Araba kullanırken ben vitesi boşa alıp el frenini çekip öyle P ye alıyorum. Babam direkt p ye alıp freni çekiyor doğrusu böyle diyor. 🤦🏼♀️ Sizce hangisi doğru?
2 ay
Ben mi doğru yapıyorum babam mı?

Araba kullanırken ben vitesi boşa alıp el frenini çekip öyle P ye alıyorum. Babam direkt p ye alıp freni çekiyor doğrusu böyle diyor. 🤦🏼♀️ Sizce hangisi doğru?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Doğru olan sizin yaptığınız. Babanız yanlış yapıyor, bu yöntemle bir ton masraf çıkar.
Babanız yanlış yapıyor tüm yükü şanzımana bindiriyor. Hele ki Vw marka bi aracınız varsa ilerde elinizde patlar benden demesi..
Bahsettiğin marka ne bilmiyorum. 😀 araç kia cerato. Geçenlerde arıza yapmıştı gaza basıyordum hızlanmıyor vites atmıyordu. Bununla alakalı mı bilmiyorum
Volkswagen kısaltması Vw. Baskı balatadan olabilir bi ustaya gösterin.
Yapıldı zaten parça falan değişti. Ama doğrusunu ben yapiyorum :d
Dogru olani sen yapiyorsun. Ilk n ye alip sanzimandan yuku aliyorsun, sonra el frenine birakiyorsun. Uzun vadede babanin yaptigi sey sanzimana ariza verecektir.
Valla bende babamla tam tersini yaşıyorum. Bende önce p alıp el frenini çekiyodum. Babam da arabaya zarar veriri yapma diyordu. :D
Tam hatirlayamadim ama sen dogru olani yapiyon youtubeda ya da instagramda gormustum bunu
Senin yaptığın ama bilmiyorum nedendir çoğu insan alışkanlıktan mı 2. seçeneği yapıyoruz
Senin yaptığın doğru. P ye alıp el freni çekmesi durumunda sanzimana yük biner.
Geçenlerde araba arıza yapmıştı gaza bastığın halde hız artmıyor vites atmıyordu geri vites hiç çalışmıyordu. Bu yüzden olabilir mi
Araba modeli nedir
Kia cerato
Dsg sanziman mı
Ki öyledir şanzimanin anasını ağlatmissiniz yakında o araba Bi yere hareket ettiremezsiniz ve en az 10 bin TL den daha fazla masrafı olur. Arabayı ilgili bir ustaya götürün sadece baksin. Gerekli olanları size anlatır. Şayet olurda araç hareket etmezse vites geçişi olmazsa hatta el frenini dahi indiremezsiniz oto kurtarma yani çekici talep edersiniz. Ve ahtapot dedigimiz oto kurtarmalar fazla ücret alır. Kısacası en acil bir şekilde aracı ustaya göster sanzimana ve aracin geneline baksin
Araba tam otomatik ama şanzımanını bilmiyorum.
Araba zaten baya bozuktu geri vites hiç çalışmıyordu. Gaza basıyosun gitmiyordu. Servise gitti parça geldi yapıldı. Bence anasını ağlattı arabanın ama şirket arabası zaten değişecek😅 Alman’lar düşünsün
Hayırlısı olsun. 🙂
Sen doğrusun. Baban hata yapıyor.
Sen doğru yapıyon
Sen doğru yapıyorsun