Üni 1. sınıfım, Peugeot 206 var ama arabayı satıp motor almayı düşünüyorum, sizce mantıklı mı? Motoru kesnlikle alıcam ama arabayı satmadan alamassam satıp almak mantıklımı? (onu almadan tamamlanmış hissetmiyorum kendimi. Lise 1 den beri hayal ediyorum yamaha mt-25’i)
Şüphesiz motor derim. Ama ailenizle yaşıyorsanız onları da düşünmeniz lazım. Tek yaşıyorsanız ya da araba ortak kullanılmıyorsa durmanız hata. Koşun koşun alın. İsteyen herkese en güzelinden bir motor nasip etsin rabbi₥
Aksiyon ve hız seviyor isen motor tam sana göredir. Fakat tehlikeli ve her hava şartında kullanmaya çok müsait değil. Araba daha güvenli, çok kişiyle binebilir ve her hava durumunda kullanabilirsin. Ben motor hastası olduğum için bana daha cazip olarak motor geliyor fakat bu senin içindeki sevgiye bağlı. Alıp pişman olmamalısın. Bu yüzden bence arabayı da satma, alabiliyorsan öyle al. Çünkü pişman olursan bu sefer sattığın fiyattan aynı arabayı alamayabilirsin.
Motor sevdası nasıl birşeyse mantığı bastırıp yok ediyor 🥹. Ama katılıyorum araba durmalı, satmadan motor almaya çalışıcam. Sadece sıfırdan almak zor ve uzun süreç hele ki 5 yıldır düşlüyorsan.
Araba her açıdan daha avantajlı ve konforludur. Özellikle yüklü bir şekilde seyahat edeceğin zaman motor ile taşıma yapamazsın. Bu nedenle motor alacağın için arabayı satmanı tavsiye etmezdim. Maddi durumun yeterli ise arabaya dokunmadan motor satın almalısın.
Araba parasını kendi şımarıklığına yiyeceği için kıymetini ve neyin ehemmiyetli olduğunu bilmiyor. Altındaki arabayı almak için kendi çalışsaydı motor gibi bir iki kişilik yük taşınmıyacak soğuktan korumayacak hız ve pratiklik dışında başını sokamayacak aptalca bişeye almazdı. Motorunu sattıktan sonra babası tekrar üstüne koyup araba almaya söz veriyorsa satsın motor alsın. Yaşı genç takılsın. Ama 3 günlük dünya ölüm gerçek. Muhtaç olursa arabanın kıymetini anlamasın.
Motor da bir çok yakınımı kendini bilmez sürücüler tarafından kaybettim. Motor kazaları araba kazalarına benzemez. Peo sahibi olarak allah sabır versin diyorum.
Çok uzun zamandır istiyorum motoru ama arabayı satmaya içim el vermiyor. Sıfırdan motor almak çok zor o yüzden satmak istedim ama yapcak bir şey yok çalışıp alıcaz
Mt25 cok para, bu devirde ona 200 lira verilmez, al bi 50 cc scoter neyine yetmiyor. Gecen a101 e scoter gelmisti 20liraydi. Onu al bu devirde bosa parani boşa savurma bak sinir etme beni
Doğru da işte aşk ne kötü bir şey. Arabayı ev gibi kullanabiliyorsun bütün eşyaları arabada bırakabiliyorsun ama aynı anda sahip olmak çok zor, seçim yapmak gerekiyor