İlk 1983 yılın da üretilmeye başlayan 1988 de makyaj geçiren Renault 11 Flash 1995 yılın da üretimi son buldu bu otomobil Renault un fişek otomobil idi ⚡ çünkü çok seri hızlıydı Renault 9 Broadway in hatchback versiyonu olur 1.7 motorla satıldı Renault 11 Flash nasıl otomobil sizce tasarımını beğeniyor musunuz? Ve bindiniz mi?
Renault 11 Flash nasıl otomobil sizce flash sevenleri görelim kimleriniz bindi?
Ben küçükken amcam bunun yeşil renklisinden almıştı. Yaklaşık 15 yıl kullandı. Bir iki sefer bindim. Çok seri arabaydı. Hızlanması ve konforu olarak bizim 86 model Renault 9 GTC'ye en az 2 kat fark atıyordu. Şimdi 12 yıldır dizel Renault Clio Symbol sahibi.
Zaten Renault 9 ile Renault 11 Aynı arabalar di sadece kasa tipleri bir kaç yönü farklıydi Renault 9 Sedan olarak üretildi Renault 11 ise Hatchback olarak üretildi Renault 9 daha çok memur aile emekli aracı hedefinde idi Renault 11 ise spor genç ruhlu idi Aynen Evet Çok seri hızlı otomobil di Reklamları insanı gaza getiriyor gerçekten ya bazen diyorum Flash mi alsam 😅 yol tutuşu nasıl peki yol tutuş da Renault 9 Broadway mi bu mu daha başarılı
Ben bu arabayı biliyorum ben küçüklüğümde babam kullanıyordu ülkenin güzel olduğu zamanlardan bir zamandı yani bu arabaların olduğu zaman kalitenin olduğu arkadaşlığın dostluğun oldu insanların birbirine saygı duyduğu zamanlarda
Vayy Renault un fişek efsanesine bindin demek ⚡😉 Çok şanslısın Flash gerçekten apayrı bi otomobil di Reklamların da çok seri olduğu söyleniyor ya hakikaten doğru ua doğru güçlü motor hafif kasa birleşimi ile ortaya çok seri ataklik çıkıyor Renault 11 Flash gençlere hitap ediyor du en çok Renault 9 ise yaşını biraz daha almış sakin kullanıcı emekli insanlara hitap ediyor du peki yok tutuş nasıl di sürdün mü?
Aynen öyle kardeşim hatta renault'un bu köylerde kullanılan Toros modeli onları da bindim diyorum ya o zamanlar güzel zamanlarda arabalar belki modeli düşüktü kalitesi azdı ama insan kalitesi fazlaydı
Bak burada çok güzel yere değindin o dönemlerde hem insanlar daha sıcaktı hem arabaların yaşattığı hissiyat bi Başkaydi tamam günümüz arabaları gibi öyle çok iyi yol tutuş donanım güvenlik pek yoktu ama içine bindiğin de sana verdiği duygular nedense bi mutlu ediyor gidişi sesi görünüşü ışıkları şimdiki arabalar ruhsuz teknoloji üzerine kurulu araba hissiyatini şimdi de fazla alamıyor sun sessiz motor tabi güvenlik arttı konfor yükseldi ona sözüm yok örnek veriyorum 1990 lar otomobil reklamları bile Efsane idi Renault 19 reklamı özellikle şimdi etkilemiyor reklamlar
Kesinlikle öyle mesela Tempra reklamları vardı o da çok güzeldi yani şimdi insanlar teknolojik araba sahibi olabiliyor yüksek yüksek fiyatlar kaskolar ödüyor zaten yakıttan dolayı insanlar arabasını yerinden oynatamıyor ki
Yakıt Demişken eski arabaların en güzel yönü LPG uyumlu olmasaydı şimdiki araçlari maalesef LPG uyumu pek olmuyor çok kit seçiyor yeni nesil motorlar eski nesil motorlar bir çok LPG uyum sağlıyor du tabi o zamanlar sensör azdı şimdi çok sensör var arabalar da teknoloji nin çok iyi avantajlari olduğu kadar da eksileri oluyor Varya şunu Söyleyim Renault 19 Europa ABS standart olsa Tam on numara otomobil