Yerli arabamız bence herkesin bu arabayı kullanması gerekiyor yurtdışından olabildiğince az alicaz ki ekonomimiz güçlensin kıyafette bile öyle Türkiye de tekstil okadar gelişmiş ama hala Avrupa markası giyiniyor herkes ne gerek var?
1-Araba yerli değil , ayrıca zaten sermayenin dini, milliyeti olmaz.
2-Diyelim ki milli, asgarî ücretin 450 USD oldugu bir ülkede insanlar bir dünya para ödeyince, ülkesine, dinine.. vs bakmadan parasının hakkını tam olarak verecek arabayı tercih eder.
3-Madem bu kadar yerlicisiniz evinizdeki elektrikli, elektronik cihazlar, ayakkabınız, giysileriniz de hep yerlidir bu durumda. Yoksa diil mi?
Lafın özü, küresel kapitalist düzende, hiçbir emekçi ülke vatandaşı için yerlilik üzerinden bir ürün seçme lüksü olamaz.
amma boş yapmışsın beee. yerli değil yerli değil birçok kişinin ağzında. ülkemizin kötülüğünü ne çok isteyen vatan haini var ya. Kendi ülkenizden bu kadar nefret etmeyin kardeş yediğiniz kabı pislmek bu. Yerli olarak türk malı diye gururla abd de gösterime çıkarıp haber yapıldıysa türkiye araba yaptı diye isterse her parçası çin malı olsun. ben bizim arabamız derim. sana da tavsiye ederim
Avrupa Markası ile Türk Markası bir Sweet aynı fiyatta olursa, millet gider tabiki Avrupa Markası alır. Türk Malı olmasının amacı zaten uygun olması değil midir?
Bu arada, TOGG almak şimdi için çok mantıksız. Hem altyapı olarak çok eksik ( Şarj İstasyonu ) hem de batarya'yı doldurmak, normal bir Dizel aracı fullemekten daha pahalı. Ayrıca bu aracın servis ağı henüz yok. Arıza durumunda köşedeki sanayi'ye mi götüreceğiz?
TOGG ilk çıktığı zaman batarya Fulleme fiyatı 235 TL'ydi. Sonrasında Trugo istasyonlarında bunun maliyeti 428 TL olarak belirlendi. Bunu evde şarj etmek istediğin zamanki maliyet henüz bilinmiyor. Yüksek ihtimal daha yüksek bir maliyete denk gelecek.
Ülkenin başındaki çaldıkça istersen arka bahçende petrol çıkar yine şahlanmayız. Ayrıca altyapının a sı olmayan servis ağının s si olmayan bakım fiyatları parça fiyatları kasko fiyatlarını baz alırsak senin benim alacağım araba değil. Bu arabayı aldıktan sonra bir de evine şarj ünitesi kurdurman lazım bunun içinde garaja ihtiyacın olacaktır bilmem anlatabildim mi
Mantıklı olsa da alınamıyor çünkü sınırlı sayıda çıktı. Servis ağı yok denilmiş ama Bosh bayilerine gidilebilecek. Benim şçin tek sorun uzun yolda maliyeti fosil yakıtları geçiyor. O nedenle gereksiz şimdilik
Dunyadaki çoğu ürün gibi (toyota %55) togg %100 yerli değil, şu an %51, zamanla yükselecek, yerli pil ve motor 1 yıl içinde araca monte edilecek. Motor üretildi deneniyor. İngilterede test yolunda (1 milyon km ye tekamül ediyor) denenen togg ariza vermeden, herhangi bir bakıma ihtiyaç duymadan geri dönüş yapmıştır, masrafsız bir araç. Sesli komut var (hey togg radioyu aç), İçi geniş, diz mesafesi geniş, her şey dokunmatik kesinlikle akıllı cihaz, sim kartı var, güncelleme alıyor, vb... evde 220 volt ile şarj olabiliyor, şarj süresini kısaltmak istersek şarj cihazı alıyoruz. Şarj istasyonları çoğalıyor, zaten basit bir sistem. Piyasadaki sıfır suv arabalar ile karşılaştırırsak uygun bir akıllı cihaz. Pil konusu kafamızı kurcalamasın, zaman ile sadece menzili düşüyor, yani birden bitmiyor. Yerli pil ucuz olacak. Performansı inanılmaz, yer uçağı, siz koltuğa yapıştırıyor. Gurur duyacağımız yerli bir ürün. milli bir ürün alarak, olumlu bahsederek destek olabiliriz.
Mantıklı bulmuyorum sebebi ise elektrik pilleri ömrü 10 yılını doldurunca artık yenilenmesi gerekiyor ve sanırım aracın yarı fiyatına ancak pil alınabildiğininduydum.