Kalbimdeki ölü ruhları,
Rüzgâr alıp götürse...
SüvariBey
https://www.youtube.com/watch?v=wT7BDYm4xlo
Gördüğüm kadarıyla Türkiye'nin YERLİ ve MİLLİ otomobili TOGG, bazılarına dert oldu. Hazımsızlıktan kuduranlar, hatta kanser olanlar varmış.
Siz, hangi araca binmeyi tercih edenlerdensiniz?
Cebimdeki parayla alabileceğim anca maden suyu olur. TOGG'a karşı değilim. Yapılsın güzel. Ben bu ülkenin teknoloji ve silah sanayisi adına yaptığı hiçbir yeniliğe karşı değilim. Daha da yapılsın daha çok yapılsın isterim. Fakat bunu alacak para benim cebimde yok. Almanlar'da araba yaptılar: Mercedes-Benz BMW Audi Volkswagen Porsche Opel Alpina falan bunların içinde ilk yaptıkları arabalardan biri VOLKSWAGEN'di. Bu arabanın Türkçesi "HALK ARABASI" idi. Hitler Almanya'da birçok Alman vatandaşına bu arabalara daha ucuz veya bedavaya sahip olma fırsatı vermişti. Bizim de TOGG böyle olmalı. ÖTV almasın TOGG'dan. 50 bin TL'ye TOGG alabilelim vatandaş olarak. Yerli malı kullanalım. Gururla kullanalım. Ben bu arabayı alıp binemedikten sonra s1keyim arabasını.
"Ben bu arabayı alıp binemedikten sonra s1keyim arabasını."... :D Aldıktan sonra neden binemeyeceksin orasını anlamadım :)
O cümle o anlama gelmiyor. Alıp binememek yani alamamak sahip olamamak anlamında dedim.
Hımmm anladım... Anlatım bozukluğu yaşıyorsun.. :) Ee peki bişey soracağım... Biliyorsun TOGG özel sektör tarafından üretiliyor.. Fiyatı da o şirket belirleyecek... Diyelim ki devlet uçak üretse idi halka ucuza uçak mı verecekti? Herkesin özel uçağı mı olacaktı... Yaaa delirtmeyin beni... 100 Yıldır Allah'ın suyunu bile para ile sana satan devlet neden sana ucuz araç versin ki? Hangi kafadasınız siz?
O zaman benim vergilerimi kullanarak yapmayacak. Benim vergilerimi kullanarak özel şirketlere krediler vermeyecek. Dün internette TBMM'nin meclis kayıtlarını tutanaklarını okudum. 2011 yılında gizi oturum yapılmış bunu 10 yıl sonra açıyorlarmış. Akpli milletvekilinin chpli birine bana el kol hareketi yapma lan dediğini bile yazmışlar. O kadar her şey ortada. Konu ne dersen Muharrem İnce konuşuyor demiş ki Neden mahalle meyhanesine, biranesine ya da içkili mekan işletenlere KOSGEP kredi vermiyor da İngiliz Viski şirketine 500 milyon dolarlık kredi veriyor. Vergi sırrı diye bir şey çıkartmışlar diyor ki şu an gazeteciler yok şu an kameralar yok 10 yıl sonra bunları halk isterse okuyacak gelin açıklayın neymiş bu vergi sırrı böyle şey mi olur diyor.
Ben daha ilk rastgele tarihlere bakaren bunu buldum sabah saat 5 buçupa kadar okudum.
Benim vergilerimi niye böyle özel şirketlere kredi olarak veriyor? O togg da benim vergilerimle yapıldı ben öğrenim kredisi çektim kuruşu kuruşuna aldı benden ben niye ödedim? elalemin viski şirketine 500 milyon dolar kullandırıyor da benim 17.386 tl mi battı devlete? ben sadece mezuniyeti yılıyla kurtardım çok şükür 2021'den sonra mezun olsam 150-200 bin kredim olacaktı.
Daha önce özel hastanelerle ilgili sayıştay raporu da okudum onda da sağlık bakanlığından çıkan paralar vardı. Dün öğlen internette video izledim suriyelinin biri 8 senedir Türkiye'deymiş vatandaşlık aldın mı diye soruyor sokak röportaında adam diyor ki almadım vatandaşlık vermek istediler almadım alırsam daha kötü rezil olurum çalışamazdım diyor karısı engelliymiş 2 bin tl engelli maaşı alıyormuş. Bunu duyan ben İzmir'de konakta kemaraltında smalı çocuklar için bağış standları görüyorum. protez için bağış toplayanları görüyorum herkes dolandırıcı değil bu memlekette. Elbette ihtiyaç duyduğu için bağış toplayan insan vardır. Bunları düzeltsin devlet. Yine bir sayıştay raporunda özel okullara verilen özel okul desteğinin milli eğitime sebep olduğu yüksek maliyeti anlatıyordu.
Bak yaaa. Sen yine atıp tutmaya başladın :D Hangi deli söyledi bunları sana :) Bak minik kuş... KOSGEB şirketlere kredi veren bir kuruluş değildir... Sadece ve sadece yeni kurulan küçük ve orta ölçekli işletme açmak isteyen "girişimcilere" destek verir... Hatta sen "mevcut" bir şirketi devralmaya kalkarsan ona bile kredi vermez... Ankara 'da KOSGEB'in yöneticilerinden biri samimi olduğum komşumdur... Kardeşim ise mevcut bir şirketi devir aldığı için KOSGEB den kredi almayı hayal edip, alamayanlardandır... Ayrıca yeni bir bilgi... Artık KOSGEB önceki kadar yüksek kredi vermiyor. max 100 Bin TL veriyor.. Özetle seni biri kandırmış..
Ben bana beleşe sıfır araba versin demiyorum. Ya BENİM BİZİM VERGİLERİMİZLE yaptığı arabayı benim alım gücüme indirsin ya da BENİ O ARABAYI ALACAK ALIM GÜCÜNE YÜKSELTSİN ben bundan bahsediyorum. Devlet uçak üretmiyor. Satın alıyor. Biz Erdoğanın uçaklarını üretsek bize yeter zaten. Biz erdoğanın lüksüne yetişemiyoruz.
Sen böyle daldan dala zıplarsan cevap veremem ki.. Her konu için sana sayfalar dolusu yazmak gerekiyor... Neyse boş ver, sen zaten otu bku karıştırıp eleştiri yapmaya çalışıyorsun.. Ben sana bir itirafta bulunacağım. uzun süredir vicdan azabı çekiyordum. Beni affetmeni isteyeceğim... Twitter'daki hesabını şikayet edip, kapattıran bendim :( .. Amacım kapattırmak değildi sadece yazdığın küfürleri sildirmekti.. Nereden bileyim ben kapatacaklarını.. Pişmanım affet..
Al oku. 2007 yılına ait gizli oturummuş bu. Bu PDF'deki 7. sayfaya bak TBMM'nin sayfasından indirdim pcye
chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www5. tbmm. gov. tr/tutanaklar/TUTANAK/GZC/d23/c091/gcz23091058. pdf
Niye yalan söyleyeyim ki? Bir tek siz mi doğruyu söylüyorsunuz? Ayrıca bütün devlet kurumlarından yöneticiler bilmem kimler niye senin bir tanıdığın yakının oluyor? Hangi bakanın bilmem nesisin? Bu ne saçma şey lan.
Ben uyuyorum al oku.
Biz bu ülkenin sahibiyiz.. Siz köleleri idare etmekle görevlendirildik... :D Len bi tane tanıdığım var diye neden "bütün" ifadesi kullandın.. ? Abartıyorsun bence :)
Siz bu ülkenin hiçbir diki olamazsınız. Sizin atalarınız dedeleriniz Cumhuriyeti daha kurulmadan yıkmanın derdindeydi. Bu devletin sahibi biziz. Milli Mücadeleye katılıp Atatürk'ün peşinden gidenler. Bunlar değil yani.
https://youtu.be/Ny5hYNpbZ7Q
Yaa yerim ben senin milli mücadeleni :) Twitter da beni ekle... Tekrar sildireyim hesabını :D
Şu iktidar bir devrilsin senin de ananı bellerler merak etme :D :D :D :D
İktidar devrilirse hepimizin anasını belleyecekler.. O yüzden gel katıl bize.. Kapımız herkese açık... Kurtlar kapmasın seni :)
Badem bıyıklı deve sidiği içenlerden hazzetmiyorum. Vahabi sevmem. Suriyeli, Afgan doldurmuşlar memlekete istemem.
Dert etme onları.. Reis gidince Süleyman Soylu CB olacak. O zaman hepsi sakallarını kesip kafaları traş edecekler :D
O ıslak rüyalar da başladı demek. :D :D :D :D
Benim ıslak rüyalarım çoook farklı oluyor :)
Senin ıslak rüyanda evini su basıyordur.
Banyo gideri tıkalı ise evi su basabilir :)
Bunlar gezide de böyleydi üçüncü köprüyü istemezük, üçüncü havaalanı istemezük, marmarayi istemezük, kanal İstanbul'u istemezük diye caddelerde yürüdüler. Bunlar ancak Batıyı över özgürlük bilim teknoloji mavallari okur. Teknolojik ürün yapınca sihaya oyuncak der togga güler. Ülkenin gelişmemesi bu Batı hayranı , ezik, özgürlük düşmanı, insanların kılık kıyafetine karışan sekuler yobaz şekilde laik ve aydın gözüken montajcı, siyasette hırsız bu kesimin yüzünden olmamıştır artık maskeleri düştü.
Gördüğünüz gibi onların binmesi için sorudaki yeşil aracı ürettik. Doya doya binsinler.. ;)
belki bir gün bizde alabiliriz. umarım seri üretim daha da artar, daha çok sektörü destekler ve bu teknoloji üretimde bir dinamo etkisi oluşturur. ben 20 sene sonra bir togg alabileceğimi düşünüyorum ikinci el de olsa yerli arabaya binmek isterim :)
TOGG sadece başlangıç. Sabırlı ol. Herkes alacak.
Normal geliyor bana üstat bunlar. Sonuçta siz naparsanız yapın bizim görevimiz sizi eleştirmek diyen bir muhalefet var karşımızda. Ayrıca rüzgarın döndüğünün de farkındalar. Seçim yaklaştıkça Erdoğan oyları kendine döndürmeye başladı
Cevap
6Cevap
Togg aracı tabi ki
"Motor için bosch ile görüşüyoruz. batarya için çin’le anlaşacağız. araç entegrasyonu için alman edag’ı seçtik. myra, şasi sistemleri konusunda partnerlerimizden birisi. tasarım için italyanlarla anlaştık"
Bu konuşma TOGG Ceosuna ait. Yerli ve milli olan kısım arabanın hangi kısımları :D
İsim 🤪
Sanırım B şıkkını işaretleyenlerdensin. Elindeki telefon %100 Çin malı ama Amerikan MALı diye kullanıyorsun.
Elimdeki telefon ne alaka 😂 isterse hint malı olsun bana farketmez sonuçta buna kimse çıkıp yerli demiyor 😂
Hala anlamadın değil mi? Onu Amerikan malı diye alıyorsun...
Ben Çin malı telefon kullanıyorum. Amerika'yla işim yok Asya kıtasından ayrılmıyorum.
@Catutigernos Çin Avrupa da mı? :D
Ben Asya dedim Avrupa demedim :))) Amerika Avrupa'da mı :D
Bana kimin ne mal verdiği önemli değil gardaşım
Apple bu %100 yerli üretim nedir onu öğren biz ürettik diyor mu demiyor.
Bir arabanın yerli olabilmesi için çaktığın civatasına kadar sen üretmen lazım.
Bilmiyorsan uzun uzun anlatırım konu değiştirmeye gerek yok 😂
Bak o şişe yerli üretim... Doya doya kullan... Ya da sen öyle düşünerek kullan.. Çünkü onun da ham maddesi El Arish-Mısır dan geliyor. Kudurun...
Kula ve Kapadokya'ya aşırı hoş duruyor fiyatı kendi arabamı satınca alabileceğim bir mebla ise neden olmasın.
Ön siparişte lütfen benden öne geçmeyin.. Çok kırılırım :) Şubatta... :)
Ben A şıkkını isaretledim. Bazilari hazimsizliktan soda sisenine bile oturmayi göze almis 😊
O derece gözleri dönmüş durumda... Kaybetmenin acısını, soda şişesi ile unutmaya çalışıyorlar... çivi çiviyi söker.. hesabı :)
😄🙂
AKP'yi her fırsatta eleştiren biri olarak tebrik ediyorum ve gurur duyuyorum umarım gelişerek devam eder Togg. Yanlışı eleştirmek kadar doğruyu da tebrik etmek lazım 👏🏻👏🏻
Arabam var reis. Alman malı ama idare edecez.
Aga benimki de Alman malı ama değiştireceğim. TOGG almak benim için onur meselesi oldu. Sabırsızlıkla bekliyorum. Ya zaten benim evimdeki beyaz eşyalar bile tamamen Arçelik.
İçlerinde patlamasın sonra 😄😄
Acıyı unutmak için B şıkkını işaretliyorlar... Çivi çiviyi söker hesabı :)
😄😄
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?