Merhabalar günümüz de ABS fren güvenlik sistemi bir çok marka model araba da hemen hemen mevcut ama 2000 yıllar öncesine gittiğimiz de opsiyonel di ABS düşük araçlar da bulunmuyor du hatta sorum ABS sizler için ne kadar önemli abs bulunmayan araba alınır mı? ve sürdünüz mü?
1 arabada ABS sizin için ne kadar önemli? ABS'siz araba sürdünüz mü ve alınır mı?
2010'dan yeni arabalarda ABS zorunlu, 2010'dan eski sadece Ford Focus ve Ford C-Max'te (2008-2009) zorunlu, diğer araçlarda zorunluluğum yok. 2000'den eski, klasikte dahi hiç zorunluluğum yok. Eskiden ABS olmayan Renault 9 kullandım ve Renault Clio Symbol'de ABS yok. Geçen yıl araba ararken, incelediğim 20-25 arabadan yaklaşık 13-14 adedi ABS'li idi. (2 adet Opel Astra F, 1 adet Opel Corsa B, 5 adet Volkswagen Polo, 1 adet 1,6 motorlu Fiat Palio, 3 adet Peugeot 206, diğerlerini hatırlamıyorum.)
ABS denilen sistem aracın erken durması değil kontrolden çıkmamasını sağlıyor. Balatalar fren esnasında diski sürekli değil sık bırak şeklinde ve bunu çok hızlı olarak yapıyor. Bu da kaymayı ve kontrolden çıkmayı önlüyor. Saygılar.
Biliyorum onu ABS lastiklerin kitlenmesini kızaklama kaymayı engelliyor ve en önemlisi sert frene basıldığında direksiyon ile kontrol elinde oluyor ama ABS bulunmayan araba da sert basılan freb de lastikler kilitlenir araç kızaklama kaymaya başlar direksiyon hakimiyeti kaybedilir lastik durur ama aracın gövdesi ilerlmeye devam eder ABS kayma da yüksek hızda güvenli