Selamlar... Sürmeyi bırakın, binmek bile bana korkutucu geliyor. 🙄

Selamlar... Sürmeyi bırakın, binmek bile bana korkutucu geliyor. 🙄
Elektrikli motor kullandım; ama benzinli motorla kısa mesafe yolculuk yaptım. Motor kullanmayı hiç bilmiyorum ve çok korkuyorum, uzun yolda motorla yolculuk yapamam. En rahat sepetli eski motorlar uyar. Motora binmek veya kullanmak üst düzey cesaret ister düşüncesindeyim.
Motosiklet sürmek için cesaretli olman gerekiyor. Özellikle kullandığın makine yüksek CC ise, SuperSport ise ekstra bir cesarete gerek duymalısın.
Motosiklet üzerinde özgüven, cesaret ve soğukkanlı bir sürücü olmazsan kaza kaçınılmaz demektir.
Ben yıllardır motosiklet kullanıyorum. Bana 1000 CC motosiklet versen kabul etmem. Yılların tecrübesi var ama bu CC'nin bana ağır geleceğini, daha çok risk barındırdığını iyi biliyorum.
Önce 125-150'lik bir makine kullanırsın.
Daha sonra 250'lik bir makineyle devam edersin.
Ardından 600'lük makine sahibi olursun.
600'lük makineden sonra 1000'lik kullanmaya başlarsın.
Olması gereken sıralama bu. Şu sıralama bile motosikletin riskli bir araç olduğunu anlatmaya yetiyor.

Şunun için riskler göze alınmaz mı be 🤤
Maksat gösteriş falan değil ama bana heyecan veren şeyi uygun soru bulmuşum paylaşmak istedim.
merhaba
araç sürmek de cesaret işi ona kalırsa motorsikletin tehlikesi daha fazla sürücü kaynaklı ve diğer sürücü kaynaklı kazalar aktif olarak uzun yıllardır araç ve motor kullanıyorum kontrolsüzce yola çıkan sürücüler yüzünden çok kez tehlike atlattım bahaneleri de şu küçücük motor yola sığmıyor mu her ne olursa olsun saygı medeniyet
cesaret işi ve korkutucu geliyor
Cevap
12Cevap
Bence cesaret ister yani araç daha güvenli ama motor biraz daha riskli olduğu için. ama ben motor sürmeyi araba sürmekten daha çok seviyorum. hiç binmedim ya da hiç sürmedim ama hissettirdiği duygular daha güzel oluyor. yani hem rüzgar hem özgürlük gibi. bir gün araç yerine motor almak isterdim kullanımı daha rahat ve daha heyecanlı. ama dikkatli olmak gerekiyor tabi ki.
Tabi ki bunun için aslında çok fazla trafik olmayan yerler tercih edilmeli
Motorsiklet bana artık korkutucu geliyor. Bırak kullanmayı arkasına bile binmem. Evet hızı seviyorum ama motorsikletin o hızına benim kalbim asla dayanmaz
Beceri ister, akıl ister, pratiklik ister, keskin bir göz ister, el çabukluğu ister, vücut kıvraklığı ister... ister de ister
Hemde nasıllllll
Ay yok aman sürenler nasıl cesaretli yahu?
Motor sürme konusunda, ciddi anlamda cesaretim yok..
Motor cesaret ister. Yerine göre yapacağın ilk hata hayatta yaptığın son hata olabilir. Ben tercihimi arabadan yana kullanıyorum o yüzden.
Güvendiğin biri olursa korkma derim. Ve evet, motor sürmek gerçekten cesaret işi
Dünyanın en lüzumsuz taşıtı motorsikletler. Fakirlerin ölmesi için tasarlanmış gibi. Bugün elimde yetkim olsa yeryüzündeki bütün motorsikletlere 60 km/s hız sınırı koyardım. Bu şekilde en azından ölürken kafaları kopmaz.
Motor sürmek değil ama hız yapmak cesaret ister bence.
Türkiye’de mofaya motor diyorlar artık ben bir şey diyemem :D
İster tabiki yapacakları ufak bir hata canlarına mâl oluyor. Araba gibi onları koruyan bir şey yok
Tabi cesaret ister çünkü açıkta gidiyor sun Allah korusun bi kaza olduğun da ölme riski daha yüksek onun için araba diyorum ben
G üven
Ö zverş
T ecrübe ister
Hele ki istanbul’da
azrail in sevdiği taşıtlar
Cesareti olmayan en kısa zamanda abbas yolcu zaten. Cesaretin yoksa binme kardeşim. Kendine güvenen herkes sürer.
Evet hız yapmamak şartıyla
Bisikleti çok severim. Motoru hiç fikrim yok
Evet ama tadı da ayrı
Katılıyorum ve kurtuluşu da pek olmuyor riskli
Bilmem 12 yıldır uzun yol dahil kullanıyorum
Birinin arkasına bin sıkı sıkı sarıl o zaman
Evettt..
Bayılırım ❤️
Bence ister
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?