Sadece ticari araçlar için.. 4 lastik ne kadar olmuş diye soran yok :D

Sadece ticari araçlar için.. 4 lastik ne kadar olmuş diye soran yok :D

zorunlu olan kar lastiği değil kış lastiği. normal hamur 7 derece altında mukavemetini yitirip yol tutmamaya başlıyor. normalde sıkıntısız gideceğimiz bi yolda saçma sapan bi şekilde kayıp kaza yapabilirsiniz eğer kış lastiği takmazsanız. bence tüm araçlara zorunlu olmalı, sadece ticarilere değil
Zaten zorunlu. Yakalanırsan ceza yiyorsun
@Ragnar_Lodbrok kimse dikkate almıyor o zaman, bi ara sadece ticarilere zorunluydu değiştiğinden haberdar değildim
Ceza yetersiz bu arada hiç caydırıcı değil. Herkes adam gibi kış lastiğini takarsa karda kışta daha az karışıklık olur. Oraya belli tarihler arasında kış lastiği takmayana 5 bin TL para cezası ikinci kez yakalanmada ise ehliyete el koyma cezası ekle bak nasıl herkes kış lastiği takar
Asgari ücretin %14 ü falan yapıyor daha ne olsun abartmayın
@ibrahimfurkan34 ne abartmasi az bile ceza. Ceza az olduğu için kış lastiği kullanım oranı çok az. İstanbul'da kar yağdığı zaman bir aracın bile kış lastiği olmaması tüm trafiği kitlemeye yetiyor. Adam düz yolda gidemiyor pati çekiyor can çekişiyor arkasında kuyruk oluyor. Hepsinde kış lastiği olsa çok bir sıkıntı olmaz.
Cezalar gelire göre düzenlenmeli senin maaşın 50 bin ise %14 ü 7000 tl yapar ceza sistemi böyle olmalı öylr olursa dediğiniz gibi geçerliliği olur
Çok doğru yerinde karar 👍🏻 çünkü karlı havalarda da ciddi buzlanmalar oluyor hâliyle yaz lastikleri çok iyi tutunamiyor bu da Allah korusun kazaya sebebiyet veriyor buzlu hava da yavaş dikkatli sürmek gerekir
Binek araçlarda zorunlu olmasa da, Eskişehir'in iklimi dolayısıyla bizim için zorunlu. 800 rakımda kışın kar yağar, yollar fena buz tutar. Yazlıkları çıkartıp kışlıkları taktırıyoruz.
Cevap
31Cevap
Cezalar normal.
Arkadaşlar kış lastiği takamayacaksanız araba almayın. Yaz lastikleri özellikle yağmurlu ve soğuk, buzlu havalarda harcamadığınız her 700 liraya küfür ettirir.
Ayrıca, kış lastiği aldığınızda yaz lastiğinizi de kullanmadığınızdan ömrünü 2 kat uzatmış oluyorsunuz.
Petlas Snowmaster, 2022/Ağustos uretimi, 205/55/R16, 4 adet kışlık lastikleri aldım. Çok memnunum. Daha önce de yıllarca Snowmaster kullandım.
Bu resim Sağmalcılar tramvay duraginin karsisi degilmi
Hayır, Ankara /Altındağ, İskitler sanayi sitesi 😃
Anladim
Ben 1 ay önce 4.000 liraya taktirdim
👍👍
Sürekli trafiğe çıkmak zorunda olan biri olarak umarım bu ceza uygulanır. Tedbirsiz sürücüler yüzünden trafik hep tehlikeye giriyor.
Otomobilie 4 lastık aldım lassa ıceways 2 7 bin tl
Connect araca 4 adet aldım 8000
Kasko 13400
Sigorta 4500
Kamyoneyin sigortası 4800
Dükkanın vergisi yıllık 7 8 bin
Aylık elektrik 1000 1500 dükkanın
Sloganımız belli hüloğğğğğğ Erdoğan erdoğan erdoğan... Şakası bir yana brn esnafım çark dönüyor birsekilde ama sabit maasla büuük sehırde yasayanların hali zor.
Kar lastiği değil o kış lastiği. 7 derece altına inince hava normal lastiğin tutuş çekiş neredeyse hiç
Ticari araçlar için geçerli, bende 2 tane var, ama İstanbul'da, gerek yok, toplasan bir hafta kar yağar, yağmaz, araç önden çekişli diywe,2, tane almoştım ama çok sertleştiler, daha çok ses, alıyor içeri
Tamam benim aracı ticari degil zorunluluk yok bodrumda yaşıyorum burada kar buzlanma olmuyor burdaki ticarilerede zorunlu mu acaba 🤔
Otomobil kullanıyorum ticari olanlar lastik alsın derim en az 5 yıl kullanacak lastikleri sonuçta cezadan iyidir.
Sorusu bile abes. Çünküüü o lastikler can korusun diye takılıyor
Yağmurlu havada bile araba kirleniyo diye çıkarmıyorum. Mazotlu arabası olanları ilgilendiriyo bu.
bizim var, kenarda duruyor. takarız be ya acelemiz yok
Pahalılık konusunda haklı olabilirsiniz fakat hiçbi şey candan daha kıymetli değildir.
Bir tarafta can için alınan önlem diğer tarafta bunu bile anlamaya yetmeyen muhterem...
kar lastiği almayıp binlerce kazaya mı sebebiyet verelim. canım bir soru.
Hakaret ettim üstüne alın site canım diye çevirdi.
Alicam mecburen bu gün yarın bakalım ortalama 4000 TL gidecek.
ticarilere kesecekler bineklere sıkıntı değil
cezalar normal ya kayıp gideceksin öndeki araca vuracaksın uğraş dur 700 az bence
kış lastiği biz araç sahibi ve yayaların güvenliği için zorunludur
Can taşıyorsun sonuçta zorunlu olması mantıklı
4 bin di geçen sene kasımda
Bu ticariler için zorunlu
Aynen lastik pahalı olmuş iyice
Mazot zaten 30 lira ne çıkıcam ya
Canın değersizse takmana gerek yok
4 lastik ne kadar olmuş?
Muhasebecisiniz sanırım:)
insan hayatı daha önemli
Hayatın önemi Yok
Ceza daha mantıklı lastikler 6 lira tutuyor 😂
Mantıklı aslında :D
Lastik
Yerinde karar
4 mevsim kullaniorum
4 mevsim diye yazıyorlar ancak öyle bir şey yok haberiniz olsun.
Keyfine değil bu cezalar herkes taktırmalı
Erdoğan neyden para kazanacağını şaşırdı
Ceza kârlı aw
Ceza gibi sankiii
Can onemli can
Halımız yamannn
Cezadan o
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?