hocam bu göreceli biraz. Zira maddi durumun iyiyse benzinli mantıklı, ancak benim gibi hergün kullanıyorsanız Dizel. Ben otobandan gidiyorum işime kadar dümdüz trafik yok. İşe gidişim 100 km de 2.2 litre rekorum ama genelde 2.4 veya 2.5 litfe. Dönüşüm ise 3 veya 3.1 oluyor. Araç skoda scala. Bu kadar zam gelmesine rağmen hala avantajlı.
Ancak emisyon vs açısından bakarsanız Dizel gerçeten çevreci değil. İşte şartlardan dolayı maalesef kullanıyoruz. Bir dahaki hedefim ise elektrikli olur sanırım
Ben tercihimi benzinden yana kullanıyorum. Bununda belli başlı sebepleri var. Her ne kadar teknoloji ilerlese de dizel araçların motor sesi beni rahatsız ediyor. Soğuk iklimli şehirde aracın çalışması benzinli motorlara nazaran daha zahmetli. Dizel motorlarda yakıtta var olan pislik enjektörlere zarar verebilir. Benzinli motorlarda ki yanma durumu daha avantajlı.
Aracımız benzinli.. fakat ben dizelden daha keyif alıyorum düşük devirde daha güçlü ve performanslı olduğu için seviyorum.. ama uzun yola benzinli otomobille gitmek isterdim.. sessiz daha konforlu bir sürüşü var... benzinlinin tamiratı kolaydır işçiliği ucuzdur 10 Usta'dan 9 u halleder ama dizel daha teferruatlidir her usta yapamaz parçası pahallidir... dizelin calisma prensibi sıkıştırma olduğu için benzinli motora göre daha çok yıpranır.. tabi bu konularda marka konusuda önemli etkendir..
Kesinlikle 1.6 tercih ederdim.. yaygın olmasından usta parça bakımından ve piyasa bakımından.. aslına bakarsan ben opeli pek sevmem ama illa alacak olsam benzinli motor alırım..
Bizde Var Vectra C 1.6 motor 1.6 Vectra nin en düşük hacimli motori atmosferik Maşallah Çok sağlam motor Seslerini çok beğeniyorum Seviyorum horlayan sesi var bu motor Astra G de önceki nesil Vectra B kullanılan motor aynısı 1.9 CDTI dizel motor Fiatın motoru ben şunu Söyleyim 1.6 performans istemem vergim daha düşük olsun dersen alınir çekisi düz yolda motor çok götürüyor sadece klima açınca birde yokuş çıkarken zorluyor bunu hissediyorum Opel keşke Torku gücü biraz daha yüksek yapsaydı biraz zayıf Astra da bu motoru daha sevdim onda seri biraz daha
Ben 2006 model c kasa kullandim bide B1 kasa Vectra kullandım ikiside 1.6 hatta c kasanın motoru yeni yapilmisti felaket bir yola gidişi vardı.. şimdi dizel kalkışta benzinliyi her türlü yer daha atiktir ama uzun yolda dayanamaz.. ben dediğim gibi genel. olarak Opel arabalarını çok beğenemiyorum..1.7 dizel Corsa da kullandım.. bunların içinden en iyisi c kasa idi belki oda motoru sıfır olduğu içindir.. ben ama vectralarda ses problemi de yasamadim c kasa sessiz çalışıyor hatta B1 kasaya göre
2006 Da Makyajlanıyor Kardeşim Vectra C 2 diye geçiyor ilk makyaj olmayan kasa 2002 den 2005 yılına kadar olan kasa c1 oda bizdeki de C1 Makyaj olmayan 2004 model Edition Donanım Bizdeki Edition 2004 yılında çıkarılan özel donanım Çok donanım yok comforttan farkları Karartmali farları geliyor xenon farlar iç tuş bölümü farklı 2005 de ise design Edition çıkıyor onda ön yavaş yavaş makyaja geçeceği haberi veriyor opel tampon değişiyor sis farları on aynı tabi içinde ise 3 kollu Astra h direksiyonu geçiyor Vectra C Opelin çıkarmış olduğu en iyi D Segment Araçlardan bir tanesi şu an bile konforu yalıtımı güvenliği ile bi çok araçla yarışır
Değişen Var Önden Kaza Yaptı Çevre Yolunda Demir bariyere vurdu kaput farlar tampon değişti tabi motor kapağı kırıldı azıcık ama elektronik aksaminda hiçbir sorun yok Maşallah 2018 de oldi bu Durum kazada bile güvenli olduğunu kanıtladı Sadece ön yamuldu oda az aşırı değil bi Torosla yapsan canın bile olmayabilir insanın
Benim kullandığım 2006 model çok samimi bir arkadasimindi araba aslında açık metalik mavi renkteydi güzel. bir rengi vardı 165 bindeydi hata boya kayıt yoktu gerçekten sıfır ayarina yakın bir arabaydı..
Var 😊yıldız kullanıyorum ben 98 model bağımlılık yapan bir araba bence bide kamyon gibi yakmasa iyi olacakya yakıtta pahalli zaten 😂 bide 92 model manager var oda tam koleksiyonluk.. abimin arabası fabrikasyon.
Mercedes in Aracı Baktım 😊 Mercedesin 1990 larda ki Otomobilleri Çok Güzeldi Şimdi daha güzel lüks 90 larda bunlar makam aracı olarak kullanılıyor du peki sana soru konfor olarak yalıtım da V140 S320 yani Mercedes mi yoksa Vectra C mi hangisi daha iyi
Kardeşim sana şöyle soyliyim bunu istersen de araştır ama 10 tane c kasa verseler değişmem hatta yeni model Mercedes verseler c180 felan yine değişmem.. bu arabanın özelliklerini saysam burada destan olur ayrıca bunun ön tekerler yatarak döndüğü için manevra kabiliyeti seninkinden biraz daha iyidir yani şöyle soyliyim c kasa ile zor döndüğün yerden bununla daha rahat dönersin uzun olduğuna bakma 😄
231 HP bir motoru var sıfır sarsıntı senin insigniayi arkasına bağlar çeker yani 😄onun dışında 4 koltuk hareketli ve hafızalı buzdolabı var vebosto var far yıkama park sensorleri yokuş kalkış ve yokuş iniş desteği var.. izolasyon için çift cam var dijital klima otomatik makam perdeleri otomatik düşüp kalkan arka koltuk başlıkları mesela geri vitese takınca sağ ayna otomatik assagi iniyor felan.. daha bir suru özelliği var.. kısacası o araç yaşına göre o kadar dolu ve konforluki çoğu son model arabalarda yok bu özellikler... mesela bundan başka imkanım olsa 2007-2008 model s350 dizel alırdım onlardaa çok hoş ama alınacak gibide değil 😄
Haha😂 Yokuş kalkış Elektrikli el freni harekete duyarlı farlar yani gece direksiyona göre hareket eden farlar otomatik elektronik el freni park sensörü Insignia da var bile Vectra C de Elektronik el freni yok çekmeli esp standart değil ama donanımı kendi Segment içerisinde bi çok araçtan önde en Düşük donanımda bile yağmur sensörü otomatik kararan dikiz aynası var ee peki kardeşim araban çok Güzel ama bu uzunlukta sürmekte zorluk yaşamıyor musun çok uzun çünkü
Bu arabalarda el. freni diye bir olay yok oda ayak. freni gibi yanlarda olur mercedeslerde.. diyorumya senin arabanın dönmediği yerlerde bu araba daha iyi döner bunların süspansiyon ve manevra kabiliyeti sadece bunlara özel 5 koldan bağlı bir sistemi var lastikler dönerken dik. donmuyor yatarak dönüyor e buda hem çok daha iyi manevra kabiliyeti sağlıyor. hemde. daha iyi viraj kabiliyeti sağlıyor.. cidden bi binden nerelerden nasıl döndüğüne sasirirsin çünkü cidden çok büyük seri üretimde bundan daha büyük bir araba ben görmedim yanlış bilmiyorsam yok zaten.. sürerken dönmez zannediyorum ama dönüyor bir şekilde 😅
Yok hayir salıncaklı süs pansiyon vardır bu araçlarda arabayı hangi yöne istersen o yöne yatırır.. videolarını izlesen sende hayran kalırsın Mercedes gerçekten bir arabadan fazlası
Bende bmw 520d var benzinli gayet memnunum 😊 şikagoda 6 aylık maaşımdan kalan para + primlerle borçlanmadan almistim. Türkiyede olsam ömür boyu alamazdım 😑
Tabiyki dizel Benzin - çok uzağa gitmek icin veya evde hiç durmuyosan surekli araba kulanip ülkeleri geziyorsan daha mantıklı bir seçim ama fazla yakar Dizel - Normal Ama Benzinden Daha Az dayanır ömrü falan ama az yakar
Çevre Durumunda Dizeller de Çevre çok kirletmiyor benzin tamam Biraz daha iyi Bu konuda ama Artık Yeni nesil sistemde eskiden olduğu gibi duman yayilimi olmuyor mesela daha eski kara düzen dizel motorlarda Fazla duman yayardi şimdi böyle değil ben Kendim görüşüm şöyle diyorum Eğer Yokuş performansım Güçlü olsun Kalkisda daha rahat olsun diyorsan manuel vites de dizel diyorum Bunu bende sonradan öğrendim benzinli araçlarda debriyaj ile yürüyor ama biraz daha zorlanıyor dizel hemen rahat ilerliyor bunun nedeni dizel yüksek rölanti devrinde çalışıyor benzin biraz düşük devirde