayım diye bağırdım. Direksiyon hocam geri geri işareti yaptı eliyle aynadan gordum. Çıktığımda gicikligina bırakır demistim
Sevgili dostum minik hatalar oluyor, debriyajı iyi kullanmaya dikkat edersen problem olmaz, yokuş yukarı zaten kavrama noktasını yakalamaya çalışacaksın. Araba kendisini ileri atıyor zaten, debriyajda büyük ayak hareketleri yapma çekerken.
12 Yorumla
- +1 yıl
Bence ayağınızı debriyajda sabitleyemediniz, hissetmeden kavramayı geçirdiniz. Ya da gazla dengelerken erken çektiniz. Arabanın motorunu dinliyorsanız zaten dizelde çok ses veriyor traktör kadar yüksek olmasa da benzer bir ses veriyor kavramaya gelince. Oradan ayırt edebilirsiniz. Pratikle olur bence birkaç ders daha alın direksiyon için. Yokuşta gerekirse 10-15 defa dur kalk yapmayı deneyin alışana kadar.
Gizli Üye(30-35)+1 yılStres ve panikten kalmışsın, zaten ezbere yapılıyor çoğu sınav sende ezberle. Pedalları doğru şekilde ayarla ve yapman gerekenleri ezbere yap alıyorsun kolayca. Dert etme bir dahakine daha sakince gir, en fazla ne kaybedebilirsinki
14 Yorumla
Soran+1 yılBen şimdi yokuşta durdum debriyaji yarıya getirdim sonra frenden çektim ayağımı araba istop etti sanki araba boguluyormus gibi ses geldi debriyaji ya hızlı çektim birde gaza hiç basmadim hangisinden dolayıdır sizce
Cevap sahibi+1 yılKavrama noktasına getirince orada tutup ayağını frenden çekip hafif gaz vermen gerek, büyük ihtimal sen kavrama noktasını fazla kaçırdın ve ondan dolayı istop etti
Soran+1 yılOlabilir yapacak bişey yok3 üncü sınav parasini almazlar belki demi
Cevap sahibi+1 yılmaalesef alırlar, her sınav için para ödemen gerekiyor. orada sakin olup yavaşça hareket et ve motor sesini duyunca daha fazla kaldırmadan hafif gaza bas. Geçmiş olsun
+1 yıl1 hafta daha ders alacaksın. Bence fırsatı iyi değerlendir. Araba imkanın varsa o yokuşa git bol bol pratik yap.
Ben öyle yapmıştım.01 Yorumla
Soran+1 yılAraba yok sorun orada boşa para verdim 2 kez 900 tl
+1 yılBence stres yaptığın için kalıyorsun. Sınava girmeden önce iyice sakin ol yapabildiğinden eminsen rahat ol.
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet stres değilde kalcam korkusu var ona engel olamıyorum ki 2 kere kaldım zor
- +1 yıl
Sınavı kafanda tekrarla zaten ezbere haledebilirsin. Rampa kalkışta da camı kapat sakinleş derin nefes al aracı dinle hisset ilerlemen gereken zamanı
Soran+1 yılDebriyaji yarıda tutttum freni bıraktım istop etti nedenki
+1 yılNasip kismet uzulme belki alicaktim ama kaza yapicaktin boyke dusun bide
14 Yorumla
- +1 yıl
Surucu hocan yokmuydu sinav sirasinda veya sinavdaki kisi demedi mi yanlisini
Soran+1 yılDemedi hiç bir şey
Soran+1 yıl2 kere sınava girdim 3. sınav parasini alirlarmi sizce ben ödemek istemiyorum sonuçta kaldım
- Arabalar konusunda 367 cevap paylaştı.
+1 yılSakin olcan hacı, dünyanın sonu değil, ya gecemezsrm olmayacak kafanda.
03 Yorumla
- +1 yıl
Titreyecek araba, gitmek istediğini belli edecek, öyle kalkacaksın
Soran+1 yılTitredi zaten sonra frenden çektim gitmesini bekledim gaza hiç basmadim ondami acaba
+1 yılKolay değil zor şeylerden kalmışın sinyallde kalaydın zor derdik
01 Yorumla
+1 yılSinir stres ve heyecan yaptığın için sınav anında sakız falan çiğneyip daha rahat olabilirdin
04 Yorumla
Soran+1 yılSakız çiğnemek serbestmi laf yaparlarsa
- +1 yıl
Ben çiğnedim bir şey diyen olmadı
Soran+1 yılDebriyaji çok yarıda tuttum ondami oldu acaba debriyaji yarıya getirdim frenden çektim ayağımı istop etti
Ban de kalıyordum ama eğitmenimiz hocaları oyaladı ordan yırttım
00 Yorumla
+1 yılO kadar zor mu ya bende almak istiyorum korktum
00 Yorumla
+1 yılBen de yokuşta değil de düz yolda istop etmiştim iki kere bırakmıştı 🙄🙄
00 Yorumla
3 ayBugun sınavdan cok basıt olayda kaldım sınırlıyım
Paralel parkta sarı cızgıye yanasamamısım ama cok harıka gırdım parka
23 Yorumla- 3 ay
Çok basit ise yinede geçmen lazımdı ama
- 3 ay
@Zevkli_dokunuşlar komisyon gecırmedı maalesef
- 3 ay
Hakkını savunsaydın keşke sende
Gizli Üye(25-29)+1 yılKanka gaza basmaktan korkma sana tavsiyem bu olur. İlk başta bende stop ettiriyordum meğersem gaza az dokunuyormuşum. Araba bağırsın önemli değil sen gaza basmaktan korkma
01 Yorumla
+1 yılÇok normal böyle şeyler annem de 2 kez kaldı 3. yü aldı tek yapman gereken sakin olmak pes etmemek.
02 Yorumla
Soran+1 yılSakin olamıyorum işte ben
+1 yılHeyecandan ya da panikten olmuştur muhtemelen, Sakin olmaya çalış
01 Yorumla
+1 yılNormal herkes ilkte almıyor ya 3 hak yok mu zaten
010 Yorumla
Soran+1 yıl4 hak var ardından 4 hak daha tanımlanıyor
- +1 yıl
E yuh o zaman niye dert ediyorsun ne güzel işte
Soran+1 yılDert etmemin sebebi şu çok zaman harcıyorum sıkıldım artık eğitim sınav sonra kal eğitim sınav sonra kal hep aynı döngü ayriyetten parada veriyorum 900 her sınav için
- +1 yıl
Hazır değilsen şimdi olma sınav illa alman mi gerekiyor ehliyeti yoksa sırf ehliyetim olsun diye mi giriyorsun aciliyeti yoksa girme nolcak
Soran+1 yılŞimdi girsem ne değişecek ki 15/20 gün sonra sınav onun öncesinde eğitim olcak ama işte hocalar öğretiyor ben sınavda fail oluyorum
- +1 yıl
Valla ben hiç anlamam :((( yine de gözünde büyütme bu kadar
Soran+1 yılPeki şimdi 2 hakkım daha var onu da gecemessem dosya yanarmi
- +1 yıl
Direksiyon sınavında 4 defa başarısız olursanız kursa, direksiyon eğitim ücretini ödeyerek ve zorunlu direksiyon eğitim saatinizi doldurarak 4 defa daha sınava girme hakkı kazanırsınız.
- +1 yıl
İnternetten buldum ücretini ödeyerek tekrar 4 kere daha hakkın oluyorumus
Soran+1 yılben 1 incisinde parktan kaldım 2 cisinde yokuş yukarı çıkarken 2 kez istop etti debriyaji çok yarida tuttum ondan olabilirmi birde kavrama dayken ses çok yükseldi araç boğuldu ondanmi acaba
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen alamadım, bütün denemelerde başarısız oldum. Kursa verdigim para da boşa gitti ne yazık ki
01 Yorumla
Soran+1 yılKaç deneme var toplam
Seneye tekrar girersin.
03 Yorumla
Soran+1 yılSeneye değil 15 gün sonra
- +1 yıl
İyi o zaman.
+1 yılKim öğretti sana araba kullanmayı?
02 Yorumla
Soran+1 yılKurs hocası
Biraz evde alıştırma yapmayı dene
06 Yorumla
Soran+1 yılEvde nasıl olcak evde arabamı surcem
Soran+1 yılAraba yok kursta öğrendim araç surmeyi
Sen ehliyet almasan daha iyi sanki
02 Yorumla
Soran+1 yılBoş yapma
+1 yılEhliyetsiz her yere giden ben😄
00 Yorumla
+1 yılÜzülme geçersin elbett
00 Yorumla
+1 yılKac saat ders aldin
00 Yorumlaotomatik vites al şimdi manuelin hiçbir değeri yok
00 Yorumla- Arabalar konusunda 459 cevap paylaştı.
+1 yılKısmet
00 Yorumla
+1 yılÜzülme bu da geçer
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBos ver çok çalış
00 Yorumla
+1 yılTaksi tut
01 Yorumla
Soran+1 yılTaksi nasıl tutayım ehliyetsiz kimse vermiyor
Devamını Gör(16)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz