Aslında sedanı daha güzel dursa da, geçen yılki hatchback 5 kapı tercihim nedeniyle bu kasalara bayağı ilgim vardı; ama ben hariç hiç kimse beğenmedi, aldırmadı. Ekim ayında siyah Opel Astra'nın bulunduğu galeride mavi Renault 19'u çok beğenmiştim. Çok temiz duruyordu; ama babam buna kısmen baksa da, babama beğendiremedim. Sonra zaten Opel Astra F problemli çıkınca galeriye adımımızı atmadık. Renault 19 kullanıcısı olan tek tanıdığım amcamın kayınpederiydi; ama o zamanlarda 2000'e kadar kullandı. Yeşil renkli ve sedan karoserliydi. Satıp Ford Focus-1 almıştı. Şimdi Fiat Fiorino'su var.
Hatchback araçlar çok tercihim değil. Ben yurt dışındayım. Burada genelde station, pick up, SUV ya da Panelvan kullanılır. Bagaj hacmi fazla olmadığından çok tercih edilmiyor hatchback araçlar. Ama trafiğin yoğun olduğu, kalabalık olmayan aileler için uygun. Parkta kolaylık sağlar. Görüntüsü de gayet kibar.
Ben eski Renault'lara çok ısınamıyorum ya bana her an bozulacakmış gibi geliyor bu Renault 19 modelleri o yüzden ben almazdım ama alana saygı duyarım elbette.
Renault 19 Europa sağlam otomobil temizi bakımlısi uzun yıllar kilometrelerce götürüyor bizde vardı 1998 model 1.6 Rne Alize Klimalı Airbag Olanıydı Sedan Mavi idi 2002 almıştık 2008 de sattık ama şunu Söyleyim hep aklımda mavi renkleri çok Güzel bunların fotolara bakınca paylaştığım kendi aracımız aklıma geldi 60 RB 070 Plakaydi bu aracın en güzel yönü ne biliyor musun Süspansiyon konforu çok başarılı araç adeta Türkler için üretilmiş parçası uygun kaliteli malzeme karizma tasarım performans mevcut tabi öyle yüksek güvenlik fazla donanım bekleme 😅 en dolularin da manuel klima ön 2 cam elektrikli merkezi kilit arka sis farı arka kafalıklar sürücü hava yastığı Çelik jant arka makam ışığı mevcut hidrolik direksiyon da var tabi hatta bunların 1.8 enjeksiyonlu motorları var onlar safkan Orjinal Fransız dir yan aynalar içten elektrikli olarak geliyor bazıların da az sayıda da bile olsa ABS olanları bile var keşke Renault 19 ABS standart gelseydi ve otomatik vites seçeneği sunulsa varya tam efsane olurdu Toyota Corolla Ae101 efsane kasa ya tam dişli rakip olur
Megane 1 hatchback pek güzel durmuyor zaten 19 Europa da ise hatchback da çok severim ama far tasarımı olarak sedan daha estetik havalı duruyor ama yol da gidişi dönüşler de hatchback biraz daha sağlam ilerliyor
Aynen evet sedan kasası vardı bizde Mavi renk 1998 Rne Alize Klimalı Airbag Olanıydı 1.6 enjeksiyon motorlu olan di bizdeki gidişi konforu kendisine çok hayran bırakıyor du beni ondan sonra Vectra C Kasa geçiş yaptık motor yine 1.6 ama tabi Vectra C Kasa geçince Renault 19 da ki atakligi seriligi alamadım Vectra C devrini yakalarsa seri Renault 19 alt devirde gaza dokunur dokunmaz fırlıyor du yerinden bir de Süspansiyon konforu o kadar güzeldi ki bozuj yolları yumuşak hissettiriyor Vectra C ise tam tersi vuruyor 😅 Ama tabi güvenlik konfor yalıtım Vectra C kat kat önde
Renault 19 ların 1.8 motorlu olanları var bilirsin Onlar Safkan Fransız Orjinal Fransız yani 1.8 ler hatta ilginçtir ki normal de Renault 19 yan dikiz aynası manuel iken 1.8 RTi de elektrikli olarak geliyor en güçlü enjeksiyonlu motorları dir 1997 de kaldırıldı bu motor yerine 1.6 enjeksiyon getirildi 1998 de