Merhabalar araba sürmeyi biliyor musunuz? Kimleriniz biliyor ilk kaç yaşında sürmeye başladınız nasıl öğrendiniz ve ilk sürdüğünüz araç manuel vites miydi? Otomatik vites mi?
Araba sürmeyi biliyor musunuz? ilk kaç yaşında sürmeye başladınız hangi vites de başladınız ilk ve nasıl öğrendiniz?
Bu bir hayat hikayesi öncelikle bunu söylemeliyim. Öyle sıradan şeyler olmadı. 4,5 yıl önce aldım ehliyetimi. Ehliyet alacağım kursa derslere girmek istemiyorum, babam “tamam çalışırız birlikte” dedi. Ben bu adama ait aracı iki kez kaldırıma çıkarmak suretiyle iki kez direksiyon milini yamulttum. Pes etti, “git kursa ordan öğren, ne yaparsan yap”. Neyse abimle ve kuzenimle derken inatla gitmediği kurs haricinde öğrendim bunu kullanmasını, girdim sınavlara aldım ehliyeti. Babam hala şu gün olmuş vermez arabasını bana. Ben sürebilirim dediğim zaman “hadi ordan cesetim sürer benim” diyor. Bugün kimse benim sürdüğüm araca binmiyor, çünkü neden? Güvenmiyorlar 😁
Hmm öncelikle ehliyetini almana sevindim 😊 araba sürmek zor değil aslında sadece dikkat etmen gerekiyor ve en önemlisi kendine güvenin olmalı hata yapmaların nedeni heyecan dan dolayı heyecan yapmamaya özen göster hakimiyet benim elim de ben bir şey yapmazsam araba da yapmaz diye düşün ben de ilk sürdüğüm zamanları hatalarim oldu elbette ki gaza basmayi bir türlü ayarlayamıyordum dokunuyorum devir biraz yükseliyor bozuk yolda çukurlu yollarda bam küt vura vura gidiyor du sonra zamanla sürerek alıştım bir de ben manuel vites de öğrendim manuel de biliyorsun kavrama noktası var kavramaya geldiğin de araç titrer devir saati 0 konuma meyyili olur orada ayağı sabit tutup yolun durumuna göre gaza basmak zaten gazı yediği anda titreme kesiliyor manuel de 2 unsur en önemlisi 1 kalkış 2 vitesi hıza göre ayarlamak kendine şunu Söylemelisin ben çok güzel şoförüm usta başarılı sürenler nasıl sürüyor ben de sürerim de eğer güzel sürersen sana güvenleri de gelir 😊
Babanın arabası manuel vites mi? Otomatik mi? Bir de marka model aracın benim sürdüğüm Opel Vectra C Kasa D Segment manuel de sürdüm düşün boyutu uzun bi otomobil
İlk traktör kullanarak başladım. Tabii traktör kolay gibi görünse de çok zor. Frene basarsın zar zor durur vitesler antika. Neyse sonra babam boş arazide 1988 model Renault 11 ile öğretmeye başladı. Sonra tabii kendimiz köyde filan sürerek ilerlettik. Sonra kursa gittim 1 defa kullandım. Kurs hocası sen bir daha gelme kullanmayı biliyorsun zaten hem benzine hem arabaya yazık dedi 😂
Araba kullanmayı biliyorum. İlk defa 16 sene önce 16 yaşındayken manuel vitesli 1986 model Renault 9 GTC ile başladım. Şu anda futbol sahası, o zamanlarda boş olan üniversitenin (O zamanlarda Anadolu Üniversitesi İki Eylül Kampüsü idi, şimdi Eskişehir Teknik Üniversitesi) karşısındaki arazide kullanmaya başladım.