450 bin 500 tl olan bu sınırda ötv muhafiyetli araç bulmak imkansız gibi bir şey. Siz ya da bir yakınınız bu konuda bir mağduriyet yaşadınız mı? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

450 bin 500 tl olan bu sınırda ötv muhafiyetli araç bulmak imkansız gibi bir şey. Siz ya da bir yakınınız bu konuda bir mağduriyet yaşadınız mı? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Genel olarak konusuyorum ötv kalkarsa yine bir etki olmaz devletin cebine giden para bu sefer kodamanalarin cebine girer biz de üçün birini alırız. Gıdada kdv indirimi oldu da fiyatlar degisti mi? Devlet yerine marketlerin cebine gitti. Bu da ayni hesap olur. Tabi bu benim dusuncem. maalesef bizim insanimiz firsatçı...
Benim bu konuda mağdur olan yakınlarım var. 450 bin liraya araba yok ki bir de bu insanlar kilolu ve ortopedik engelli. Otomatik vites araba almaları gerek. Onların binebileceği Otomatik araba da en az 750-800 bin lira.
Bir ara motor hacmi 1600 cc ve aşağısı diye kısıtlama vardı. Rakamsal kısıtlama yoktu
O daha mantıklıydı ve adaletliydi. İnsanlar ihtiyacı neyse onu alıyordu. Zaten daha büyük motorlu arabaya da pek rağbet olmuyor.
Eig’ler için teşekkürler
Dekan hocam henüz yılın başında aldı. İşitme engelliyim ve ÖTV indiriminden yararlanamıyorum. Hep ikinci el ve düşük modelli arabalarla idare edeceğim.
Cevap
7Cevap
Evet katılıyorum imkansız sayılır normal bir aracı almak bile
Bu yılın ilk 2 ayında alabilen aldı, ondan sonra zaten araç yok dediler sürekli, fiyat artışı çabası
Ford Courier var 500 k ya 2022 sıfır. Onu almayı düşünüyoruz. ÖTV kalkarsa 250 300 bandında olur diye düşünüyoruz.
Eskiden hediyemi ediliyordu? Atalarmiz sarap, raki fabrikasi acacaklarina zamaninda BMW, MERCEDES, OPEL; AUDI gibi araba üreten Fabrikalari acsaydida, millet Avrupa fiyatlarina alabilseydi..
Benim vergilerimle, devlet senin icin araba fiyatlarini sana ucuzami hediye etsin.. ULAN ÜLKE BU BENCIL ÜRETMEDEN HER LÜKSÜ BEKLEYEN ZIHNIYETLER YÜZÜNDEN BU HALDE::
Ha, unutmadan Almanyada Avrupadada her normal gelirli cani isteyince caninin cektigi arabayi sifir alamiyor.
Evet ona bi düzenleme yapmaları gerekiyor artık
Normal birisi içinde hayal oldu artık
maalesef ki öyle oluyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?