Ya altın, düğün, pahalı eşyalar istemiyorum sadece bana bir araba al dedim, alamam dedi. Arabasız yaşanır mı ya hu? Her gün işe gidip geliyorum, otobüslerde mi sürüneyim? 😥

Ya altın, düğün, pahalı eşyalar istemiyorum sadece bana bir araba al dedim, alamam dedi. Arabasız yaşanır mı ya hu? Her gün işe gidip geliyorum, otobüslerde mi sürüneyim? 😥

Şu evlilikteki takı veya herhangi maddi pazarlığı anlayamıyorum cidden.
Araba istemişsin ancak ülkemizde araba fiyatları da ortada yani gidip Şahin, Doğan istemeyeceğine göre en azından 200.000 TL borcun altına girecek ayrıca sen pahalı eşya istemiyorum demişsin ama eşyanın ucuzunu da alsa mecburen alacak yani sana altın ve pahalı eşyalar alsa senin isteğine göre yapacağı masraf miktarından daha aşağıda olur.
Alamam demişse belli ki ekonomik anlamda alamayacağına, o yükün altına giremeyeceğini düşünmüştür.
Elbette her şey herkesin hakkı ama evlilik demek ortak kararlar demektir. Birbirini birbirinin malı gibi görünce o yuva er geç sorun yaşar.
Evlilik bir yumaktır eşler ev de elinden geldiğince birbirine kırıp dökmeden yardımcı olmalıdır. Sevgi her metre kareye dağıtılmalıdır o evin.
bi şahin alır sorun çözülür haftada 5 gün 6 araba değiştirerek işe gidip 6 araba ile eve dönüyorum devlet memuruyum sabah 5 te kalkıp akşam 11 de uyuyorum bence iyi yanından bak yakında onuda bulamayacaksın
demiya Alla alla olmaz olsun böyle nişanlı. derdim ama böyle söyleyeceğine aşkım balım bitanem beraber bi araba almamız ikimiz içinde iyi olacak bunu bi düşüne bilirmiyiz demen daha doğru olurdu sankim
Cevap
90Cevap
Evet haklısın kesinlikle
Şimdi sorun senin araba istemen değil. Araba bir ihtiyaç ve önemli bir konfor ve rahatlık sağlıyor kabul ediyorum. Lakin sıkıntılı tarafı sen evleneceğin ve sevdiğin adama araba diye diretiyorsun eğer duygusal bağ ile bir evlilik düşünüyorsan bırak arabayı çadırda bile yaşamaya razı olursun. Yok benim için önemli olan duygular değil ben konfor ve rahatıma düşkünüm diyorsan ortalıkta bin tane abazan var. İçlerinde evi arabası olan bir sürü var. Kendine öyle birini bul onunla evlen. Ben bunu da doğal karşılarım herkes aşk evliliği yapacak diye yazılı bir kural yok.
Ben zaten yoklukta varım da istemediğim şeyler varken yerine bir araba istedim sadece.
Ama Bir araba denip geçilecek bir fiyatı da yok maalesef. Bugün 10 -15 yaşında b segment mesela clio fiesta opel corsa gibi bir araç bile 350-400 bin lira. Üstelik herkesin belini büken bir enflasyon var. Markete giriyorsun bin liraya 1 poşet doluyor. Bu şartlar altında bu parayı toplayıp ya da kredi kullanıp araba almak zor.
ben kesinlikte öyle düşünmüyorum hayal dünyasında yaşamıyoruz aşk evliliği olunca veya aşığız diye maddi ihtiyaçlarımızı göz ardımı edelim hem aşk evliliği hem de güzel bir hayat yaşayabiliriz maddi açıdan da sonuçta hayat bir anlık değil ilerde çocuklar da olacak onlar bir şey istediğin de ne diyecek kusura bakmayın alamıyoruz ama ben babanıza aşığım eee yani aşıksan her zaman sadece tek bir şeye tama etmek zorunda değiliz ikisi de bir arada olabilir öylesi daha iyi ama şunu da belirteyim ben nişanlımdan araba istemezdim ya kendim alırdım ya da babam alırdı ya da evlendikten sonra isterdim daha doğru gelirdi bu şekilde.
@dreamersjk ben şu anki duruma göre konuşuyorum. Şu anki durumda erkeğin araba alacak maddi gücü yok nişanlısı da bir araba alamayacaksa neden evleniyoruz diye soruyor. Aşık olduğun insan fabrika sahibi de olabilir 5 parasız biri de olabilir illa aşık olduğun insan fakir olacak diye bir şey söylemedim ben. Ama aşığım diyorsan evi arabayı eşyayı altını vs şeyleri aramayacaksın. Adamın ev kirasına verecek parası dahi yoksa çadır kuracaksın sokakta yaşayacaksın. Ben bunu diyorum son söylediğimi de yine tekrar ediyorum herkes aşık olmak ya da aşk evliliği yapmak zorunda değil herkesin tercihi farklıdır. Mesela bende bekarım benim önceliğim de aşk ya da maddiyat değil. Ben kendini gelistirmis anlayışlı ayrıca ailesi düzgün insanlardan oluşan biri ile evlenmek isterim. Aşık olmasam da olur cebinde 5 lira parası olmasa da olur.
Hediye istenmez... Hakedilir... Daha bismillah demeden hemen adamların gırtlana yapışılmaz... Zamanla olacak bir şey bu, ya da olamıyabilir de... Adam alacak durumu yoktur belki, böyle şartlandırıp çıkmaza sokmayın ilişkilerinizi... Erkekler çok gururludur, al deip almıyorsa ve kadını çok seviyorsa, kendini ezik hisseder, küçülür yerin dibine girer.. Erkekler bizim maşamız değil.. Isteklerimizin bir haddi hesabı, mantığı olsun... Alabilecek durumdaysa, senin söylemene bile gerek kalmaz, kendi alır... Ama tabi sende maddiat aşktan duygulardan baskın ise, solicek sözüm yok.. Allah gönlüne göre versin...
20'li yaşlarındaki toy kadınlarla 30 yaşın üzerindeki kadınların olaya bakışı ne kadar da farklı... 👏👏👏
Onu farkettim de cevabın altına salça oldum zaten 😀
Abovv tehlikeli kaynana 😂
Kimse sana bir şey almak zorunda değil , evlendiğin kişiye lutfetmiyorsun onunla evleniyorsun diye, sen kendi hür iradenle onu seçiyorsun o da seni seçiyor zaten ki evlilik kararı alıyorsunuz. Trde şu anki kötü ekonomide en kötü araba bile çok pahalı , adam kendine bile alamıyordur yüksek ihtimalle.. Keşke evlilik ehliyeti diye bir şey olsaydı da, herkes evlenemeseydi böylelikle kötü aileler de bu kadar çok kurulmazdı ve bunların masum kurbanı çocuklar da olmazdı... Saçma sapan insanlar ürememeli! O zaman toplum da büyük bir ıslah olurdu işte...
Bu durum üzücü bir durum olabilir. Ancak, arabaya sahip olmak evlilik için çok önemli bir şey değildir. Evlilik, iki insanın birbirlerine olan sevgi ve bağlılıklarını paylaşmaları, birlikte büyümeleri ve hayatlarını birleştirmeleriyle ilgilidir. Araba sahibi olmak, bu bağlamda önemli bir faktör değildir. Belki de nişanlınızın şu anda araba satın almaya maddi olarak hazır olmadığını düşünüyor olabilirsiniz. Bu durumda, dikkate alabileceğiniz diğer seçenekler de vardır. Örneğin, arabayı birlikte satın alma veya finansman seçeneklerini araştırma gibi seçenekleriniz olabilir. Ancak, evlilik kararı vermeden önce, ilişkinizin sağlıklı ve mutlu bir şekilde ilerlediğinden emin olmalısınız.
Rahat yaşam herkesin hakkı elbette ama o kişi sana alamayacağını söylemiş yani durumumun olmadığını! Ama evlilik denen şey varlıkta yoklukta, iyi günde kötü günde beraber ve diri kalabilmektir... Açıkçası ben erkek olsam benden aşırı maddi talepte bulunan o kişiden soğurdum, elbette yardımlaşılır ama kalkıpta bana araba al denmez diye düşünüyorum, çalışırsın kendin alır babalar gibi kullanirsin o arabayı yeri gelir o senden ister. Ve bunun gururunu emin ol hiç bir şeyde yaşayamazsın...
Bence kadın olmak erkelerden taleplerde bulunarak yaşamak değildir, her koşulda kendi kendine yetebilmektir, bu her ne olursa...
"Yine gelmiş bir feminist" diyecekler (ben demiyorum) çünkü kadının maddi taleplerini karşılamayı erkeklik zanneden arkadaşlar var. Bu şekilde kadına "yatırım" yaptıklarını sanıyorlar, ayrıca gururları okşanıyor.
İsteyen istediğini söylesin benim firkim bu yönde.. kadının erkeğe tek ihtiyaç duyduğu yerler, duygusal anlamda ilgilenmesi, sahiplenmesi, sevmesi ve fiziki gücüdür... Tekrar söylüyorum elbette ihtiyaç halinde yardımda bulunulabilir karşılıklı fakat, bana araba al, telefon al, çanta ayakkabı vs. Al diyerek cüzdan olarak görmemeli...
👏👏👏
Evliliği araba ya da ev olsun diye yapılmaz. Tabi araba isteğin olabilir ancak durumu yoksada bunu zorlamanında mânası yok cok istiyorsanız araba ilerde para biriktirir birlikte alırsınız. Ilerde hayat paylaşıcaksınız her şeyi birlikte yapabilirsiniz.
bu düşük ıq lu kız ya türkiyede yaşamıyor ya da araba fiyatlarından haberi yok adam akıllı arabalar 1 milyondan başlıyor şahin bile olmuş 200 bin tl. P
Henüz resmi olarak kocan olmayan kişiden araba istemeye hakkın var mı? Nişanlılık, çiftlerin birbirlerinin maddi ihtiyaçlarını karşılayacağı bir dönem değildir. Arabayı sadece kocandan isteyebilirsin. Maddi imkanınız varsa veya borçlanabiliyorsanız alırsınız. Şimdiye kadar işe nasıl gidiyordun? Her gün baban bırakmıyordu herhalde.
Sana araba almasın, seni araba versin (bkz: Arap). Petrol geliriyle arabaları çifter çifter alır sana.
Bende eşime bir uçak al dedim. Almadı. Ben de eşimi boşadım. İyi yapmışsın valla. Aynı benim kafadasın
İşte bu bee 😄
Evlenirken erkeğe yükleniliyor
Evlilik devam ederken erkeğe yükleniliyor
Allah korusun boşandın erkek bitti ömür boyu cerebesi çektiriliyor
Ama sorarsan eşitiz
Ah AKP ah ülkeyi bitirdin sadece ülkeyi değil insanlığıda bitirdin
Tabi AKP nin suçu yok biz koyunların suçu bu Bi tutam ota hayat yaşıyoruz böleside çıkıp araba ister ailesi ev ve yüklü paran olsun ister Bi tutam otla bu işler nasıl olacaksa😀
K bakma ama nisanlindan isteyeceğine kendin alsan. Bir araba alamayacak ise evlenmenin ne anlamı var demişsin evlilik gönülden kabullenmektir varlığın darlığı da olur dara düşünce Allah korusun boşanacak mısın? Lütfen kelimelerin anlamlarını nereye gittiğini düşünelim eğer gerçek anlamda niyet yoksa evlenmeyin
Evlenirken araba aldıran, maddi sıkıntı nedeniyle araba satıldığında boşanır.
Arabasız yaşayan bir sürü insan var senin onlardan farkın ne? Padişah kızı mısın da kendini otobüslere layık görmüyorsun? Çok istiyorsan kendi arabanı kendin al. "Araba bile alamayacaksa ne diye evleniyoruz" bu cümle çok yanlış, evleniyorsun diye adam sana araba almak zorunda değil.
Çok haklısın. Hemen nişanı atıp adamcağızı ay yani kendini kurtarsaydın ondan! Bir araba da alamayacaksa yani şu pahalılıkta şey yani şu bollukta! Ne anladık ki nişanlı olmaktan? Nişanlı beyler araba almalı. Şart, şapşart!!!
Gel vatandaş geell ironinin tillahı burada geelll 👏👏👏
araba almayacaksa neden evleniyoruz mu? hahaha ayy şaka mısın sen? :D :D :D bi ev ya da bi araba için evlilik yapılmaz anlayın artık şunu. madem çok istiyorsun kendine aşırı aşırı zengin yatları katları olan birini bulsaydın o alırdı sana çifter çifter arabalar özel şoför de tutardı sana.. ayy vallahi yazık maddi çıkar için evlilik gibi bişey bu.
Dimi yaa araba dediğin nedir ki üç beş bin liracık ... abla sen şakamısın yoksa nişanlın Ali Ağaoğlu mu ya da sen bir yerin prensesiydin de enistenin mi haberi yok? Ya madem araba okadr rahat isteyince alıniyo al kendine bi tane hem ele bakmamıs olursun...
Nişanlın senin gelir kapın şirket patronun falan mı hayırdır? Para karşılığında mı nişanlandın?
Geçenlerde buralarda avrupalı kız seven türk erkeğini gömüp türk kızı güzellemesi yapan moron da bu kafada muhtemelen.
Yaa değil mi? Niye evlenesin?
Senin gibilere layık tüm parasıyla övünen erkekler. Umarım son günlerde sürekli rastladığım param, zenginliğim diye aşık atanlar senin gibilere denk gelir de biz de kurtuluruz bu tarz insanlardan!
Şu insanların birbirinden ev ve araba istemesi kadar boş bir şey yok. Araba mı istiyorsun kendin al. Ev mi kendin al. Kendin alamıyor musun eşinle ortak al. Ama başkasına muhtaç olma. Az unurlu ol.
Emsallerim adet adı altında bir sürü altın istiyor, ben de yerine araba istemişim ne var bunda? :/
Keyfin bilir ama benim görüşüm net. Eğer kadın erkekten maddi bir şeyler bekliyorsa kadınlık gururu yoktur. O zaman erkekte sen şöyle giyin böyle konuş deme hakkına sahip olur.
BayAllfonzo haklısın, para ile ancak "mal, eşya, emtia" alınır, "eş" alınmaz. Aldığın eşya üzerinde de istediğin tasarrufta bulunursun. Evden çıkarmazsın, giyim kuşamına, kiminle görüşüp görüşmeyeceğine, çalışıp çalışmayacağına karışırsın.
Demek bir araba kadar etmiyorsun!!! ya da nişanlın senden araba istesin sen araba al ikinize? Ne saçma bir düşünce yapınız var? Adam sana mal mülk almak için mi evleniyor, babanın evinde hergun araba ile mi ise gidio geliyorsun? Evet ise baban versin arabayı? Evlenme kızım sen!!! ADAMİN BASİNİ YAKMA...
Ben kocam olsa da isteyemem araba filan. Abi bu ne rahatlık yaa cidden soruyorum hiç utanmadan arabayı nasıl istedin hadi bir anlat bende merak ediyorum cidden.
Şimdi şöyleki almayacaksa neden evleniyoruz cümlesi biraz olmamış çünkü sevginden evleniyorsun sana birşeyler alsın diye değil bu 1.,
2. ise evet araba şart bir tane olması gerekiyor sırayla kullanırsınız. Düğün altın gibi şeylere para vermek yerine bi ortak araba bence mantıklı.
Lafa gelince eşitlik, icraata gelince pozitif ayrımcılık. Bu sözde kadın hakları muhabbeti (pzoitif ayrımcılık) ileride erkek hakları olarak sert geri dönüş yapacak demedi demeyin.
Daha nişanlısınız belki ayrılacaksınız, neden böyle bir yükün altına girsin ki düğün arefesinde. Zaten evlenince alınır iyi kötü bir şeyler. Bazı şeyleri diretmek saçma ve gereksiz.
Benden de 3+1 ev, 1 araba, 1 de yazlık istemişlerdi ama düğün de yapılacaktı. Neden "yapılacaktı" dediğimi anlamışınızdır 😂
O nişanlın tez zamanda seni kapının önüne koyar inş dandik tofaşlar bile dünyanın parası enyi arıyorsan başkasının kapısını çal çocuğa bulaşma
araba desiğin basit bir aksesuar değil. araba fiyatlarından haberin yok sanırım. bu market alışverişi değil
sen demekki hayat yoldaşı aramıyorsun finansal köle arıyorsun
Bune yüzsüzluk daha resmi olarak senin kocan değil, ayrıca bu devirde araba olmak o kadar kolay mı zannediyorsun. Senin gibiler yüzünden erkekler evlenmekten kaçıyor.
Ekonomimizin bu durumda olması sebebiyle- ki bu ne senin ne nişanlının ne de halktan herhangi birinin yüzünden olmadı- böyle cevap veriyor olması gayet doğal. Umarım orta yolu bulursunuz
Nişanlın sana niye araba alsın bı de araba bile yazmış 🤦🤦🤦🤦
Koca parası yemek için evlenenler volBİLMEMKAÇ 😄 azıcık gururun olsaydı kendin alırdın kocamdan beklemezdin.
Senin kocandan niye beklesin? 😂😂😂
@Banker_Bilo yazım yanlışlarını espriye dönüştürmek hmm komikmiş
Ne güzel çalışıyor muşsun işte sen kendine al. Kendi yapamadığın şeyleri başkasından neden talep ediyorsun?
Neden beklenti? Hayalinse çalışıp kendin alabilirsin. sen bir erkek olsan nişanlına araba alır mıydın? Evli bile demiyorum, nişanlı?
Ya enes 🤣
araba almıyor diye evlenmek istemiyorsan zaten evlenme adama yazık eğer gerçektne sevseydin bunu demezdin
araba almiyor diye evlenmek istemiyorsan lutfen evlenme adami azcik sevseydin bunu demezdin adama yazik
Drone alsın.. Kendini bağlayıp havada süzülerek gidersin.. Trafik de yok hem?
Doğru. Maddiyatı sevgisinden ağır basan kadın varken karşısında neden evleniyor ki bu adam? Ayrıl adamdan da iyi birini bulsun kafasına göre.
Araba almak için mi evleniyorsunuz? Ne demek araba dahi almayacaksa?
Düğün, kına, altın istemiyorum. Onun yerine araba istedim sadece...
Girişiniz biraz sıkıntı. Ben de önyargılı girdim.
Şöyle ki mehir verilecekse, ki verilmesi gerekir, bu parayı bunun için kullanmak isteyebilirsiniz, o civarda bir şey isteyebilirsiniz. Eşiniz istememe sebebi gücünün yetmemesi mi yoksa kişisel mi?
Her gün ise gidip geliyorsan gelirin var demektir kendi arabani kendin al
Çok haklısın. Çeyizin en önemli parçası o araba, çok ayıp etmiş damat bey.
Bu da güzel ironi 👏
@Banker_Bilo dostum niye her pembeli görüşün altına yatoyorsun ayıp değil mi
@Dördüncümurat4 İletişim amacım yok, beğendiğim cevaba yorum yazıyorum. Mavilere de yazıyorum, hesap mı vereceğim?
@Banker_Bilo hesap vermiş oldun zaten aferin
Bu kadınlar niye dizilerde yaṣıyor ya
git biriktir kendine al niye hep erkekden bekliyorsunuz ki
Vay arkadaş bir arabacık alamıyorsan bu devirde niye evlenirsin ki
Masraf çıkarmayacak en kötü araba alt tarafı 300 bin tlçik
Kızım araba fiyatlarından haberin yok mu o kadar da şart koşma
Altın, düğün, kına istemiyorum ama
Altın düğün istemiyorum araba istiyorum. Uyanığa bak 😆 araba dediğin en az 300 bin adet altın + kaç tane düğün eder zaten 🥳
Ayrıl adamın başını yakma o çok daha güzellerini ve iyilerini hak ediyor
Parası için evlendiysen boşan daha zenginini bul karaktersiz gold digger seni
Madem çalışıyorsun kendin al.
Araba için evleniyorsan git bir oto galericiyle evlen
araba sadece parayla alınıyor evlenerek araba alınmıyor
Neden sana araba alsın ki?
Kendi arabanı kendin al.
Daha kocan bile değil, ondan istediğini babandan kolayca isteyebiliyor musun acaba 🤔
O zaman altın düğün nişan işte bedavaya verme
kusura bakma ama almak zorunda değil. git çalış kendin al
troll değilsen kesinlikle yeni sıfatının Eski Nisanli olması gerekir.
Öncelikle her birey kendi ayakları üstünde durur. Böyle olmalı. Nişanlın sana araba almak zorunda değil, tıpkı senin de ona almadığın gibi..
İşin varmış daha ne kendine bi araba alabilirsin az yiyip
Sen kendin al. Adam niye sana araba alsın. Sen. Ona araba al?
Baba evinde görmediğin şeyi niye nişanlından isteyesin ki
Yat istemen gerekiyordu araba istediğin için kabul etmemiş
Gelecek garantili evlilik ayağınıza geldi söz düğün nişan yapılır 3 ayda teslim edilir :)
Kendin de alabilirsin? Ya da ikiniz beraber kullanabilirsiniz bir arabayı.
Sende öalışıyorsun kendi arabanı neden kendin almıyorsun
Senden ayrılmalı aslında işte ama çocukta canım demekki
Yanı sanki biraz abarmisiz gibi bide bu devirde yanı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?