19 yaşındayım ama ehliyeti yüksek fiyatından dolayı almıyorum sizce acele etmeye gerek var mı
6 gü
19 yaşındayım, ehliyetin acelesi var mı sizce?

Ehliyet almak, birçok kişi için önemli bir adımdır ve hayatlarının bir dönüm noktası olarak kabul edilir. Ehliyet almak, bağımsızlığı arttırır, seyahat etme özgürlüğü sağlar ve iş olanaklarını genişletir. Ancak, ehliyet almak da belirli bir maliyeti gerektirir ve bu maliyet her ülkede farklıdır.
Siz kendiniz için bir mali planlama yaparak ehliyet almanızın ne kadar acil olduğuna karar verebilirsiniz. Ehliyetiniz olmadan da yaşamınızı devam ettirebilirsiniz, ancak bir araba sahibi olmak veya sık sık araba kullanmak zorunda kalmak durumunda iseniz, ehliyetinizin olması elbette daha avantajlı olacaktır.
Ehliyet almak için gereken süre ve maliyet de ülkeden ülkeye değişebilir. Bazı ülkelerde ehliyet almak daha uzun bir süre alabilir ve daha yüksek bir maliyete sahip olabilirken, bazı ülkelerde bu süre daha kısa olabilir ve daha uygun fiyatlı olabilir.
Sonuç olarak, ehliyet almak, birçok kişi için önemli bir adımdır ancak herkesin kişisel tercihlerine ve mali durumuna bağlı olarak farklılık gösterir. Ehliyet almak için uygun bir zaman ve mali durumunuz olduğunda, bu adımı atabilirsiniz.
Ne kadar erken alırsan o kadar iyi olur bence çünkü erkenden kavrarsın araba sürmeyi belirli bir yaştan sonra çok zor oluyor Babam mesela gençken almamış şu an 50 yaşına girecek hala ehliyeti yok En güzeli erkenden al bir köşeye koymak maddiyatına gelince bence ileride daha da yükselecek fiyatlar ne kadar erken alırsan o kadar kardasın
28 yaşında ehliyet aldım.
Hayat tarzına ve ihtiyacına bağlı. Araba kullanman şart değilse ehliyetin acelesi yok bunun yanı sıra arabayı hemen alacak bütçen yoksa da aciliyeti yok. Ben hemen almadım çünkü arabam yok bunun yanı sıra hani arabayla pek işim olmadı tabi ki araba alıcam ama önce ekonomik özgürlüğümü kazanmam lazım bunun için arabaya bir süre daha ihtiyacım yok şu an için zorunlu bir ihtiyaç görmüyorum arabayı alabilirim ama gereği yok.
Maddi durum zorluğu varsa acelesi yok. Ama öğrendiğim bir şey var. Yapılması gereken ne varsa hiç bir zaman sonraya bırakamamak. ( öğrendim ama uygulamıyorum). Pişman olmamak gerek.
Cevap
44Cevap
Kendini hazır hissetmedigin sürece yazilma almaya çalışma. Bizimkiler beni yazdirdi henüz tam düşünmüyordum karsida degildim ama bir anda olmasi bile yetti gerilmeme kac aydir alamadim. Derslerde sorun yok sinavda kaliyorum öyle. O yüzden mutlaka kendini hazir hisset öyle yazil.
Direksiyon dersi veriyorum
Ehliyetini erkenden alman senin için zarardan çok fayda sağlar. 18 yaşımda kendi imkanlarımla aldım. İyiki almışım diyorum. Her geçen yıl yeni kanun ve kurallar çıkıyor işler zorlaşıyor
22 yaşındayım daha ehliyetim yok , takma bu kadar sürecek araban yoksa altında veya araba alabilecek kadar zengin değilsin Düşünme ehliyet işini
Araban varsa ya da kullanabileceğin bi araba varsa al yoksa acelesi yok. Zaten fiyatları asgari ücret civarında oluyor
Yok kanka. Hemen al. Ben 22 yaşımda aldım ve onsekizimde almadığım için çok pişmanım. Ehliyet pasaport ne varsa bir an önce çıkar.
Araba varsa al ama benim gibi Araban yoksa "sadece ehliyetim var" demekten öteye gidemeyeceksin ama ehliyet şart çünkü bir çok iş ilanında bile B sınıfı ehliyet şartı oluyor ve aktif araç kullanabilen
Eskiden bir şey yeni çıktığında biraz daha zaman geçsin fiyatı insin alırız diyip alıyorduk. Şimdi ilk çıktığında aldığın an kârlısın😂 o yüzden her şey git gide pahalı oluyor sen ehliyetini al kardeşim ben 1100 liraya almıştım şimdi ise ohooo
Ben aldığımda 25₺ aldım
En az lise mezunuysan hiç acele etme ama araba sürmeyi ve aksamlarını şimdiden öğren. Ne kadar erken başlarsan o kadar iyi olur. Çocuklukta motor öğrenme daha iyi ve kalıcı olur. Ama yaşın ilerleyince öğrenmen daha zor olur.
al bence bulunsun gittikce zorlasiyor 😅
Yani bende 19 yaşındayım. üniversiteye gidince zaten kullanamayacağım diye almıyorum. Ama sık kullanacaksan ve arabanız varsa bence şimdi al
Bende öyle dedim yıllar geçti şimdi araba kullanıyorum ehliyetim yok vaktinde yap
Her sene artacak ehliyet parası akıllı bıdık
Geciktirdikçe zorlaşır alman. Gırsatın varken hemennal.
Al acelesi olmaz öyle konun imkanın varsa alngitsin
Ulan recep senin yüzünden insanlar ehliyet bile alamıyor allahın belası
Şimdi almazsam ilerde daha çok pahalaşıcak diyerekten al
daha da yükseleceği kesin ben seneler evvel 2500 e mal etmiştim galiba
Her sene fiyatı ne yazık ki artıyor, alabilirsen al
Yani almak lazım bende daha almadım keşke panik yapıyorum diye ertelemeseydim
Her geçen sene daha da pahalılaşıyor bir an önce al koy cebine
En İyi Cevap