Ama her ikisi de şahsi çekimim değil. Clio'nun bazı çekimleri vardı; ama hep sağ taraftaki km ve hız göstergesi tarafından çekildiği için atmadım. Polo'nunkini çekmeye fırsat bulamadım.
Volkswagen Polo 6n nin gösterge paneli Astra J ve Insignia A makyajsız kasa çerçevesine benziyor çerçeve 😅 ⭐ ikisi de çok güzel duruyor ama Renault clio başka eski arabaların gösterge panelleri ne güzel di be Benim attığım gösterge paneli hangi araçlara ait sence? Tahmin yürüt bakalım 😉
Üstteki biraz Renault 9 Broadway'dekine benzese de, Renault 19 veya Renault 21 olabilir. Alttaki şu anki arabanız Opel Vectra C. Üstteki Broadway'e benzettim, çünkü ortadaki üçlü kare göstergeden kapalı olanı aynı bizim 86 model GTC'deki gibiydi. Oradan tanıdık geldi. Eski arabalardaki göstergeleri ben de severim. Özellikle Tofaş Murat 124'ün çok hoşuma gidiyor. Ardından dürbün göğüs Renault 12 göstergeleri güzel. Çok severim bu tarz arabayı. Bir de dijital göstergeli Fiat Tempra'lar ve Tipo'lar bir başka...
Arada bir görselli paylaşımlar yapıyorsun da, ondan tanıdık geldi. Renault 19'un göstergesi güzel. Vectra C'deki devir göstergesinin dibindeki kocaman sis farı göstergesi hoşuma gitmedi. İlk bakışta "Ne o kocaman şey?" dedirtti! Etraftaki boş yerlere koysalarmış ama neyse... Benim Polo'nunki tüm göstergeler devir ve hız göstergesinin içine derli toplu tasarlanmış. Clio'nun aynı Megane ve Scenic-1'deki gibi ortaya konumlanmış. Derli toplu olması hoşuma gidiyor.
Hangi ikaz ışığı Vectra C de ki ortada tek yanani diyorsan o ABS lambası ee ABS de olmazsa olmaz bi zahmet 😅 D Segment otomobil de Önceki Renault 19 umuz da ABS Yoktu Sana şey sorcam Sen Clio uzun kullanıcı olarak ABS bulunmuyor ya clio da önüne biri çıktığını da veya cisim nasıl yavaşlıyor dun ani fren yapman gerekir orada ama ABS olmadığı için kızaklamaya düşer ABS çok önemli mi sence
Clio Symbol'de ani frende mecburen kızaklıyorum. Polo arabamda ani frende zerre kızaklama hissetmedim. ABS sayesinde zınk diye durdu. ABS önemli; ama ABS var diye fazla hız yapmamak lazım derler. Ne olur ne olmaz, yağışlı havalarda kuru havalardaki gibi aynı etkisini gösteremeyebilir, hatta fren balatalarının buz tuttuğu şiddetli soğuklarda daha da etkisiz kaldığını düşünmekteyim. Yine de gözünü dört açıp, kendi şeridinde sakin sakin gitmek.
Hmm peki ABS siz araba alınır mı? Riskli mi? çünkü ani fren de kızaklamaya düşüyor malum ben araba sürmeye şu an ki aracımız Opel Vectra C Kasa da başladım Renault 19 varken çocuktum 😅 Vectra da ABS devreye sokmadim
ABS'li araç ile ABS'siz araç arasındaki farkları anlatan Youtube videoları var. ABS'siz araçlar, özellikle düşük modelli araçlar oldukça yüksek risk taşır. Onların durma mesafeleri şimdiki son model yüksüz TIR kadardır. Yüksek modelli ABS'li araç alırsam, ESP'li olması zorunlu olurdu. Neden ESP? Ani manevra yapman gerekirse, ESP aktifken anında çarpmayı önleyerek daha çabuk manevra yapıyor. ESP kapalıysa, ABS aktif olsa bile cisme direkt çarparsın. Her ikisi de olmazsa olmazım olurdu. Boş paket ABS ve ESP olmayan yüksek model araç benim için çöp. Tıpkı bizim Clio Symbol'e benzetiyorum. ESP: Elektronik Stabilite Programı, detayını bu linkten öğrenebilirsin: www.otoshops.com/esp-nedir-ve-nasil-calisir-haber-284