Ne kadar sürede ve nasıl tek basınıza sürecek duruma geldiniz?🚗🚘🚖
Cevabın nedir?
Arabalar konusunda 3,1b cevap paylaştı. Yıllar önce küçüklüğümden beri boş pistlerde sürerdim babamla. (Tanıdığın pisti var)
İnsanlara ya da önüme çıkan bir hayvana zarar vermek istemem..
Kendimi affedemem çünkü. Yoksa küçük yaşta arabayı alır sürerdim. Babam kızmazdı. Arabayı vermeyen tiplerden değildi.
Sonra unuttum sürmeyi. Zaten unutkanımdır. Gaz fren vs nerde hatırlayamayacak noktaya geldim çünkü hiç trafiğe çıkmadım ehliyetsiz.. Yıllar geçti :)
2014 ortalarında ehliyet kursuna yazıldım. Bir hafta pistte sürdük öğrendim.
Sonra trafiğe çıktık. Hocam sağolsun iyiydi. Hiç müdahale etmedi. 3. günden itibaren sürebilecek noktaya geldim.
Aslında çok çok kolay sürmek. Şerit değiştirirken dikkatli ol. Arabayı söndürmeyecek kıvamı iyi bil.(Debriyaj gaz ilişkisi)
Gerisi çorap söküğü gibi gelir. Ehliyeti aldım. Her gün sürüyorum şu an.
Özellikle geceleri arabayı alır boş yollarda alıştırma yapardım ehliyeti ilk aldığım haftalarda.(İlk sınavda aldım ve alana kadar trafiğe çıkıp kimsenin hayatını riske atmadım tek başıma)
Şu an 11 aydır falan almışım.. En uzun gittiğim mesafe 35*40 km sanırım.
(Cevabı bilmediğini varsayarak yazdım)113 Yorumla- +1 yıl
Bu korkunun olması daha iyi. En azından insanların yoğun olduğu bölgede çok hız yapmazsın. Emin ol hiç zor değil.
Dediğim gibi araba sürmekte tek yapman gereken debriyaj gaz ilişkisini iyi bilmek. Ne zaman araba söner vs ezberlemek/hissetmek..
Söneceğinde zaten hissettiriyor sana..
Eskiden ne zaman vites değiştireceğimi bilemezdim. Saçma gelirdi. Nasıl neye göre değiştiriyorlar derdim de alıştım :D Onu da arabanın motorunun sesine göre ya da hızına göre belirliyorsun..
Umarım öğrenir ve ehliyetini alırsın en kısa zamanda.. Bol şans.
:) - +1 yıl
Önce girme ama. Tam sürmeye başla.. Kalkışların ışıklarda kontrolün iyi olsun.. Debriyaj en önemlisi..
Yarım debriyajı falan öğren.. Yani bir yokuşta kırmızı ışıkta beklemişken (yokuş derken illa çok yüksek olmasına gerek yok.. -------------- bunun gibi düz şekilde olmadığı sürece yokuştur.. Araba kayar. Arkadaki arabaya çarparsın.. Ya da öndeki araca tostlarsın :D
O yüzden şimdi trafiğe çıkmak yerine bunlara alış.
En İyi Cevaplar
- Arabalar konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yıldireksiyon eğitimine kadar hiç direksiyon başına geçmemiştim. ilk sürüşümde bile hoca direksiyon hakimiyetin ilk sürüşün olmasına rağmen gayet güzel dedi ve artık bana nasıl güvendiyse ilk sürüşte e-5e soktu :D neyse 3 kere 1er saatlik eğitim + 5dk direksiyon sınavından sonra 3 sene boyunca yine hiç bir arabaya binmedim, ta ki kendi arabamızı alana kadar. sonra 1 hafta içinde 3 farklı kişiden 3 kere yarım saatlik bir eğitim daha aldım. 1 hafta sonra cuma akşamı iş çıkışında (ve ramazan ayı) baldıza iftara davetliyiz. ben bir gaza geldim tek başıma bindim arabaya gidiyom. gittim de valla. o gün bugündür canavar gibi sürüyorum. önemli olan tek başınıza sürecek cesareti kendinizde bulmanız. korkmayın, sanki yılların şoförüymüş gibi kendinizden emin binin ve kullanın şu metal yığınını
45 Yorumla- +1 yıl
ben baldıza tek başıma arabayla gittiğimi gören eşim önce bir şok geçirdi, dönüşte arabaya binmeye korktu. bindi gözlerini kapattı eve gidene kadar hatim indirmişti :D
+1 yılkurs haricinde kendi aracımı aldıktan sonra 1 haftada öğrendim.
altın kurallar var 1. si dikkat dikkatli olucaksın özellikle sokak aralarında çocuk fırlar insan fırlar hayvan fırlar araba çıkar kontrollü olucaksın 2. si kurallara uyucaksın ışıklara tabelalara şeritlere. Artistlik yapıp tehlikeli sollamalara girersen yandı gülüm keten helva.3. seri ve soğuk kanlı olucaksın. arabanın ucu giriyosa dar bir yere merak etme arkasıda geçer. İlk başlarda sol şeridi proflara bırakıcaksın kimse seniin 50-60 la gitmeni bekleyemez e5 de =))) falan filan gerisi pratiğe dökülünce tek rakibin Michael Schumacher oluyo13 Yorumla- +1 yıl
aracı aldığımda 2. gün e5e çıkmıştım çünkü orda sürmek sokak içinde sürmekten daha basit :)
- +1 yıl
rica ederimmm :)
+1 yıl14 yasindaydim babam 1 yil nereye gitsek bana surdurttu heer yeri ogrendim ayrica gayette guzel suruyodum ama kolay kolay kendisi olmadan surmeme izin vermezdi 2 yil sonunca tek basima gezer oldum :D tabi 2 yil diyi ce uzun geliyo ama surekli surdum aslinda ilk yilin sonundada kendi kendime tek basima surerdim ama babam izin vermedi neyse eninde sonunda ogrendik :D
12 Yorumla- +1 yıl
Evet :D hemde baya bir sure :)
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
39
Cevap
75Cevap
+1 yılİlk seferde kontak bastım. Debriyaj ve pedallarla hiç sorun yaşamadım. Vites konusuna zaten hakimdim. Bilgisayar oyunları sağ olsun.
Ben pratik yaparken yanımda annem vardı. Babam pek sabırlı değildir ama ben 2-3 tur attım. Ondan sonra rahattım. Aynalara bakma alışkanlığını hemen edindim. 1995 Yılından beri ehliyet sahibiyim :)
20 senedir ehliyetim var. Ahahahaha. Gerçekten antika olmuşum.19 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim. Sizin kibarlığınız.
Uzun yolda araba kullanmayı seviyorum. Şehir içi trafik insanı bunaltıyor.
Senede ortalama 20.000 km yol yapıyorum arabamla. 20 Senede 400.000 km yol yapar. Tır şöförü olmuşum da haberim yok :)
Araba kullanmak kolay. Siz öğrendiniz mi? - +1 yıl
Saçma hata diye bir şey yok.
Eminim ki araba kullanmayı öğretenler de size kendinize güvenmenizi ve rahat olmanızı tembih ediyorlardır.
Kendinizi sıkmayın. Ne kadar rahat olursanız o kadar kolay kullanırsınız. - +1 yıl
Neden panik oluyorsunuz. Araba kullananların bir çoğu sizden daha vasıfsız, daha yeteneksiz ve acemi.
Korkularınızın sizi yönetmesine izin vermemelisiniz. Siz isterseniz her şey olur.
Yaklaşık 1 ay sürede öğrendim ehliyeti alırken araca bindim in dediler geçtim Walla :) kendi arabamı alınca süremedim tabi yavaştan trafiğe felan çıktım 3- 5-kaza atlattım dubalara bodoslama girdim on tamponu kırdım çukurlara gire gire arabanın anasını aglatim ama öğrendim yani :D şu an hız yapmaktan radar cema 1000tl oldu muayne yok 3 aydır Walla bir polis çevirmedi dah allah razı olsun onlardan :D
145 Yorumla- +1 yıl
Ya zor değil tabiki ama ilk seferlerde sürekli stop ediyodu gazla debriyaj ayarını tutturmk gerekiyo :) ama alışması kolaydır düşün hiç arabanın a sından anlamak en bianca arabam oldu ve 1 yılda 30.000 km yok katettim gezdim felan yani :) hatta bir ara hevesim kaçmıştı ogrenemicem die ama 1 ayda is tamam :) araç kullanırken özgüven dikkat ayna kontrolü yol kontrolü çok önemli ben telefonla dahi konuşmam çok acılar çekerim sağa konuşurum çünkü trafik asla affetmez bir anlık hata canlara maal olur :) önce emniyet :D reklamı da belese getirdik had i:D
- +1 yıl
bak rampada napacaksın biliyomusun çok basit aslında debrijaya basıyosunya normalde hafiftende gaz veriyosun rampada yarım debriyaj ve gaza daha hazla bas ama orantıla öndeki araca vurma normalde daha fazla bas yani araç arkaya gitmez zaten gaz verdiğin anda ayağını biraz hızlı çekiceksin çok kolay aslında bir kaç sefer yapsan alışırsın
+1 yılBabam arabayı yıkamam için bana bırakmıştı eve uyumaya çıkmıştı anahtar üstündeydi zaten çok meraklıydım arabalara yarım debriyajla kaçırmıştım arabayı sonra hergün babamın işten gelme saatinde kapıda beklerdim gelsinde arabayı yıkayıp gezeyim diye öyle öyle hergün kaçırıyordum 2. Vites filan derken şimdi 6. Vites yetmiyor 😄😄
20 Yorumla
+1 yıl18 yaşında ehliyet alacakken 2 hafta babamla her gün çalıştık ama trafiğe çıkamıyordum. sonra ehliyet aldım 2 yıl hemen hemen hiç kullanmadım sonra araba aldı babam bana 1 yıldır kullanıyorum iğne deliğinden bile geçiririm anlayacağın zamanla ayrıca düz vites kullanmanın keyfi ayrı.
10 Yorumlakursda ögrendim. daha önce hiç araba tecrübem yoktu anca bilgisayar oyunları oynamışımdır. basit aslında :) ehliyetimide yeni aldım zaten 01.09.2015 :D
11 Yorumla
+1 yılBabamla 1 hafta günde 1 saat falan çalıştık, Sonra ehliyetimi aldım. Şimdi kafam rahat (İstanbul'da araba sürüyorum yani dünyanın her yerinde sürebilirim :D)
21 Yorumla4 kere 20dklik derslerle ehliyet alacak duruma geldim. 2 kez de 1er saat arkadasimla calistim. 3. de arabayi aldim kactim, kacis o kacis 😅
11 Yorumla
+1 yılİlk baslarda arabalar ustune geliyormus gibi oluyor =) ama kisa surede alisiyorsun merak etme yani basit bisey ama olk baslarda cok katmasik gelebilir =)
11 YorumlaArabalar konusunda 24,1b cevap paylaştı. lise zamanımda bır sabah vakti arabayı çalıştırmıştım. şeytana uyupvıtesı bıre aldım ve hafiften yürüdüm. arabayı ters döndürmem gerekiyordu. koskoca minibüsü sadece yan dikiz aynalara bakarak geri geri çıkardım ve yoluma devam ederek bir iki tur attım. işte arabayı sürme maceram orada başladı , yani maksimum 7-8 dakika
10 Yorumla
+1 yılYaklaşık 8 yaşımdan beri bisiklet sürmeyi öğrenmeye çalışıyorum :D
11 Yorumla
+1 yılBabamın yaptıklarına baktım sürekli çocukken sonra direk sürdüm zaten bir kaç stop etme olayım oldu tabi bazen oluyor hala ama o da dizel araba aldık diye benzinliye alışmıştım ama git gide dizelde de iyi oluyorum
10 Yorumla2 haftadan az sürdü 1 yıl 1 ay 8 gündür ehliyetim var ve hiç boş duruyorum İzmir , Antalya, Kütahya, Isparta , Muğla, Denizli, Kuşadası, Çeşme ve en son olarak 2 gün önce Çanakkaleyi gezip geldim :)
19 Yorumla- Arabalar konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılİnternet cafe'de 2 saatlik GTA oynamam ile başladı her şey =//
11 Yorumla
+1 yılaktif sürmeyi 2-3 günde kesin olarak onun haricinde aslında araba sürmeyi öğrenmenin süresi yoktur 6 ay içinde her gün biraz daha fazla şey öğrenirsin
12 Yorumla- +1 yıl
aynen
+1 yıl1 haftada öğrendim tek başima kullanabilirim ama babam arabayı vermiyor yok çizermişim yok direksiyon hakimiyetim iyi değilmiş yok daha ehliyetim yokmuş falan filan
10 YorumlaArabalar konusunda 692 cevap paylaştı. ogrenmedim ki henuz. burada cok pahali ehliyet almak.
12 YorumlaArabalar konusunda 10,9b cevap paylaştı. Rahmetli babam ile 250000 km kullandıktan sonra yaklaşık 3 yıl sonra bana güveni geldikten sonra tek başına kullandım. Tecrübeye saygılıyım.
10 YorumlaDaha ilk defa sürücü kursunda kontak çalıştırdım
Asla yapamam derdim
Ve şu an ehliyetim var :-)
1o günde öğrendim10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEhliyet almadan önce direksiyona bile oturmamıştım daha ehliyet aldıktan sonra 3-4 ay babam yan koltukta olmak şartıyla hep ben sürdüm biryere giderken ve şimdi tek başıma falan kullanıyorum gayet güzel
10 Yorumla
+1 yıl15dakikada :D kalkisi ogrendikten sonra tek başıma surebildim allah vergisi herhalde 8)
20 Yorumla3 ayda 16 saat ders alarak 2. seferde ehliyet alarak :D :D
13 Yorumla- Arabalar konusunda 447 cevap paylaştı.
+1 yılAçıkçası toplam 1 en fazla iki saatte öğrendim her şeyi ile ve ilk seferde geçtim uygulamayı
10 Yorumla :( biri bana öğretmeye gönüllü olursa hemen öğrenirim :D çabuk kaparım bak cidden :P :D
10 Yorumlaİşim gereği arabalara çok yakınım. Çok küçükken öğrenmiştim. :)
10 YorumlaArabalar konusunda 4,3b cevap paylaştı. Bir haftada ogrendim ama tek basima cikmam bir kac ay surdu.
10 YorumlaArabayı sürmek gaza basıp ileri sürmekse 3 saatte ama trafikde helede İstanbul gibi bir yerde ehliyeti aldıkdan 10 gün sonra felan kasmada rahat rahat öğrendim pratik şart ve tek başınıza daha iyi oluyor
10 Yorumla
+1 yılÇok küçük yaşlarda öğrendim 14 yaşında trafiğe çıkcak kadar biliyodum
10 Yorumla
+1 yılçalışma mantıgını öğrenince , kaçıra kaçara öğrenmiştim 16 filan yasındaydım :D
10 YorumlaArabalar konusunda 1,2b cevap paylaştı. Arabayı aldıktan 3-4 gün sonra trafige cıkmıstım 3-4 yıl oldu cok sukur hala kaza yapmadım
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDaha ögrenemedim kursa gidiyorum ogrenirim insallah sadece 1000tl kurs ucteti umarm ogrenirim yani
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl12 ders heryerde oyle
Cevap sahibi+1 yılBenimde 6 gun bir gunde iki ders aldm bir drs 40dk
babam sagolsun 1.5 haftada tam takır sürmeyi ögrendim diyebilirm :D
10 Yorumla
+1 yılBir kere sürdüm öğrendim :D şimdi istediğim zaman arabayı kaçırıyorum :D
10 YorumlaAraba sürmeyi bilmiyorum ve gerçekten ilgim de olmadı diyebiliriz
10 YorumlaSadece direksonu 5dk motoruda 1 sene falan olmusur heralde
10 YorumlaHatırlamıyorum ilk araba sürmeyi 13 yaşındayken annem öğretti
10 YorumlaGözlemleyerek öğrendim..
*Eniştemin kamyonetini çaldığım gün anladım kullanabildiğimi.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSürücü kursunda öğrendim. Ehliyeti aldığımda önce yanımda babamla sürüp güvenini sağladım. Aldığımdan itibaren uzun yolda hep ben sürdüm. Şehir içi tek sürmeye 1 ay sonra falan başladım.
10 YorumlaArabalar konusunda 7b cevap paylaştı. Fazla uzun surmedi zaten kucukken hep babami takip ederdim :Dd
10 YorumlaTeoride bir gün pratik te 3 5 sefer sürüncr alışıypr insan
10 Yorumla
+1 yılBirkaç günde normal kullanmaya başlamıştım. Heyecan yapılmadığı sürece herkes kullanabilir.
20 YorumlaSüresini bilmiyorum ama kısa bir sürede öğrendim. UZun süredir sürmüyorum ama
10 Yorumlaehliyeti yeni alıcam şuanlık gayet güzel kullanıyorum ama acemilikten dolayı tedirginlik var :D
10 Yorumla- Arabalar konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılIki haftda kavramistim sanirim hatirlamiyorum ama :)
10 Yorumla
+1 yılBABAMa bıraksan kendini arabayı sana sokar yinede 3 günde öğretir :( hayatımın en berbat 3 günüydü
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbebem daha öğrenmedim ehliyet dosyası evde yatıo ama millete biliom diye hava yapıyorum :)
10 Yorumla4 gün önce başladım drift çekiyorum şu anda :D
11 Yorumla16 yaşında öğrendim 17 yaşından beri tek sürerim :)
10 Yorumla
+1 yıl1 haftada tek basima sürüyordum araba sürmek çok kolay
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben kaçırdım öğrendim kimse öğretmedi sadece gözlemlerim yeterli oldu :) 12 yaşındaydım o zamanlar.
10 Yorumla33 saat ders aldım kanks
15 YorumlaArabalar konusunda 362 cevap paylaştı. 2 günde örendim araba sürmek zor bişey degil
11 Yorumlaehliyetsiz kullanıyom :D hemen öğrendim.
11 Yorumlaben hiç sürmeden öğrendim :D
12 Yorumla- Arabalar konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılZamanla. Bir kaç diyelim.
13 Yorumla- +1 yıl
Gün, hafta, ay. 😅 O kısmı sana bırakalım.
3 gün. :D Sonra tek başıma kullanmaya başladım.
10 YorumlaDaha ogrenemedim öğrenmekte istemiyorum
10 Yorumla- Arabalar konusunda 563 cevap paylaştı.
+1 yıl12-14 gibi bir şeydim tam hatırlamıyorum :)
10 Yorumla Daha o ise baslamadim bile.😢🚙
10 Yorumla
+1 yılAraba 1 haft motor 2 gün 😝
10 Yorumla
+1 yılHenuz ogrenmedim ama 6 senedir yalvariyorum 😒
10 Yorumla- Devamını Gör (54)
Devamını Gör(99)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi