Amerika'da bir araba pazarından görüntü, 1 ay önce.

2.0 motor VW Passat 1.932 dolar :) 1 aylık maaş belki de.
Amerika'da bir araba pazarından görüntü, 1 ay önce.

2.0 motor VW Passat 1.932 dolar :) 1 aylık maaş belki de.
Önemli değil bunlar önemli olan kültür şu an da araba satışları devam diyor halen daha ve en çok satılan araba markası da Volkswagen toplum keyfinden zevkinden vazgeçmiyor babamin arabasi sevdasi yüzünden yaşam kalitemizi düşürmek zorun da kalıyoruz mesela araba olmasa da olur ben bisikletle işe gidiyordum Hollanda toplumu gibi ama işte kültür farkı var çok fazla
O camda yazan fiyatlar, genelde peşinat olan "down payment"lardır, ama kullanılabilir, yeni ve güzel durumda bir arabayı da $10.000 altına bulmak mümkün tabii yine de...
Araba bir lux değil de ihtiyaç kategorisinde olduğundan, uçuk kaçık modellere kaçmadıkça, genelde gayet alınabilir bir şey, özellikle Amerika'da. 👍
Burada 1.6 dizel turbolu egea 600 bin TL sıfırı. Aylık 10 bin TL'ye tekabül ediyor 5 sene taksitle nasıl alayım birde sıradan bir araç lüks değil. Neyse seneye Avustralyadayim inşallah 4 5 tane araba dizip acısını cikarticam. Kendi ülkemin bana vermedigini elin memleketi veriyorya daha ne diyeyim
Cevap
44Cevap
Çok uzun süre
Tanıdığım 500 Dolara araba aldı hey gidi yavrum hey
Düşünsene Amerika'da yaşıyorsun elinde sörf tahtası. Birisi gelip sana Türkiye'yi soruyor. Bilmiyorum Ortadoğu'da galiba diyorsun. Ne harika bir yaşam biçimi.
Asgari ücretle 1993-1999 model Renault 12 Toros sahibi olmak için en az 11 ay, son model Fiat Egea sahibi olmak için en az 85 ay çalışmak gerek.
Gereksiz bir kıyaslama..
E ne yapalım, topluca amerikaya mı taşınalım..
Oranın şartı o, buranın şartı bu..
Benim asır olarak çalışmam gerekiyor. Sağolsunlar halkın hayal gücünü çok geliştirdiler. Vatandas artık hayallerle yaşıyor.
Bence bu araba daha iyi 😂😂
https://www. sahibinden. com/ilan/vasita-otomobil-tofas-2001-sahin-1.6-ie-1044056601/detay
Cahiller yine sağlık pahalı demiş. Ne kadar komik. Senin hergün yaptığın market alışverişinden pahalı değşl hastane ve sigorta diye bişey var.
Teknoloji ucuz sağlık pahalı orada bir ateşiniz birşeyiniz çıksa 500 dolarlık olma ihtimaliniz çok fazla
orada öyle (taşınmayı da düşünüyorum oraya)
Fakat eğitim ve sağlık fiyatlarınıda göz önünde bulundurun hiçbir yer cennet degil
Kaliteli ki parasını istiyorlar. Turkiyedeki eğitim ücretsiz peki neden? Çünkü 5 para etmez bir eğitimi var
Ya Başkan şimdi başına bi olay geliyor orada ambulansı çok acil olmadıkça çağırmayın diyolar hastanede yattığın gün başı bilmem kaç bin dolar ödüyon Eyw sağlık sistemleri iyi de çok iteliyorlar onlarda, Amerikalılar bile şikayetçi bu durumdan belli başlı bir sorun
Ayrıyetten bireysel silahlanma apayrı bir sorun bunları göz önünde bulundurmak lazım ama ben yine göç etmeyi düşünüyorum
O sadece belirli eyaletler için geçerli! Ben illinoiste bulundum. 190$ sağlık sigortası var aylık. Onu ödersen ambulans ücretsiz geliyor. Tüm devlet hastanelerinde muayeneler ücretsiz oluyor. Olanlarda ise çoğu bedava ve bedava olmayanların ise %70-90 civarını ödüyor sigorta. Birde 90$ a sigorta var o biraz dandik. Sadece acil ücretsiz oluyor birde ilaçlarda belli başlı indirim oluyor hepsi o. Kısacası iyi sigorta yatırırsan hicbir problem olmaz!
Bir iş yerine girersen genelde onlar en iyi sigortayı yaptırıyor. Cebinden ekstra bisey çıkmıyor.
Amerikada adam 2.000 dolara 2 iphone 13 Pro alıyor.
Türkiyede 5 asgari ücret. Yani 5 ay ona çalışacaksın.
Sadece 44.000 Euro’ya sıfır BMW aldım. Tr deki sarış fiyatı 2.580.000 TL şaka gibi :)
Valla bi 10 yıl çalışırsam hiç zam da gelmezse alırım bi araba heralde
Herkes kafasına göre fiyat yazıyo satabilseler bari
Daha ucuz var sanırım Amerika da buradaki şahin gibi arabalar orada 200 300 dolar.
Ömür boyu çalışmam lazım en dandik araba bile 200 bin olur mu ya
Bizde doktor yıllarca çalışsa alamıyor, Allah kahretsin böyle adi yönetimi
benim ortalama bir araba alabilmem için 30 ay çalışmam gerekiyor.
bi 1932 dolar da masrafı çıkar o yüzden oylar reise ;)
Passat Aldım 2022 0 km 32.500 euro yanii bir asgari ucretlinin 20 aylık ucreti diyim.
Sen önce dört işlem yapmayı öğren öyle bin arabaya
Senin gibi dört islem yapmayı öğrenip şahinemi bineyim mal.
0 bir araba için 100 ay yemeden içmeden 😔 oda en boş araba. Bu tarz bi ikinci el içinse 40 50 ay civarı
Dedem başlasa torunu sürer herhalde para anca yeter
fiyatlar böyle sabit kalacak desem en boş paket egea cross için 34 ay çalışmam lazım
Hollanda 1000 euro alabilirsin ama bakimi sigortasi vergisi her ay cok pahli
Bunları gördükçe kendimi enayi gibi hisseyorum
🤣 Aşağı bak ne işin var Amerikada bak afrikaya
Evet oralarda ucu
çok çalışmak lazım çok
Bu ülkede yaşamak herkesin harcı değil.
2009 model hondam vardı 1000 sterline gitti :(
2, 3 gün yetiyor jssjsj
1 ayda alabiliyorum, Türkiye de 2000 dolara olsa
tr de 300 k sı var bu arabanın
ölene kadar çalışmam gerekiyor
Seni sömürüp refah içinde yaşıyorlar işte