Kadınlar bir çok alanda olduğu gibi araba almadan önce de uzun uzadıya düşünürler. Kadınların araba tercihlerinde ise aracın tasarımından sürüş kolaylığına kadar birçok önemli kriteri vardır. Özellikle son dönemde tercih edilen bayan araba modellerinde, kolay park edilebilen, içi ferah, otomatik vitesli, sempatik tasarımlı ve daha küçük arabaların tercih edildiği sonucu çıkmaktadır. Bir de renk tabii. Sizler araba alırken hangi kriterlere dikkat ediyorsunuz peki? Hangi modelleri tercih edersiniz?Şirinlik…?Renk?Bütçe? Kalite?
Biz kadınlar araba alırken nelere dikkat ediyoruz?
Cüsseme ve hayat tarzıma uygun olmasına. Jeep, pickup modeller. Yola çıkarsa ancak ciddi arazi ve yollara cesaret eden biri açısından 4x4 olması da şart. Bunlar istesen de ekonomik olamaz, motoru 2.0 dan başlar zaten. Yedek parça lastikler v. s. el yakar. Bir de yolda kalırsan uzun yolda v. s. odan gibi olmalı arka koltuğu devirdiginde geniş bir yatak açabilmelisin. Soğukta sıcakta evin gibi olması açısından tam donanımlı ve sorunsuz olmalı, idare edemezsin. Temizlemesi bakımları daha zahmetli. Otomobil neden düşünmezsin dersen, kesinlikle bana dayanmaz ve şehirli anlamında ilgim yok da ondan. Motorsiklet şehiriçi tercihim, çok rahat.
Yani Genelleme Yapamam Tabiki Her kadın aynı Değil çünkü Ama duyduğum Bildiğim kadarıyla Kadınlar genellikle Kısa Otomobil Ve tabi otomatik vites tercih ederler Aslında Daha mantıklı Boyutu kısa otomobil Sürmesi birde otomatik vites ise çok daha rahat Oluyor Büyük Araç sadece Araca Biraz fazla binilecekse biraz fazla yük alınacak da gerekli duruma geliyor Araç ne çok uzun ne çok kısa olması ortası iyidir Bizde Vectra C Kasa var Biraz uzun Geliyor bana boyutu Ama günümüzde ki D Segment otomobillerden kısa Duruyor C Segment Boyutuna Düştü Diyebilirim Günümüz için tabi 😅 Çünkü Şimdiki C segment araçlar bile boyutları Önceki D Segment Boyutuna Ulaştı Vectra C bana göre tam ideal sınır uzunluk dahası fazla büyük geliyor Insignia Örnek Ciddi uzunlukta tamam uzun araç da Heybetli karizma duruyor ama şehir içi kullanım da yorucu olabiliyor
Görselliğe daha çok dikkat ediyorsunuz hatta en önemlisi bu bence. bi de temiz kullaniyorsunuz içini bi araba alacaksam kesinlikle daha çok kadindan mi diye bakarim heryer pırıl pırıl oluyor bide sigara içilmemiş oluyor çogu zaman. bi arabada sigara kokusunu alirsam o arabayi elerim direkt:)
Trafikte gördüğüm kadınlar daha küçük, estetik olarak iyi görünen, donanımlı araçlar tercih ediyor. Büyüklüğüne bakmayanlar da SUV tercih ediyor. Benim kendi tercihim de her zaman SUV şahsen. Otomobiller küçük geliyor.
Ford Fiesta'yı, Fiat 500'ü, Hyundai i10 veya i20, Mini Cooper'ı kadınlara yakıştırırım. Eşim olsaydı, bütçeye uygun en ucuz araba olarak Fiat Uno, en pahalı Ford Fiesta (2003-2007) alırdım. Daha pahalısını isterse, mecburen kredi çekerek Toyota Yaris, Hyundai i10 veya i20 1,5 kasa (2011-2013) alırdım.
ben araba alırsam boyası var mı, hasarı var mı, kaç km , minik ufak olsun veya büyük jip gibi, motoru ne alemde filan hepsine dikkat ederek iyce kontrol ettirerek alırım