TEM yolunda seyir halinde iki araç çarpışıyor ve arabalardan biri ortadan ikiye bölünüyor. İçerisindeki 2 kişi yaralanarak kurtulmuş. Görüntüsü bile korkunç ya :(
İstanbul'da olan kazada araç ikiye bölünmüş! Hangi marka araçlara güven olmaz :(?
ikiye bölünen o kadar kaliteli diye adlandırdığınız araçlar var ki biraz araştırmanızı öneririm kaldı ki bu araç düşük hızla yapmamıştır bu kazayı bi ikinci husus ise ağır kazalı araçların hurdaya ayrılması gerekir bir aya kalmaz bu araç tekrar yollara döner
bu husus fizik kurallarına dayanır tamamen çarpma açısı çarpma hızları diğer aracın geliş yönü vurdupğumuz yerin esnekliği vs vs bu görseldeki husus çoğunlukla tofaşlar için gerçekleşir çünkü harbiden bu bir üretim hatasıdır ama diğer araçlarda da olmaz demeyyin olur sağlam diye nitelendirilen ticari kasarlda bu oldukça mümkündür tekrar söylüyorum arabanın ondaki durumu sağlamlığı orjinalliği , çarpan arabanın hızı , çarpan arbanın mesafesi daha brçok etken etki eder tek bir neden bakarsak yanlış sonuca varırız
Bende de hacı kartal vardı ekin çuvalı yükledim köyden gelirken ortasından kırıldı araba ortası asvalta oturdu yolun ortasında kaldı kısaca çürük araba kırıldı ortadan trafik tıkandı köy yolu jandarma geldi yaşlı bir astsubay kıdemli başçavuş bir abimiz bu araba ile yola çıkılır mi dedi bana 4 tane bir asildi arabanın yanına yüz üstü kapaklandim daha o günü hiç unutmam
Beğen
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
Yorumla 2 yorumu gör
Görüş sahibi
1 ay
Adam bana bir döşendi baba yıldızları saydım o nasıl osmanlı tokadiydi öyle 😂😂
Tofaş bu ne bekleniyor ki sağlam araba ıstiyorsan Volvo, Mercedes, BMW, Audi alacaksın Pegueot, Citroen, Fiat, Dacia, Tofaş gibi markalardan uzak duracak. Ne kadar fazla para o kadar sağlam araba demek
Beğen
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
1 ay
Carpisma aninda özel kapsül yapisu sayesinde otomatik olarak acilio yolculari tahliye etmiş oluyor. Tüm şahinlerde standart guvenlik donanimidir bu. Bakin sadece hafif yarali kurtulmuslar. Bu kaza dandik bi volvoda olsa adamlar iceride kalip tehlikeyle burun buruna kalacaklardi
kanka 1. si bu kazadan hafif kurtulma ihtimali olamaz 2. si arabada airbag yok. 3. su o hizda carpismada disari nasil atiyo saniyisun ucak firlatma koltugu mu atiyosada yola savuruyor. ha diyelim adamlar hafif yara ile kurtuldu. buda tamamen sans verilmis sadakalari varmis.
seninkini daha iyi bir saka daha üst bir espiri seviyesi olarak algiliyorum. Yani umarim oyledir. Yoksa ülkeyle ilgili hicbir umudum kalmayacak. Lütfen şaka oldugunu soyle. burada bunu ciddi yazabilecek insanlar oldugu icin bunu sormak zorundayim kusura bakma
yaw araba her kazada ikiye bolunuyo. sende kalkip sanki yeni model volvo ozelliklerini yazar gibi. yok kapsul var o insanlari disari atiyo diyosun. iyimisin sen araba kagit gibi zaten en ufak darbede dagiliyo icindekileride yola savuruyo. oyle bi anlatiyon ki. sanki f16 nin firlatma koltugu var doganlarda 😂. ulkenin zeka seviyesini zaten bu tofascilar dusuruyor.
Hala saka yapiyorsan gayet iyisin. Ama ciddiysen Allah yardimcin olsun. Yazdigim ilk yaziyi ve soru gorselinin ekran giruntusunu al. 100 kisiye sor 1 kisi bile senin gibi ciddiye almayacakgir saka oldugunu anlayacaktir. İstersen 7 yasindaki cocuga sor. Hadi hicbiseyden anlamadin en aona yazdigim "dandik volvoda falan olsa" kismindan da mi işkillenmedin? Dedigimi yap ama sevdiklerine sorma araniz acilir😀
Başta bu yazdigimi ciddiye alan bi m. l tiplemesi yapip guzel bir espiri yaptin sandim gercekten. Ve hala ayni sekil devam etmen ise üstüne tüy dikmek oluyor. Birisi şu arkadasa ilk yazilanin şaka oldugunu açıklayabilir mi hayrına..
Şahin doğan ve kartaldada standart olarak verilmiş bu özellik çarpışma esnasında araç ıkiye ayrılıp yolcular sağa sola fırlıyorki araç içinde sıkışıp zarar görmesin. İstanbul da yeşil doğan benzer kazada ıkiye bölünunce şoför koltuğun üstünde oturuyordu asfaltın ortasında yani araç ıkiye ayrılınca koltukla beraber sürücüyü güvenli bir şekilde dışarı atmış 😂😂😂😂😂😂
tofas dogan kullanicilarin dan cokta bi zeka beklemedigimden. senin bu yazdigini ciddi ve inanmis olarak. yazdigini dusunmus olmam gayet normal. cahil. gibi saldiricagina mizah yaotim ironiydi diyebilirdin. israrla uzatmak yerine.
Aynı özellik yapısı gereğimidir bilinmez serçe ve murat 124 lere standart olarak koyulmadi. Herhalde fabrika serçe ve murat 124 e biraz daha güveniyordu bu konuda. Bildiğim kadarı ile türkiye de satılan şahin doğan ve kartal da kaza esnasında ıkiye ayrılma kapsülü hep standart olarak geldi
zaten bilincleri gitmisken. olseler daha iyimis. ben ufak bi motor kazasi gecirdim ufak dedigimde yine 80 90 tabi. yani ona ragmen bi dunya cektim. allah yardimcilari olsun kim bilir belki yataga sandalyeye mahkum kalirlar. umarim kurtulmusken saglikli yasarlar. ve artik bu doganlar piyasadan kaldirilmali.
Togg un selefinden beklendiği gibi araba ikiye ayrılmış ama yine de içindekiler hayatta birde bunların halefi olan togg nasıldır beşe ayrılsa bile bisey olmaz içindekilere beee 😅😅
Şahin, Doğan, Kartal vb eski tip araçların artık satışı durdurulmalı çünkü bu araçlar kaza anında yıllardır 2 ye bölünüyordu zaten ancak ülkemizdeki araç fiyatlarındaki pahalılıktan ötürü insanlar mecburen kullanmak zorunda kalabiliyor.
fabrikasyon kronik bunlar direksiyon ön cam hizasından kopar bunun sıfırı da olsa kopar toplatılması gereken arabalar bunlar tofaş görünce mesafemi açarım yolda
Şahin ile bu kadar ağır hasar yaratmak için bayağı bir amele sürüşü yapmak lazım.
Beğen
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
1 ay
fotodaki gibi başta kuş serisi kullanım ömrünü çoktan doldurdu. kuş serisinin hepsinin şasileri çürük. tüvtürkteyim, hepsi kalır, sac kaynatıp gelirler. bölünmesi o yüzden.
Yok yok ortadan çürüyup kırılıyor bende bozuk yolda ayrildi araba zaten içindeki tozdan göz gözü görmüyordu alttan her yeri delinmiş çürük yani kaynakla birlestirsen yine sağlam olur en azından kaynak yapan araya bir şeyler koyar sağlam eder onu 😂😂
En İyi Görüş