Trafikte araba kullanmaktan korkuyorum, korkumu nasıl yenebilirim?

Boş yollarda önce araca alışmalısın. Ondan önce yatmadan Önce hayalinde araba kullan. 15-20 gün bu şekilde hayalinde araba kullanırsan rüyalarında araba kullandığı göreceksin. 15-20 gün sonunda direksiyon başına geçtiğinde epey bir rahatlamış olursun.
ilk araba aldığımda bunu uyguladım. Galeriden arabayı çıkıldığımda direk en Kalabalık trafiğe girdim.
Kısık sesle müzik aç, ufak ufak devam et. Öncelikle araçta tek olasın ki sürebildiğine dair özgüvenin artsın. Eğer kontrolsüz kullandığını düşünüyorsan dörtlü flaşör yakabilirsin bir süre. Kimse anasının karnında öğrenmiyor araba kullanmasını o yüzden rahat ol.
Görüş
13Görüş
merhaba
bir kaza yapıp araba pert eden kişi olarak üç yıl sağdan sağdan gittim trafiğe karışmadan korkunu yenemezsin bu korkuyu çok sorun ederseniz hata yaparsınız rahat olmalısınız
Öncelikle yanında arabayı kullanmayı gerçekten bilen bu konuda panik yapmayacak sana güzel bilgiler verecek birini alarak pratik yapabilirsin. Bir buçuk ay kadar bu pratikler devam etmeli Ben de aynı şekilde böyle yaptım önce yanımda birisi ile trafiğe çıktım kendime güvenim geldiği zaman önce kısa mesafe sonra uzun mesafe gidip geldim
Yeni aldıysan bu çok normal ama epeydir alınmış bir ehliyetle bu korkunun devam ediyorsa adım adım bu korkunun yenmeni öneririm
Şöyleki: Başta boş sokaklarda dolaş daha sonra ( mahalle yolları gibi ) az aracın geçtiği yolları sene daha sonra trafiğe çıkan
hiç korkma kumandayı şimşek mc queen'e ver o herşeyi halleder
şaka şaka, evet zamanımızda insanların egoları maalesef trafiğe de sıçramış durumda bu yüzden sakin ve kuralları uygulaman yetmiyor, üç aynayı sürekli kontrol ederek bunu halledebilirsin, ben hiç kaza yapmadım mı? yaptım elbette hepsinde ben hatasız çıktım zira insanlar çok dikkatsiz
Sakin sokaklarda sürün daha sonra biraz trafiğin olduğu yerde daha sonra biraz daha fazla aracın olduğu yerlerde ve zaman içinde alışırsınız
Öncelikle belli başlı pratikler yapman gerekiyor gerekirse bir özel hoca tut yavaş yavaş trafiğe çıkmaya başla zamanla korkun geçecektir
bu korkun cok bi arac surmedigindendir. oncelikle bos sakin yerlerde bol bol direksiyonunu gelistir. daha sonra zaten gozundeki korku diner.
Trafiğin az olduğu saatlerde çık başta sonrasında alisirsin
Psikolog tan yardım almalısın, ya da hiç kullanma çok riskli
Küçük yerlerde kullanarak alışabilirsin. Sonra büyük şehirde kullan
Surekli kullanarak korkunu yenene kadar devam kullanmaya
Trafige cikarak baska cozumu yok maalesef
Bol bol trafiğe girerek
Bence korkmayın zamanla alışıyorsunuz
Daha çok kullanarak
En İyi Görüşler