Uzak yola gittiniz mi bilmiyorum. Son dönemde yenilenen çizgiler var, alttakiler silinmeden üstelik. Aracınızda şerit takip sisteminiz var mı? Artıları çoktur elbette de eksilerini gören oldu mu hiç?

Uzak yola gittiniz mi bilmiyorum. Son dönemde yenilenen çizgiler var, alttakiler silinmeden üstelik. Aracınızda şerit takip sisteminiz var mı? Artıları çoktur elbette de eksilerini gören oldu mu hiç?

Son 10 yıldır aldığım arabaların hepsinde şerit takip sistemi vardı. Özellikle gece yolculuklarında büyük faydası var. Benim başıma gelmedi ama sürücünün uyuması veya uyuklaması durumunda verdiği uyarı sayesinde can güvenliğini sağlar diye düşünüyorum.
Yok O Kadar teknolojiye Sahip Değiliz 😅 2004 model çünkü O Dönem de Güvenlik sistemi olarak Fren güvenlik sistemi ABS Standart Duruma gelmişti ki ABS Mevcut ESP Kaymayı engelleyen sistem Bulunmuyor Ama Kasası Şasisi Sağlam olduğundan Maşallah Aratmıyor da Ama şunu Söyleyim Çıktığı yıla göre gerçekten donanımlu dolu araçtı Günümüzde uretilse bi çok aradı sollar Vectra C

Hemen hemen bütün yeni cikan araclarda bu mevcut. fakat ben bunu doğru bulmuyorum. Bir kisi eger ki uyku halinde yola gidiyorsa ve direksiyon hakimiyeti zayifsa arac kullanmamasini öneririm. Bir cok faydali fonksiyinlari var evt fakat bu değil. Bu tamamen bir uyku ve dalgınlık uyarisi olduğu gibi acemi bir sürücü ikazidir.
Aracımda şerit takip sistemi yok. Dediğin gibi eski çizgiler ya da bir anda biten çizgiler nedeniyle olsa da kapalı tutardım. Şehirler arası yollar dikkat gerektirir, hafife almaya gelmez.
Cevap
11Cevap
Aracım yok maaleef
Artıları yeni yolarda kullanırsın ama şerit takip sistemi Türkiye'de maalesef zor çünkü çoğu zaman sürekli kullanılan yolarda algılamıyor. Tehlikeli tarafı yol çalışması olduğunda birde şerit kesiliyor kendini birden dubaların içinde bulabilirsin
Cok güzel bazen daliyorsun hızla gittigin için seni uyarıyor kaza olasılıgını aza indiriyor. Eksi yönü bı çiyaz serit çizgisine göre gidiyor serit olmuan yolllarda ne olacak
Ben ne olursa olsun direksyon hakimiyeti kesinlikle sürücünün kontrolünde olmalı teklonoji imkan sunuyor ama en ufak bir hata payı sizi ölüme götürebilir buna gerek yok
Arabamda şerit takip sistemi yok. Zaten en boşun bir tık üstünde. En teknolojik özelliği tek hava yastıklı.
Şehir içerisinde şerit takip sistemi kullanmak hem rahatsız edici hem gereksiz, bu sebeple kapatıyorum, ama uzun yolda münasiptir.
Benim aracım 2020 model ve bu özellik aktif. Ama ne yazık ki Türkiye'de kullanmak imkansız. Kazaya neden oluyor.
Arabadan Sürekli ikaz yersin. Sabirli isen guzel. Ama degilsen canini sıkabilir
Faydalı fakat şeritlerin silik olduğu yerlerde sistem devre dışı kalıyor.
ben kullanmıyorum
Çıkardığı ses haricinde bir eksisi yok bana göre.
arabam olmadığı için bilmiyorm
bir artısı yok bence
Araban yok ki yorum yapıp bilgi vereyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?