Gördüğüm kadarıyla öyle ama bu gerçek mi?
Etkili
Etkisiz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Olabilir; ama emin değilim. Renault Clio Symbol arabama tek kız düşmezken, yakında alacağım Fiat Palio, Opel Astra F, Opel Corsa B, Fiat Tipo'dan birini alırsam düşeceklerine inancım biraz da olsa var. (Düğün birikimi yapmakta olduğumdan dolayı model yükseltecek durumum yok. 2004 model de olur, 1996 model de...)
Şöyle etkili : eğer kendisi aldıysa " uuu çalışmış, parasini savurmamış , nereye hatcayacagini bilmiş ve çalışkan birisi." Derim. Yoksa " işte zengin! ötekinin arabası yok o zaman bunu seçeyim yakinlik göstereyim" şeklinde değil. Çünkü paradan önemli şeyler var ahlaklı olmak dürüst olmak sevmek ve saymak anlayışlı olmak gibi
Peki o kişi ya travma geçirdiyse?
Babam arabasını asla paylaşmazdı.
Git kendin al derdi. Ben de araba yerine motosiklet ve aksesuarlarını aldım.
Kendimi yaparsın, yapamazsın kullanırsın kullanamazsın vs gibi bir savaşın içinde buldum.
Onlara göre hem serseri hem de savurgandım.
Bana göre ise bana güvenilmiyordu. Hiçlik hissediyordum.
Ah ettim, inatlaştım araba almayacağım diye...
Bir de bu açıdan bakın derim.
Toplum ya serseri olduğun için ya da paran araba almaya yetmediği için motosiklet aldığını düşünüyor. Ama öyle değil.
Paylaşmak istedim.
Senin açından bakarsak:
İlk buluşmaya daima otobüsle giderim. Yokluğumda yanımda olmayan varlığımda da yanımda olmasın çünkü
@Freddy1616 tabiki öyle. Benim gozumde arabası olan daha kıymetli değil. Ben kıymeti başka şeyler üzerine bina ediyorum. Seni de gayet iyi anladım. Kafana göre ne istiyorsan onu kullan. boş ver. İki gün sonra bunların pek bı önemi kalmayacak. Benim de babam erkek kardeşime araba aldı ama bana yok. Çok ısrar etmeme rağmen vaktimda parası varken bana almadı. O para pul oldu gitti kötü bı araba aldı oğluna. Şimdi o benden daha ki kıymetli... asla
Arabaya vermese telefona önem verir telefona vermese ayakkabına önem verir ya da parfümüne falan filan sonu yok yani 😃
13 Pro kullanıyorum diye de Bmw'ye binecek halim yok yerliden devam 😃
Gerçekleri konuşalım TCdeki kadınların yüzde 90ı arabasız erkeği adamdan saymaz o yüzde 90'ın da yüzde 90'ı lüks model olmayan arabayı arabadan saymaz. Mevzu budur.
Neden peki?
Kışkırtılmış hipergami yani aşırılaşmış güç para ve statü takıntısı araba da bu üçlünün kadınların gözündeki en net göstergesi...
Araba bir makine esasında...
Mesela benim işim gereği şimdiye dek bana hep araç tahsis edildi.
Şimdi ben VIP biri mi olmuş oldum?
Çöpçülere de çöp kamyonu tahsis ediyorlar. O hesap...
Statü ile ne alakası var?
Bence de yok ama ticari şirket aracı ya da düşük statülü araçlar haricinde lüks arabalı kötü çocukların tavlayamayacağı kadın çok az... Çoğu kadın penceresi açık lüks araçların içine cep telefonlarını yazıp atıyor sosyal medyada da görüyoruz her şey geçer hipergami geçmez
Cevap
28Cevap
Önemli bir etkendir
Benim var, atlasın erkeğim götüreyim istediği yere. Onun olmasa da olur.
Aradığım hatunu buldum
Bu arada benimde var arabam ama hiç kız arkadaşım almadı beni ya
Önemli tabii ki. Şöyle anlatabilirim: Porşum olsa bana çoğu kız ilgi duyar, sempatileri olur. Tofaş'ım olsa tam tersi olabilir
Benim için etkili çünkü kendi arabam var ve arabanın ne büyük gereklilik olduğunu bilen biriyim.
İnsandan insana değişir bu durum bence. Çok fazla arabaya binmemis ama gezmeyi seven arabasının olmasını isteyen bir kadın da etkilenebilir. Maddiyatci , hayatı ev, araba , koltuk takımı almaktan ibaret sanan bir kadın da yükselebilir bu duruma.
Şöyle diyeyim sevmeyen bir kadın için araba etkilidir. Seven birinin gözü bişey görmez.
kimse kusura bakmasin da bu devirde artik nasil aldigini da sorgulamadan arabasi olmayan adami hic bir kadin ne gorur ne sever ne de ilgilenir.
Neden peki
Arabam olduğu halde toplu taşıma kullanıyorum.
Toplu ulaşım eziklik mi?
Yani arabam olunca noluyor onu çözemedim.
Ben toplu taşıma kullanıyorsam ve benimle mutlu ise o da kullanır öyle değil mi?
@Freddy1616 yok olmaz
Araba bir ihtiyaçtır, lüks değildir. En basit ihtiyaçlardan birinden eksik kalınca, kadının gözünde eksik kalmak kaçınılmazdır.
Önemlidir ama arabası olan biri bir değil birden fazla kadını elde edebilir neden birinde bağlı kalsınki
Tabi ki öyle araba olmazsa asla seninle işleri olmaz. Bunu mekanlara gittiğimizde çok iyi anlamış oluyoruz.
Eski sevgilim araba hastasıydı üstten açılan araba falan sürekli kullanıyordu falan ama zerre hoşuma gitmiyordu
Güç önemlidir. Mali olanaklar da gücün içerisine girdiğinden kadını etkiler.
Yani önce o arabaya biner sonra hadi düğün yapalım diye o arabayı sattırmaya çalışır diyosun
Onların çoğu kabul etmese bile etkili olduğunu erkekler bilir.
Araba tek başına yeterli değil markasınında iyi olması lazım maddi her şey etkiliyor kadınları jetonla çalışan makineler gibiler at jetonu götür en iyisini dünya böyle dönmüyor mu?
O zaman satın almaya nikah felan Kıymaya be gerek var?
Kiralama opsiyonu daha mantıklı değil mi?
Bence araba ve para kadınlar için önemli bir etkendir en azından çoğunluğu için
Arabam var diye etkilenicek kızdan ben etkilenmem o istediği kadar etkilensin
Yani etkili ama "hava atma aracı" olarak bakmıyorsa, mütevaziyse. Evet bir ağırlığı oluyor 😬
Araba kullanmaktan nefret ederim niyeyse yanimdaki surcek bn keyfime bakicammm ohhhhjjj
Büyük bir zevkle gezdirmek isterdim sizi
Hmm olur dermisim ay sagol 🙈 utandim
Gerek yok ama saol
Bence sen taksiye bile binme hatta yayan takıl
tamam peki
👍👍
Etkisiz diyen kadin yapan soyluyordur. Once evi arabasi var mı diye soran cins kadindir.
*Yalan soyluyordur.
Senin gibi dusunen bayanlar karsima cikmadi ne yazikki. Ben bi tepetakla oldum battim. Para bitti askta bitti. Herseye küstüm belki ama dusunceki bu sekle getiren cok ornek var
*dusuncemi bu sekle olcakti. Orası yanlis harfe basmisim.
Yook ben senin dedigin sekilde yaklasmadim. Ben baya ciddi olarak devam ettim yuvami yaptim kurdum. Gerisini boş ver bitti gitti
Insallah karsimiza senin gibi dusunenler cikar. Hoscakal 🥀
Ulaşım açısından tabiki önemli kendi araba. Çok istiyorum bir araba sahibi olmak yeterli paraya sahip olur olmaz ilk işim araba almak olacak. Toplu taşıma çok zor.
Benim için etkili değil.
Sizin için ne etkili peki önceliğiniz ne
@Efebey3421 karakter ve insanlık. Benim arabam yok her yere toplu taşıma ile ulaşım sağlıyorum. Şu saatten sonra araba olsa da olur olmasa da. Pek salladığım bir durum değil.
Arabanın zaten bı önemi yok insanlık ve adamlık kalitenin öncüsü yaani peki yaş önemli mi
@Efebey3421 o birazcık önemli yani çokta küçük olmasın
Mesela iki yaş falan çok mu
@Efebey3421 hayır değil
Benim için önemli
Yok babamın var
Çoğu için evet
Görgüsüz, köylü, ucuz kızlar için evet çok önemli bir etken
Hepsi önemsiz desede önemli bir etken
kadından kadına değişen bir şey bu bence
Birini tercih ederken etken.
Arabanın içindeki daha önemli
Kişiden kişiye göre değişir