1980 lerin sonları 1990 ların efsanesi Bu Mercedes W124 Kasalar ⭐ Binmedim kullanmadım ama binmek çok isterdim zamanının en kaliteli güzel başarılı otomobiliydi Hep söylüyorum Mercedes Kalite nin kitabını yazmış yıllardır hep başarılı araçlar üretiyor Örnekler vermek gerekirse Mercedes genellikle konfora yönelik araçlar üretir BMW ise genç spor ruhlu araçlar üretir Audi İse hem konfor hem spor ikisi de var çok temizini bulursan gönül rahatlığıyla alabilirsin ama şunu da unutma parçaları ucuz olmaz bu aracın buni göz önüne alarak al almak istiyorsan
W126 kullanıyorum. 124 kasa da çok güzel bir araç. 1993 senesinden sonra üretilen 124 kasaların benzinli olanları M111 kodlu motora sahip. Bu motor seçeneği sıralı sistem LPG ile uyumlu olduğundan LPG de sorun yaşatmaz. 1993 öncesi olanlar M102 kodlu motora sahiptir ve sıralı LPG takılamaz. LPG de sürekli patlama yapar. Diesel olanlarda bu sorun yok. Son olarak, alacağın aracın dökük olmamasına dikkat et aksi halde çok para harcatır ve buna rağmen istediğin çizgiye gelmez.
Diesel araçların geneline bakarsan benzinli motora göre bakımları ağır olur. Yakıt maliyeti de son zamlar ile avantajlı olmaktan çıktı. Bir diğer nokta, diesel motorda yılların getirdiği yıpranma ile pompa, enjektör gibi aksamın sorun çıkarması ve çok yakması muhtemel. Benzinli bir aracı LPG ile kullanmak şu an için en ekonomik yol. İleride ne olur onu bilemem.
Gurbetçi dedemde vardı çok eskiden hatta ben de o çocukluk inadıyla tutturmuşum dedemin kırmızı Mercedes'inden istiyorum diye pedallı araba almışlardı 😃 kaporta falan yenilerine taş çıkarır otomatiği sorunlu olabilir olursa da sürekli sanayiye götürür manuel tercih et derim ben ve bakımlı olmasına dikkat et sen de aldığında güzel bir baktır her yerini hayırlı olsun şimdiden.