Benzin tercih ederim. Bakım maliyetleri ucuz, daha sessiz. Kışın genelde tek marşta çalışırlar. Dizel araç sevmiyorum. Bakım maliyetleri çok pahalı, çok sesli çalışıyorlar, en önemli dezavantajı sık sık hareket halinde olmaları. Günlerce sabit duramazlarmış. Ciddi arızalara sebep oluyorlarmış. Bir de kışın çok şiddetli soğuklarda ya zor çalışıyor ya da hiç çalışmıyor. Motoru ısıtması da cabası... Araba çalışır çalışmaz hemen hareket ettirilmemeli diye duydum; ama doğru olup olmadığından emin değilim. (Son cümlemi dizel araç kullanıcıları yanıtlayabilir.)
Benzinli araçların bakımı dizel araçlara kıyasla hem daha kolay hem de daha ekonomiktir. Yakıt ücreti olarak da benzinli araçlar daha makul bir fiyatta oluyorlar. Bu yüzden benzinli tercih ediyorum
Hmmm ehliyet sınavından hatırladığım bilgilere göre hızlı arabalar benzinli oluyordu değil mi, o zaman benzinli 😎 ama otomatik olsun ya ben fitesli süremiomm
Benzin Hız Olarak Evet Hızlı Yakıt Biraz daha üstün performans Sağlar Ama Yokuş Bayır Çıkarken Kalkış da Dizel Avantaj Çünkü Dizelin Torku Yüksek olduğundan
Bilmiyorum da yıllardır dizel kullanıyorum. Ve dizeli tercih ederim yine. Yeni nesil benzinli araçlar cazip gelmiyor degil mesela vw 1.5 benzinli motoru oldukça başarıli.