İstanbul'da araban yoksa hayat çok zor... Toplu taşımada 10 kişi üst üste gidiyorsun :D

İstanbul'da araban yoksa hayat çok zor... Toplu taşımada 10 kişi üst üste gidiyorsun :D

İstanbul'da arabanın olması ayrı dert, olması daha ayrı bir dert. Araban yoksa konserveye sıkıştırılmış ton balığı gibi bir otobüsün içerisinde insanlar yüzüne hohlayarak seyahat etmen çok olası bir durum. Araban varsa da gitmek istediğin yere vakitlice gidip, arabayı park edecek yer ararken deli dana gibi sokak sokak gezerek ulan otobüsle gelsem daha çabuk gelirdim hissine kapılabilirsin.
İstanbul, Bursa ve Konya derim. İstanbul'da modeli yüksek bir araba şartlı olurdu. (2010 model Fiat Linea ve üstü) Eski model arabalar İstanbul'un trafiğinde sık sık arızalanıyor. Kesinlikle almazdım. Konya'ya gitmedim; ama söylenenlere göre, tren garından en popüler AVM arası mesafe çok uzakmış ve yarım saatten az gidilmiyormuş. Konya'da marka modeli ne olursa olsun istediğim arabayla giderdim. Aynı şey Bursa'da da geçerli. Erdek'e tatile giderken kuzey çevreyolundan Bursa'yı izlerim. Uludağ etekleri boyunca upuzun bir şehir olduğunu tahmin ediyorum ve Kestel-Uludağ Üniversitesi arası mesafe çok uzak. Eski yeni fark etmeksizin istediğim arabayla gider gelirdim. (Bursa'yı ve Konya'yı bilen yanıtlayabilir.)
İstanbul diyecektim görüşlere bakınca vaz geçtim. Trafik denen bir dert var maalesef. Ankara , İzmir gibi kalabalık şehirler olabilir belki. Erzurumda ise her türlü rahat sayılır bana göre. Zaten başından sonuna 20 dk sürüyor, neyle gittiğin çok fark etmiyor. Ama bazı otobüs hatları ve üniversite dolmuşu bazen çok yoğun olabiliyor. 😐😄
Özellikle büyük şehirlerde araban yoksa hayat çok zor. Çünkü toplu taşımalar büyük şehirlerde çok kalabalık oluyor o yüzden insanın arabası gibisi yok bence ya. Araban ile her yere gidersin mesela. Ama toplu taşıma ile öyle değil maalesef en güzeli insanın kendi arabası.
Cevap
50Cevap
Toplu taşıma altyapısı iyi olmayan herhangi bir şehir.
Kalabalık şehirlerde İstanbul gibi
araç her kesımın ulasabılecegı olmalıdır. ulkemızde becerıksız saçma bir hukumetın ötv+kdv uygulayıp halktan haksız fahiş vergi alması ile anormal sacma uretıcının karından fazla bır fıyatlara gelmıstır.
secım sonu degısecek ve emegı gecen kurum kısı yargılanması yapılacaktır elbet.
araç zengin işi degıl nerde olursanda lazım olan bir durumdur.
18 yasimdan beri kendi arabam var
13 - 14 yaslarimdaydim ufak tefek market alisverisleri icin arabayi verirlerdi :)
araba surmeyi artik sevmesemde bir yerde ihtiyac gibi genede sabah erken saatlerde izbani metroyu kullanmayi severim cunku insan olmuyor :)
İstanbul ilk sırada. Gerçi araban olsa da trafikte mağdur oluyorsun. Bayramda ve resmi tatillerde yaya trafiğine ve tıklım tıklım dolu bir toplu taşıma ile seyahat etmek yazılı sınavını bitirmediğin halde hocanın kağıdını topladığı o öğrenci gibi çaresiz kalıyorsun.
İstanbul'da araban olsa bile trafikte çile çekeceksin ama bu devirde her yerde araba şart toplu taşıma desen zor
Ozaman yoğun trafiğe katlanıcaksınız
Uçan araba şart 😃
😃
100 sene yaşayabilicez mi
Elektrikli araba yapacağına Uçan araba yapsalar
Yurt dışında yokmudur
Öyle bir şey olsa sen alırmısın o arabadan
İstanbul, Ankara , İzmir, Antalya, Adana işte geniş alana yayılmış, kalabalık, trafik sorunu olan büyük şehirler. Diğerlerinde o kadar sıkıntı yok
Araban olsa bu sefer de trafik var yine hayat kolay olmuyor ki asıl sorun İstanbul'da çok fazla insan olmasi
Nüfusu İstanbul kadar olmayan ülkeler var be
İstanbul dışında her yeri köy görüyorum. Muhtemelen İstanbul dışındaki köylerde araba gerekmez, hala ata eşeğe falan biniyorlardır
İstanbul'da araba olması sıkıntı bana göre park yeri bulmak ve park ücretleri sorun garajdan çıkarmıyorum
Evet ama bazen trafik olduğunda metro metrobüs hayat kurtarıyor. Köprüde falan dur kalk dur kalk enayi gibi hissediyorum😄
Uçan araba şart keşke Türkiyeye böyle bir araba gelse trafik olunca trafiktekilere havadan uçup el sallayarak giderlerdi 😃
En çok büyük şehirlerde lazım ama oralarda da trafik çok sıkışık. İstanbul'da metroya bindim birkac defa hep öyle dolumu oluyor
Antalya da her yer guzel ama mesafeli bu yuzden arac sart ve tabikide bagajda katlanir sandalye olta mangal mutlaka olucak
Ben bir İstanbullu olarak kaçtım oradan zaten.. Şu anda toplu taşıma ile en kral yolculuk imkanı İzmir'de..
Araba Hayatın her koşulun ds gerçekten ihtiyaç ya böyle diyim 😊
artık araba her yerde zaruret oldu hele birde çoluk çocuğun varsa
Belli bir şehir olduğunu sanmam her şehirde zordur bu ya
İstanbulun iklimi İzmir gibi surekli sicak olsa kesinlikle motosikletten baska biseye binmezdim
Ankara toplu taşıma açısından İstanbula göre daha kısıtlı, arabasız Ankara daha zor diyorum ben.
İstanbul'da zor ama trafik çilesi bir başka aydın veya Eskişehire de arabasız yaşarım
Bence İstanbul'da araban varsa hayat daha zor yürüyerek bile daha hızlı gidiyorsun Bir yere giderken
İstanbul'da araba şart ama trafikte var. En iyisi metro kullanmak :D Ama para lazım sürekli.
İstanbul'da mecbur kalmadıkça araba kullanmam.
Her yere ulaşım var.
Yahu İstanbul'da daa dur kalk dur kalk perişan oluyoruz yavhu
İstanbul arabasız da kolay. Ankara daha zor.
İstanbul arabayla da zor. Zipcar tarzı şeylerin çoğalması lazım.
Evet İstanbul da çok zor da park etme sıkıntısı da var yakıt sıkıntısı da var
İstanbul'da araban varsa da hayat çok zor, bir yerden bir yere gitmek işkence resmen. Ankara 'da arabasız yapabilirsin. Bodrum'da arabasız olmaz, toplu taşıma var ama yine de arabayla hayat daha kolay olur.
Sivas gibi yerlerde çünkü hastaneye gitmek için 60 km yol gşdiyorum neredeyse
İstanbul araban olsa dert olmasa dert
En iyisi motor
Aynen doğru söylüyorsun Quelina
Köylerde şehre yakın her yerde
En şanslı İstanbul, en şansız yine İstanbul
Buyuk sehirlerde cok zor
Araban olsa da 1 saat gidecek yer 5 saat oluyor
İzmirde uçan araba yoksa hayat zor
İstanbul’da veya Trabzon
Sicak sehirler ve İstanbul
kalabalık şehirlerde bence