Selamlar 👋🏻😃 Arabası Olan Arkadaşlar Aracınız Benzin mi? Dizel mi? Yakıt Tüketiminden Memnun Musunuz? Şehir İçi Ve Şehir Dışı Kaç Litre Tüketim Sağlıyor Benim Araç Benzinli ⛽ Şehir İçi Yakıt Tüketimi Şehir İçinde 9 10 Litre Arası Tüketiyor bazen 8 buçuğa ile İniyor Tabi daha aşağısına çok inmez 😅 Şehir İçinde (Opel Vectra C 1.6 )
Arabası olanlar aracınız benzin mi yoksa dizel mi? Yakıtından memnun musunuz?
Aracım golf 1.6 Tdi ortalama 7 8 litre civarı yakıyor şehir içinde şehir dışında 4,5 5 lere kadar indiği oluyor ancak ben performanslı kullanmayı seviyorum.
Arabam benzin LPG'li. Benzinde şehir içinde çok yakarken, LPG uzun yolda uçak biletinden ucuza götürüyor. Ankara Balıkesir tek uçuş bileti fiyatına 1,5 depo Eskişehir Erdek gidiş dönüş yapar. Şehir içi 1,4 litre, şehir dışı 1 litre benzin, şehir içi 95, uzun yolda 60 kuruş LPG yakar. Çok tasarruflu kullanırım.
Evlendikten sonra orijinal benzinli alacağım, hiç LPG tankı taktırmayacağım. Dizel düşünmüyorum; ama zorunlu olarak tercih edeceğim araç sadece ve sadece Ford C-Max Titanium veya Titanium X (2008-2011). Malum bunların benzinlisi maalesef yok.
Arabaların Aslında Çok Yakıt Tüketmesi En Büyük Nedeni İlerlediği Devirden Ne Kadar Yüksek devirle ilerlerse Yakıt O kadar Artıyor Ee Tabi Bazı Araçların Devir Oranları Kısa Oluyor Bunun Nedeni Kasayı Rahat Taşısın Yani Torku Gücü tam versin diye Resimde ki Kendi Aracımız Vectra C 1.6 100 Km Hız da 3 bin devire yaklaşıyor Deviri 5 İleri Manuel Vites Tabi Ama Devir Oranları Uzun araçlar da Şöyle 2 bin devirde İlerliyorsa o zaman çok güzel ekonomi sağlıyor tabi burada motorun kasayı rahat taşıması da önemli