Ehliyeti yeni alan bir arkadaşa arabanızı vermek, genellikle iyi bir fikir değildir. Ehliyet almak, kişinin sadece temel sürüş becerilerini kazandığı anlamına gelir ve daha deneyimli sürücüler kadar tecrübeli olması söz konusu değildir.
Bu nedenle, ehliyeti yeni olan bir arkadaşınıza arabanızı vermek, kendisi ve diğer insanlar için potansiyel bir tehlike yaratabilir. Ayrıca, aracınızda herhangi bir hasar veya kaza meydana gelmesi durumunda, sigorta şirketi sizin ehliyetsiz bir sürücüye aracınızı vermenizden dolayı sorun yaşayabilir.
Bunun yerine, ehliyeti yeni alan arkadaşınızın sürüş becerilerini geliştirmesi için önerilerde bulunabilirsiniz. Onu birkaç kez yanınıza alarak, deneyimlerinizi paylaşarak ve sürüş hakkında tavsiyelerde bulunarak destekleyebilirsiniz. Ancak, arabanızı ona vermek riskli olabileceğinden, bu tercih edilecek bir seçenek değildir.
Günaydın.. :D hayır vermezdim sanırım, yani hangi arkadaşım olduğuna göre değişir. çok samimi güvendiğim arkadaşım ise sanırım yanında olmak şartı ile verirdim. ya da çok acil işi varsa. bazıları var mesela arkadaş olarak hayatınızı bile emanet edersiniz işte öyle bir dost bulursam sorun değil derim. ama diğer türlü büyük sorumluluk olur birine araç vermek
Kesinlikle vermezdim. Sevgilimin varsa kız veya erkek kardeşine pratik yapması için eşliğimde araç kullandırırım, o sorun değil. Ben yoksam kimse arabamı kullanamaz.
Vermezdim, çünkü daha eli alışmamıştır mazallah herhangi bir kaza olursa arabayı geçtim arkadaşıma bir şey olsun istemem. İyice tecrübe edip eli alışınca veririm ama arkadaşıma.
Ehliyeti ne zaman aldığına bakmam tecrübeli olmasına bakarım. Ben 14 yaşımdan beri kullanıyorum egliyetim bile yoktu daha ehliyeti aldığımda da zaten şehiriçi ve uzun yolda çok rahat kullanabiliyordum