En güzel, en iyi motor hangisi?

Piyasayı bilmiyorum ama sosyal medyada gördüğüm kadarıyla herkes R25, R6, naked falan filan bir şeyler diyor. Motorlar hakkında hiçbir bilgim yok yeni yeni ilgimi çekemeye başladı merak ettim.
Supersport dediğimiz motor tipi yarış motorlarıdır, başlangıç için 125cc veya 250cc tercih edilebilir bunlara örnek olabilecek motorlar. R25, RS200, CBR250 vs. gibi motorlar olabilir.
Naked yani çıplak dediğimiz motorlar grenajları yani, yan plastik parçaları olmayan hız dayalı değil tork dayalı olmasıdır başlangıç motoru için idealdir. Bunlara örnek olarak. NK250, MT-25 vs. gibi motorlar olabilir.
Chopper dediğimiz motorlar ise hız yapmayayım kısacası keyif güzel kardeşim olayım motorudur. Bir harleyin varsa üstüne bir termignoni egzoz üff tadından yenmez arkaya yengeyi alacaksın istanbul-muğla yoluna cıkacaksın pata pata gezeceksin.
Cruiser dediğimiz makine ise supersportla chopperın çiftleşmesinden çıkmış gibi bir makinedir hem rahattır hem hızlı.
Aklıma gelenler bunlar kusura bakmayın konuların içindeki jargon biraz sokak ağzı.
Bende bir MT-25 kullanıcısı olarak bütün motor camiasını selamlıyor ve gaz açarak buradan uzaklaşıyorum :)
Cevap
33Cevap
Bizde Bmw gs 1200 var. Önceki motorumuz 50 cc idi. 50 cc den buna geçiş yaptık. 😌😌
samuray: Yamaha YZF-R1M
Supersport motosiklet kategorisindeki Japon hakimiyeti eminim hepinizin dikkatini çekmiştir, işte Yamaha firması da bu hakimiyetin en güçlü üyelerinden biri olma özelliğini taşımaktadır. Firma uzun yıllar boyunca birçok yarış kategorisinde en güçlü ve en hızlı motosikletlere imza atmayı başarmış ve bu konuda hatırı sayılır tecrübeler elde etmiştir.
bu ara hız motorunda canavar en güçlüsü bu marka ama dağ motoru istersen Kawasaki KX450F yok normal kurye ya da gezi için Honda PCX 125 tercih ede bilirsin bu sizin tercihiniz ay tavsiye ederim yani
Getirde çalışıyordum orada bize ileri sürüş eğitimi verdiler eğitimin sonlarına doğru geldik hocamız bize "en iyi motor hangisidir?" diye sormuştu hepimiz h2R, s1000RR, gs advendture vs vs dedik hayır dedi
Cevap en iyi duran motordur. Ki gerçekten de haklı olduğunu yaşayarak deneyimledim bikaç kez
Kanka motora takılma burada frenleri iyi olan motor iyidir anlamında söylenmiş. Tabiki bu motorlar daha iyi ama Frenleri tutmayan bi h2R düşün bide frenleri tutan bi kurye motoru düşün. O manada yani
R25 eski erkek arkadasima zorla aldirdim alişti ve çok sevdi düşük performansi var ama mavi rengi harikaydi , şu an bile kullaniyo çok alışti önce sarcam baska alcam diyordu izin vermiyordum haha ayrildik senim hatiran var diyo satmiyo simdide manyak ya aklima geldi soyledim jsjdjdjd
hayatım öncelikle 200 250 cc yi geçme yeni başlıyorsan
Cc ne ndmdndmdmdmdmdöd hiç bilgim yok merak ediyorum
beygiri yani sem mt25 ya da r25 al yani
CC kavramı silindir sayısı ve silindir hacmine göre değişkenlik gösterir. Vermiş olduğun bilgi yanlış.
motorda zirve marka kawasakidir. parana bağlı tabi 300 bin liraya marka farketmeksizin çok güzel motor alırsın
uvvvv söxkskkskxkdkck
Honda.
Hayat onda.
İyiki 2 tane almışım
CBR 125r
CBR 600rr
Seviyorum ne yapıyım.
😁😁😁😁😁😁😁
Başlangıç için R25 250 lik motorların en iyisi. Tabi racing için başlangıç yoksa önceden hic motora binmemis birini kastetmiyorum.
Hic motor kullanmadiysan bunlar ilk kullanmak icin uygun degil
En iyi motor senin istediklerinle alabildiklerinle ilişkili
mt25 var bende yeni başlıcaksan 50 cc motorla başla trafiği öğren denge filan yavaş yavaş yardımcı oluruz sana
Bisiklet sürmeyi biliyorsam yine öğrenmeme gerek var mı dengeyi
bisiklet 20 kg benim motorum 160 kg :D
Bisikletle motorun alakası yok oyuncak değil bu bildiğin makina, sen bisikleti değil 50cc scoter da kullansan şu bahsettiklerine geçemezsin, geçişlerde km olarak hesap yaparsın, belli bir km 50cc kullanılır, onunla oyuncak gibi oynayınca 125cc daha sonra yine belli bir km 250cc, 500 veya 600cc, en en son en az bir 5-7 sene motor kullanırsan 1000cc alırsın. Süre uzun gelebilir fakat şaka değil kafa koparır ilk bariyere girmende parçalarını toplayamazlar 1000cc’ de.
@Widizyy yaaaaaani bir sürü motor alıp değişmem gerek ohooooooo uzun iş ya
Öyle. Dediğim gibi bu hava atılacak bir şey veya oyuncak değil bir vasıtadır hava olsun diye 1000cc’yi bırak hatta 600cc’yi de bırak sıfırdan 250cc alıp kaza yapan çok kişi var bu da tecrübe ama bu kazalardan birinde ölebilirsin kaporta sensin çünkü, motorla 80kmh’ de yaptığın kaza arabayla 80kmh kazasına benzemez zaten o yüzdendir ki 1000cc sürebilmek için en az 24 yaşında olmanız gerekiyor.
En güzel ve en iyi motor ruhsatında adın ve soyadının yazdığı motordur.
İlk hedefim Yamaha R25. Sonraki adımım R6 olacak. Yamaha gibisi yok.
eyerki ilk sürüşün olacaksa maddi durum iyise xmax techmax ya da nmax tavsiye ederim hiçbir zaman ilk seferde en yükseğe çıkma ben 250 cc den 1200 cc çıktım asvaltı öptüm
Bence raceing bir makina 600'lükler arasından fiyat performans açısından en en en güzel'i 650R Honda hem güvenliği daha önde hem de bir R6'ya kıyasla daha rahat bir motor.
Motor alicaksan ilk başta CBR 125 ile baslamani öneririm yavaş yavaş büyüterek ilerlemen gerekecek sahsen şu an CBR 600RR Kullanıyorum beğendiğim bir motor ama şu piyasada alınacak en iyi naked 09 ya da 07 Racıng zaten ateş pahası
Harley Davidson der geçerim daha da uzamasına gerek yok
Cc ye göre değişir r25 güzel ama 250den aşağısı beni paklamaz
Bu tamamen size bağlı. Şehir dışında uzun sürüşler yapacaksanız, Honda, Yamaha Tenere 700, BMW F850. Kaliteli ama pahalı biraz bunlar
Yılı 2019 olan Zongshen zii zs200-76 diye bir motor var azerbaycan çok ucuz 4000manat yani 45000 tl size göre ucuz mu peki?
Merhaba,
Bu tamamen senin ihtiyacına göre değişir. Eğer ben klasik görünüm, farklı bir tarz severim diyorsan Cruiser, hız severim diyorsan Supersport, her türlü yol koşulunda kullanırım, kullanışlı olsun yeter diyorsan Enduro, şehir içinde kullanıcam, park ve manevra sorunu olmasın diyorsanda Scooter ya da Naked modellerini tercih etmen faydalı olur.
Örneğin; Yamaha R25 güzel görünümlü ama düşük performanslı bir motosiklettir. Seni ve performansı çok tatmin etmez. (250 cc) R 6 ise daha performanslıdır. (600 cc)
Senin verdiğin örnek modellerden yola çıkarak açıklamaya çalıştım, ama motosiklette seçenek oldukça fazla, ne istediğini bilirsen, hangi motosikleti alman gerektiğini daha iyi analiz edebilirsin.
Sana tavsiyem, tam olarak ne istediğini, nerede motosiklet kullanacağını, nerelere gideceğini düşün taşın ve tarzını ona göre belirle. Daha sonra internette istediğin modellere bakmak kalır.
Güvenli sürüşler dilerim..
Adam yazmış beyler dağılın