İnsta'ya ne zaman girsem hep bir araba storyleri ama böyle 180-200-220 falan.. Bunu yapmak bunlara niye marifet gibi geliyor ki

İnsta'ya ne zaman girsem hep bir araba storyleri ama böyle 180-200-220 falan.. Bunu yapmak bunlara niye marifet gibi geliyor ki

Kendine güvensizlikten bence.
Özellikle kendi değerinin farkında olmayanlar hız yaparak ya da hızlı araba sahibi olarak kendisini değerli hissediyor.
Genelde ailede değer görmeden büyüyen çocuklarda oluyor bu durum.
Kendine güvenli insan kendini değerli hissetmek için böyle tehlikeli işler yapmaz.
Genellikle genç yaşta ki erkekler de olan bir durum bu, yaş ilerleyip olgunlaşınca kaybolur, ya da kendine güven gelince.
Tabi sadece hız değik, başka şekillerde de bu güven eksikliğini tamamlamaya çalışabilirler.
Bunun dışında adrenalin bağımlılığı diye bir durum var ama çok farklı bir şey, sürekli adrenalin ihtiyacı hissediyor bu tip insanlar ve dağlardan uçma kıyafetiyle falan atlıyorlar flying suit ti sanırım orjinal ismi, ya da o tip sıradışı sporlar yapıyorlar.
Bir de belki motor sporlarına karşı ilgisi olabilir ama o halka açık yolda değil pistte yapılır.
Öncelikle bir kız sabah akşam kıyafet konuşmaktan nasıl keyif alıyorsa ya da dedikodu yapmaktan nasıl keyif alıyorsa bazı erkekler de bundan keyif alır, asıl olay çoğu kızın arabası iyi olan erkeğe düşüyor olmasıdır. Hızı 180-200ü bulan bir araç kötü bir araba değildir doğal olarak kız düşer ve bazı armutlar bunu hikayeye atar.
bomboş hız yapmayı sevmiyorum. yarış veya benzeri bir durum olacak ancak o zaman keyif alabiliyorum. tabi bunu kanka gibi trafikte değil de trafiğe kapalı yollarda ve pistlerde yapmayı tercih ederim. mümkün değilse gokart, o da mümkün değilse simülasyon başında o mücadeleyi yaşamak hoşuma gider
Ego tatmini. Arabanin gücü erkeğin gücüdür. Aynadan bakar, kendinden daha düşük model araca bile yol vermezler. 20 sene önce ben de o hataları cok yapardım. Şimdi mantıklı hız yapıyorum, benden daha hızlı gitmek isteyene de her zaman yol veririm. Olgunluk sanırım.
Cevap
142Cevap
Hız yapmayı seviyor bazısı. 🙂
Bazısı ise tamamen hava atma amaçlı o kadar yüksek hıza çıkıyor.
Tehlikenin farkındalardır umarım hem kendilerine hem çevrelerine geri dönüşü olmayan zararlar verebilirler.
Özellikle motorda hız yapmanın zevki apayrı bir şey, saatte 200 km/h üzerine çıkınca kalp atışının hızlanması, mutluluk, haz bir çok hissi bir arada yaşıyorsun. Biliyorum, ölebilirim lakin bu hisleri bana yaşatıcak, dünya üzerinde tek bir varlık dahi yok! Bunun farkındayım...
Terörist ,- Şere. fsiz - Mikrop oldukları için ;
https://www. kizlarsoruyor. com/arabalar/q18734219-gece-gunduz-ses-teroru-yapan-motorculara-agir-sovuyorum-neden-devlet? utm_source=dynamic&utm_medium=androidapp&utm_campaign=question&utm_content=q18734219
Arabam olsa bende çekerim hızıds severim ama bunu kimsenin canını tehlikeye atarak yapmam ama zevk yani marifet sanmak değil zevk her hafta pazar gunu bi adamin hikayesini kizlar paylasiyo kimse bisey demiyor erkeklerin niye herseyine takiyonuz korumuyorum onlari ama karismayin insanlara artık
🤨🤨🤨
Burası Türkiye olduğu icin. Onlarda türk erkeği oldukları için :) Avrupa'da böyle bir ego ya da gösteriş.. güçlü olduğunu.. daha hızlı olduğunu gösterme eğilimi akan trafikte yoktur. Anca planli yarislarda olur boyle şeyler. Tr. de şehir içinde hız sınırı 30 km. h yazar. Ama orada 40-50 ile bile gitseniz arkadan selektör yaparlar. Ne yazık ki trafik kültürü. Bilinci.. saygı.. deneyim.. şoförlük memelektte sıfır.
Siz kadinlarin anlamadığı birsey ben mesela yolda giderken 100 120 ype uykum geliyor 140 150 uzerindeyken butun algilarim acik oluyo. Ileri surus egitimim dahi var giidip sagdan acemi gibi suren insanlarla gidemem. Kazalarin cogu yavasken yasanir. Bunuda bilmeniz lazim.
yoo en çok profesyonel kişilerin kaza yaptığı görülmüş çünkü kendine güvenip hız sınırını aşıyor
istisnalar kaideyi bozmaz
Ben yüksek hız sevmem ama bazen sözde çok hızlı arabalar denk geliyor trafikte eksoz bagirtarak pike çekerek sağdan soldan geçiyorlar ya. İşte onlara acayip hasta oluyorum zaten çok yüksek hızlı arabam var bı şekilde onu geçip önünde yavasliyorum sırf gıcıklık olsun diye
Hız yaptıklarında adrenalinleri yükseliyor bu da hoşlarına gidiyor.
Görgüsüzlük der geçerim! Bilinçli araba kullanıyor olması daha çok dikkatimi çeker.
Kendi aralarında havasını yapmak için birbirlerini gazlıyorlar
Genelleme yapma lütfen ben genelde yalnız ken hızlı sürerim arabada benden başka biri varsa yavaş çünkü hızlı gittiğimizde hata yapma olasılığı az refleks yavaşlar. O yüzden tek hızlı gitmek çok iyi.
Yine bir genelleme, yine bir erkek düşmanlığı, yine erkeklerin değerini düşürme ve saldırma taktikleri. Sanki yüksek hız yapmayı seven kız yokmuş gibi. Ben de kızlarda görüyorum bunu çok. Onları da eleştir o zaman.
bunun çok sebebi var 1-gerçekten hız yapmayı seviyordur 2-aşagılık kompleksi vardır bu tarz ilgi çekici numaralar yapıordur 3-bunu marifet zannediyordur oysaki hızı araç yapıor kendisi bitek gaza basıyor
Bu durum ölmeyi, bayılmak zanneden, güvenlik risk analizi yapamayacak durumda, beyni az gelişmiş tipler için geçerli.
Çoğu erkek, aşırı süratin felaket olacağını bilir, insan gibi kullanır aracını.
Her deli üstünü başını yırtmaz işte daha dün iki genç vefat etti hız felakettir hız anaların yüreğinin yanması demek
Çünkü Cahil Oldukları için Akıllı olan Aşırı yüksek hız yapmaz Hadi Araçta Arıza meydana geldi frenler çalışmıyor el freni de aynı şekilde de Olacak ne kadar yüksek se hız kaza o kadar feci olur
Bir söz vardır bilirmisin zevler ve renkler tartışılmaz ben yüksek hızla araba sürdüğüm zaman çok hoşuma gidiyor tatmin oluyorum zehri 1 kere alsan inan böyle bişey sormazsın.
Açıkçası bunun psikolojik sebepleri üzerinde durulması gerek. Elinde kıytırık Linea ile bunu yapanların psikolojik sorunları üzerine eğilinmeli? Ben yüksek hızı sevmem kontrolsüz güç güç değildir…
Sen otobanda aheste aheste giderken dangalağın biri annesinin mabadından çıkmış gibi gelince ayar oluyorsun diyorsun ki araba öyle kullanılmaz böyle kullanılır
Psikolojik ve duygusal sebebleri var. Bununla tatmin olma duygusunu yaşamak, eksikliklerini, başarısızlıklarini, yeteneksizliklerini örtbas etme dürtüsü. Çocukluk travmalari, kendini ispat etme isteği. Hep böyle değil elbette ama, bunların da etkileri olduğu kesin.
Yanımda zarar görecek kimse yoksa yanlız olduğumda ve karşı tarafa zarar vermeyecek güvenli yolda hız yapmayı bende seviyorum. Zaten kaliteli, güçlü bir araç ile giderken anlamıyorsunuz hız yaptığınızı. Ortalama bir hızda giderken bir bakıyorsunuz ki 200'u geçmiş. Biraz da arabanın gücü ile alakalı.
Hız her zaman büyük bir risk ve ölüm tehlikedir. Asla yapılmamalı.
Hava yapmak için çok yüksek hızlara çıkarlar. Ben de nadiren yüksek hız yaparım; ama zevkimden değil, bir sıkıntımı kafama takınca yapıyorum. (Aşksızlık krizi)
Ego tstmin etmek başka birşeyi yok ben ilk araba aldığımda sadece perdormansını ölçmek amaçlı basıyorum sadece buda yanlış ama hava atmak ya da ego tatmin etmek için asla yapmam
Aslında o marifetten ziyade orada hissedilen adrenalin ve tehlike duygusu. Biz erkekler böyle genetik olarak kodlanmışız. Tehlikeyi ve adrenalini istiyoruz istemsizce
Marifet değil bence birde yeni spor arabalarla hız yapmakta marifet değil. Eski arabalar ile yapılan hızlarda vs o aracın verdiği hissiyat sonra o adranelin gibi şeyler hoşumuza gidiyor sadece
Havalı sanıyorlar kendilerini
Sonra neden kaza yaptım
Madem o kadar hızla çıkacaksın
Kaza yapmayacaksın
Bilemezsin ama dimi
O zaman sende o hızla çıkma
Cidden onu direksiyon basına geçmeden anlayamazsınız. Ben de normalde hız yapmak iyi değil diyorum ama yola çıkınca karşı koyamiyorum kendime. He ara sokaklarda mi, kesinlikle hız yapmam.
Bu marifet değil zevk meselesi keyif alıyorlar kadınlar masal evden çıkmadan makyaj yapıyor biz erkekler de öyledir güzel ve keyifli oluyor
Marifet değildir. Yüksek hızlar gücün göstergesidir. Yüksek hız; "paramız var ki, zamanı satın alabiliyoruz" demektir. 😏
Marifet değil insana haz ve zevk veriyor gerçekten bunu ilk araba sürmeye çalıştığımda gaz verdiğimde anladım acaip güzel bir his
Ben ne kadar adrenalin yapıcı şey varsa denedim hızlı gidip makas atmak kadar adrenalin veren bir şey yok.
Hız neyse de araba sürüyo instaya atıyo banane kardeşim senin araba sürmenden millet kafayı yedi bu sosyal medya insanı cok bozuyor
Ne kadar araba storysi atmasam da ben de hız yapmayı seviyorum. Erkeklerle bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. Ya da ben de erkeğim.
Kendim hiç yüksek hıza çıkarak hava atma ihtiyacı duymadım kendini bilmeyen onu marifet sanan kafalar var
Mallıktan başka bir şey değil. Ben bunu acizlik olarak görüyorum. Öyle dertleri olanlar formula 1 e gidip katılsın. Belki bir halt olurlar 😂
Valla ben guvenli sürüşten yanayım.
Havayı böyle atıyorum ☺️
Guzel bir çalma listesi ve keyifli yolculuk :)
Ben kimseye hava atmak için yapmıyorum adrenalin duygusu 200 l ile gitmedi mi arac kendimi yürüyor gibi hisediyorum
Yalan yok bende seviyorum ama ara sıra kafam estiğinde yüksek hızlara çıkıyorum ve hiçbir zaman paylaşmadım 😀
O hıza çıkmak adrenalin, bunu çekip göstermek bununla hava atma çabası saçma tabii. Sosyal medya zaten biraz saçma genel olarak, çok takılmayın
Hız yine tamam bir yere kadar kabul edilebilir de makas atıp diğer insanların hayatını tehlikeye atanlara zerre sempati beslemem. Kendisi ölsün umrumda değil ama genelde bir aileyi paramparça eder böyle kişiler.
Ben 120’yi geçmeye korkarım valla.
Kendi canımı geçtim başka canları tehlikeye atmanın anlamı yok.
Story değil de bazen hız yapmak güzel bir şey seven için. Tabi yol koşulları uygun olmalı ve kimseyi tehlikeye atmamalı.
Marifet zannettiğimizden değil sorunlarımızı sadece bu gibi şeylerle unutabiliyoruz siz sinirlenince nasıl ağlıyorsunuz bizde de aynı durum
kullanılan her taşıt hız yapmak içindir. hız yapmayacaksan sen yanımda koşabilirsin. sorun olmaz.
Tutku gibi bişey bu ya arada bi stres atmaya yarıyor bence zaten bu benzin fiyatlarında yapan pek kalmadı artık
Adamlar adranilin seviyor demekki 😂😂😂 hızlı yaşayıp genç ölüyorlar bu yüzden
Marifet değil doruklara ulaşmak canavar gibi olabilmek sınırları zorlamak erkeklerin doğasında var
Max 140-150 civarı sakin ve boş yollarda yaparım. Yanımda birisi olduğunda 130 u geçmemeye çalışırım. Gereksiz hırs dönüşü olmayan sonuçlara yol açabilir.
Saçmalık bence adam araba kullanmayı bilmiyor ictenmi dönecek distanmi sinyal vermiyor bişey yapmıyor basiyir gaza marifet mis gibi kullanmayı bilmiyor ki arabayı simariklik yaptığı bide o an öyle yapınca vay ber hızlı gittim falan diye hava attığını sanıyor oysa normal bı şekilde kullansa kurallara uyarak kazada olmaz zaten
Ay ben de bilmiyorum özellikle araba sevdalıları beni gıcık ediyor deli gibiler kddb
Böyle andavallar yüzünden insanlar hayatını kaybediyor
Cesaret gösterisi olsa gerek. Hız demek aynı zamanda tehlike demek...
"Ben en iyisiyim" deme çabaları. Varlığını her insan göstermek ister, bu da onların gösterme şekli.
marifet değil tercih. benim de tercihim yükse hız hoşuma gidiyor
Arabanin hakki neyse o halde gidilir direksiyonun saglam olmali 🙂
Olgunlaşamamış erkeklerin gereksiz gösterileri olarak yorumluyorum.
Marifet değildi bendeki hevesti ama 1 ayda 4 kaza geçirince aklım başıma geldi.
Sen uçuyormuşsun
Nasıl bir his kaza geçirmek?
Çok merak ediyorum
Bence güzel his ben seviyorum ucundan döndüm hep
Gülmekten ve adrenalinden bir şey his etmem ben
Kalbimin atışı ile kafamdaki zevkin frekansını cozemezsiniz 😌
Marifet değil ki orada sana şov gibi gelebilir ama bu onların tutkusu yaşam heyecanı
Hızı severim her şeyde hızlı insanım zaten de😆 ama hayatımı riske atmam aracım olursa yola göre basarım en yüksek 150 yeter zaten
Siz kadınlar her şey paylaşınca neden kendinizi eleştiriyor sunuz
Sen neden kahve storysi atıyorsan veya ayna storysi atıyosan öyle düşün
Bunu asla laf atmak için demiyorum. Hız yapılmasını bende desteklemiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?