+1 yılDostum merhaba, bence sadece benzin masrafını değil tüm masrafları bölüşün. Bu söylediğimi sakın yanlış anlama, araba senin olabilir ama gerçekten yakıt çok pahalı bir gider. Sonuçta hastalık değil, bir şey değil. Direkt şunu söyle masraf olayını nasıl yapalım tarzında kuzenin kendisinin arkadaşına söylesin.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılŞimdi şöyle bir durum var siz zaten kuzeninle gidiyormuşsunuz her türlü aynı parayı verecektiniz ama her ne olursa olsun sizinle gelecekse benzine ortak olmalı. Tabi nasıl söylersin bilmiyorum. Belki de onun teklif etmesini beklemelisin. Ya da tatil için whatsapp grubu açın ve kuzeninle önceden anlaşın. Yüzüne açık açık söyleyemiyorsan bile gruptan "arkadaşlar ya yanlış anlamayın lütfen ama benzin parası çok gelecek beraber ortak ödesek olur mu" tarzında bir şey yaz. Kuzenin de yeni haberi olmuş gibi "tabii ki" falan desin. Sanki kiza değil de ikisine birden söylüyor gibi yaparsan şahsi algılamaz hem. Kız da zaten tamam der.
02 Yorumla- +1 yıl
Kendi harcadıklarımı öderim dedi sadece :(
- +1 yıl
İlginç ya kendisi gitse yine yol parası verecek ayıp valla
+1 yıl1.6 motorlu standart bir hatchback araba kilometrede 2 lira harcıyor mevcut fiyatlarla. gittiğiniz yer 50 km olsa gidiş dönüş 200₺ para gidecek demektir bu. örneğin İzmir 'den urla'ya gittiğinizi varsayalım, durduk yere 200 tl masraf. mesafe aslında çok kısa ama ortaya çıkan manzara bu. bence direkt söylenmeli. karşı tarafın bunu zaten düşünmesi lazım.
022 Yorumla- +1 yıl
2 lira yakıyorsa binme ona bende 2.5 motor var 1.8 yakıyor oda ful basiyorum
- +1 yıl
- +1 yıl
şu an seninle yazarken sayaç tuketimine bakiyorum 100 km 5.8 litre sen bunu hesapla 6 litre de 26.50 olsun yuz du de sen 50 yap 6 litre 159 lira yakıyorum 100 km için yardımın olduysa ne mutlu bana. aksi bir durum varsa gercekten aracinizi bir gösterin
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@cilginsey helal sana beğeniye yer yok olsa gül bahçesini sererdim beğeniye 🌷🌷🌷🍀🍀🍀👍🏽
- +1 yıl
https://resimyukle.io/r/JzUAqqkoG4 ben şöyle yapayım güven ortamı oluşsun
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@cilginsey haklisin ben hiç 120 y8 geçmedim devir saatim asla 3 görmez. acelem neki degermi risk almaya. sevdiklerim karsi tarafında sevdikleri var. gidecegim yere 20 dk geç gitmem aci haberle gitmememden iyidir diye düşünüyorum
- +1 yıl
- +1 yıl
Antalyadan kaşa gideceğiz toplam gidiş dönüş 500 km orada da gezildi desek daha fazla. Küçük bi miktar olsa zaten söylemem bile
- +1 yıl
@cilginsey yani keşke 45 lira olsa😄
- +1 yıl
Fark etmez ki siz kaçta sezonluk yazlık tuttunuz diyelim... gittiniz yerleştiniz dünya kadar da kiradı var ödeyeceğiniz... bir arkadaşınız yatıya haftasonu gelse oda parası mı alacaksınız?
Ayrıca Antalya'dan Kaş'a denize gitmek nedir kardeşim ya... :)
@havamvarbenim
+1 yılbenzin ateş pahası olmuş ortak istemen gayet normal.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
85Cevap
- Arabalar konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u +1 yılBence direk söyleyebilirsin
00 Yorumla Arkadaşın onun yanında sana para versin benim payım diye, o da eşşek değil ya anlar. Anlamazsa yine arkadaşın söyler ona masrafları ortak veriyoruz diye o zaman anlar. Yine anlamazsa bu sefer sen söylersin "Ya biz seni usulen çağırdık, gerçekten geleceğini bilemedik" dersin :))))
10 Yorumla
+1 yıl#selamgençlik 🍀🍀
Kendi adıma baştan ben önerirdim benzin için destek olmayı. Üç kişi toplam gideri eşit olarak rahatlıkla bölebilir bence ki adaletli paylaşım bunu gerektirir. Oto-stop çekmeye benzemez ki bu..😅😅
#tubasueda 🍀🍀10 Yorumla
+1 yılArkadaşına de ki biz kuzenimle kendi arabamızla gidemeyeceğiz büyük ihtimalle çünkü benzin fiyatları çok pahalı olduğu için otobüsle gideceğiz gibi görünüyor de. Biz kuzenimle birlikte alıcaz benzin ama yinede çok pahalı oluyor de. Onun imasında bulun. O zaten gelmek istiyorsa gerçekten size kendisi teklif edecektir.
10 Yorumla
+1 yılben ilk evvela sen kuzeninin arabasıyla gidiyorsun ama borçlu kalmamak için para teklif eetmek istiyorsun ama kırmadan bunu nasıl söylerim diye soruyorsun zannettim...
sen zaten oraya gidiyorsun ortak plan yapmış değilsiniz. millet akbili bitene kendi basıyor da para istemiyor; yardım edilen ısrar ediyor da anca verebiliyor... sen zaten yapacağın masrafın yarısını yanında götüreceğin kuzeninden almak istiyorsun. bu gerçekten anlaşılması zor bir durum
19 Yorumla- +1 yıl
akbille benzin parasi bir midmsmjdkdid
- +1 yıl
@YalvarBarışalımp zaten gideceği bir yerse para istemesi bence yanlış o teklif ederse alsın ama onun için gitmiyorsa niye para istiyor
- +1 yıl
@Noname123456789 soru sahibesine sormaliydin :))
- +1 yıl
@YalvarBarışalımp
Akbil gidiyor normalde verilmeyecek vir parayı bir daha yüzünü bile görmeyeceği insana hibe edebiliyor insanlar... bence gereksiz ama bu bile yapılabiliyor...
Kişinin kendi planına katılan kuzeninden para istemesi çok daha garip... - +1 yıl
Yanlış anlamışsınız biz kuzenimle bir plan yaptık evet ama başka bir arkadaşımız da dahil olmak istedi. Ayıp olmasın diye gel istiyorsan dedik ve benzine de ortak olsun istiyoruz gelecekse
- +1 yıl
haksız bir şey değil istediğiniz ama türk kültüründe yeri olmayan bir şey bu... o eğer arkadaşınız ise böyle bir şey talep etmeyin. ama o kızın da bu iyiliğin altında kalmayıp size bazı faydalarda bulunması icap eder. yolda benzin almak için durun mesela o teklif etsin. Veya ne bileyim yemek yiyin o eğer düzgün biriyse yemeği ısmarlamayı teklif edecektir. arıca arabayla nereden nereye gidiyorsunuz ve toplam benzin parası ne kadar olacak diye tahmin ediyorsunuz=? Bu eğer günübirlik bir programsa 200-250 lira benzin yakacaktır. kızdan 70-80 lira istemek arkadaşlık bağına zarar verirebilir. bu riski almayın. @havamvarbenim
- +1 yıl
Ama sonuçta biz davet etmedik kendisi gelmek istedi ve kendisinin bedava gezdirilmesini isteyen bir insan kendisi. Bende kendimi kullanılmış hissediyorum böyle olunca @kabalak2001
- +1 yıl
ortak atalım mı diye teklif ettim ayrıca sorudan sonra bana sadece kendi hesabımı öderim dedi @kabalak2001
- +1 yıl
Nasıl bir arkadaşlık ilişkiniz var anlamadım ki? Arkadaş arkadaşı bir yerlere arabasıyla atar ve ben hiç para istendiğini görmedim. Aklınıza bunun bit kullanma veya istismar etme gibi bir durum olduğu geliyorsa veya madem geliyor bizim masrafımızı hafifletsin diye düşünüyorsanız belli ki onun gelmesi onun varlığı bir arkadaş olarak sevdiğiniz birinin varlığı hissini vermiyor yani aslında siz belli ki arkadaş filan değilsiniz, bir şekilde tanıdığınız biri bu. .. zira bu ülkenin adetlerine uygun bir şey değil böyle şeylerin konuşulması bile...
+1 yılbence direk söyleyin devir ekonomi devri
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu fiyatlarda kendisi demiyorsa zaten ortak atalım diye gelmesin. Yani direk söyleyebilir sin. Bnim de bir arkadaşım var sürekli benim arabamla gidiyoruz her yere yıllardır bir kere bile benzini ben doldurayim demedi o yüzden artık cagirmiyorum
10 Yorumla
+1 yılBence açıkça söylemek istemiyorsan bile biraz tavrını ortaya koymalısın. Gidiş gelişlerin masraflı olacağını ve eğlenceyi herkesin yaşayacağı gibi ekonomik masrafın da herkesin yaşaması gerektiğini söyle. Diğer türlüsü çıkarcılık olur.
27 Yorumla- +1 yıl
Güzel dedin yüreğine sağlık 😊👍
- +1 yıl
@zevkli_günahlar Ama doğrusu böyle olmalı, aksi dahilinde sanki arabanın sahibi olan taraf ısmarlama tatile götürüyor gibi olurdu. Teşekkür ederim:)
- +1 yıl
Doğru diyosun 😉👍
Bu arada benden sana gelene karşılık verir misin lütfen 😊 şimdiden teşekkürler... - +1 yıl
@Mrtol1453 Kesinlikle. Bunu yapması bile tavrını aslında ortaya seriyor. Maddi ve manevi yanında olan birine bu günlerde bulmak fazlasıyla zor.
- +1 yıl
evet evet sormaşan hiç konuşmayıp razı olacak gibiler :p ben söylemeye utanırımda lafını etmem ama ne biliyim normal bi ekonomimiz olsa gerçekten önemli değilde bilemiyorum bu kadar pahalıyken herkes kendine düşeni yapmalı neyseki ben kimseyle takılıpta kendimle ödüllendirmiyoyum :p ama yinede umarım karşımıza hep aklı başında düşünceli insanlar çıkay
- +1 yıl
@Mrtol1453 Umarım
+1 yılDavet eden sizsiniz hep beraber masraflar ortak deyip bi plan yapsanız tabiki vermeli bu zamanda oyle şey olmaz ama şimdi açıkçası biri bana şuraya gidiyoruz istersen gel dese kabul etsem benzin parası istese giderken paraları çıkışmadı beni o yüzden çağırdılar galiba derim
00 Yorumlaistersen sende gel sözünden hemen sonra benzin konusunu dile getirseydin çok daha etkili ve yanlış anlaşılmaz olurdu siz benzin almaya girin orada ortak olmak isterse kabul edin eğer görmemezlikten geliyorsa bu defalık götürün bir dahaki sefere teklif etmezsiniz olur biter
00 Yorumla
+1 yılAraba ne marka model? Beygir gücü kaç? Son hızı kaç? 0'dan 100'e kaç saniyede ulaşıyor ve ıslak ağırlığı kaç kilo bu denize gidecek arabanın :) Sahip olduğun arabayı kim tasarladı ve ikinci eli ne kadar? Tüm bunları söyle ona göre bir hesap çıkaralım arkadaş için :)
00 Yorumla
+1 yılHata sizde davet eden sizsiniz. bastan girebilirmiyim diye söylediğinde müsait olmadığınızı ve farkli planlarinizin olduğunu söylemeliydiniz. Zaten gideceksin daha adim atmadan yola çıkmadan bu hesabi yapiyorsan bence gitme. Tatil palanı yaparken fazladan kaza bela için yaninda ekstra 10 bin yoksa çıkma. Benim kafama takilan sizin arkadaşlıktan ne anladığıniz. insan arkadaşı için bunu düşünmemeli o senin arkadaşın.
00 Yorumla
+1 yılHahaha ekonomik kriz insanlara neler yaptırıyor. Yahu ne var araba gidiyor zaten. Çocuk bende geleyim mi diye sormuş. Üçün beşin hesabını yapma. Çocuğun durumu olsa zaten sen söylemeden verir. Ha çocuk pinti uyanık biriyse sen gelme ulan ayyı diyecektiniz. Birlikte plan yapmış olsaydınız bütün masraflara ortak olması lazımdı. Ama böyle durumda para istemek olmaz. Ayıp yani
10 Yorumla
+1 yılDirek 3'e bölmelisiniz masrafları bence @havamvarbenim
15 Yorumla- +1 yıl
Tatile gidip geldin mi, masrafları nasıl yaptınız? 😄 @havamvarbenim
- +1 yıl
Ortak ödeyeceğimizi öğrenince gelmekten vazgeçti
- +1 yıl
Bedavaya tatil diye düşünmüş demekki o da, siz naptınız gittiniz mi peki? @havamvarbenim
- +1 yıl
evet oluyor baya😀
- +1 yıl
Nereye gittiniz? :) @havamvarbenim
+1 yılYanlış anlama ama hayat da pahalı, ben daha çok sen istiyorsun diye gideceğim. Benzin fiyatları yüksek, ortak ödesek, yanlış anlama.
Olmaz dersen de gitmeyiz diyebilirsin20 Yorumla
+1 yılŞakayla karışık pamuk eller cebe su yakmıyor bu araba da de. Arabayı benzinliğe çek gerekeni yaparlar. Kimse kırılıp darılmasın yani ortak olmalı tabiki.
20 Yorumla
m +1 yılKonuşurken - oley masraflar 3e bölünecek. Sık sık gideriz o zaman - de gideceğin saati söylemek için aradığında. O zaten o zaman vermeyecekse gelmez
11 Yorumla- +1 yıl
Bulduğum çözümler bile fakirlikten gelen çözümler aw. Zenginler cimrilik yapma demiş hep 😂😂😂 ben ölüp geliyorum
Karşına alıp konuşacaksın, diyeceksin ki o kadar mesafeye gidiyoruz benim bütçem kısıtlı benzin fiyatları da almış başını gidiyor. Ortaklaşa yarı yarıya ödeyelim diyebilirsin
10 Yorumla
+1 yılGel istiyorsan diyip kabul edince de benzin ortaklığı teklifi yanlis bence. Baştan söylemen gerekiyordu, geleceksen benzine ortak olursun gibi... söyle soylemeye hakkı var; siz zaten gidiyordunuz.
11 Yorumla- +1 yıl
Doğru ama ortada bir davet yok kendi gelmek istedi tamam dedik sadece
Arabalar konusunda 583 cevap paylaştı. Eskiden mazot ucuzdu hep benim arabamla giderdik mazot attirmazdim ama artik direk bastan diyorum. Beyler mazot 30 lira gidis gelis adam basi sukadar mazot atiyoruz diye tamam diyolar
10 Yorumla
+1 yılDirekt söyle hiç çekinme mazot kaç para çocuğa sor artık o bile bilir hatta bence kendi teklif etmeli ama olsun sen yine normal bir şekilde söyle zor valla yaşamayan bilemez.
10 Yorumla
+1 yılOrtak plan yapmış olsanız bu isteğini anlarım o zaman zaten bölüşmelisiniz de. Ancak zaten o gelse de gelmese de siz gideceksiniz arabayla. İstersen bir de koltuk parası al. Ne cimri insanlarsınız gerçekten inanılmaz 😄
16 Yorumla- +1 yıl
Evet ben zaten gidicem kendim de atabilirim ama kimseyi babamın hayrına gezdirmek istemiyorum bunun cimrilikle ne alakası var
- +1 yıl
Gezdirmekte ne alakası var? Onun için yolunu değiştirmeyeceksin. Zaten araba oraya gidiyor. Cimri olduğunu bu yaşa kadar kimse söylememiş sana büyük ihtimalle ama şimdi öğrenmiş oldun işte. Cimrilik böyle bir şey oluyor.
- +1 yıl
sonuçta bir insan benim sayemde eğlenmiş oluyo bence bunu kendisi düşünmeli ben kimseyi götürmek zorunda değilim cünkü cimrilik bu değil..
- +1 yıl
o zaman bla bla car da insan götüren insanlarda cimri oluyo biraz geniş bakın olaya
- +1 yıl
Hem cimrinin hemde kalbin kötü. Arkadaşına aynı bana söylediklerini söyle de senin gibi bir arkadaştan kurtulsun.
- +1 yıl
kes sesini be üf uza
Zaten gideceğiniz yolmuş her türlü o parayı gözden çıkarmışsınız bence bir şey demeyin kendisinin teklif etmesini bekleyin etmezse de kaybınız yok zaten
21 Yorumla
+1 yılKuzum biraz maddiyatlar sıktıda benzini ortak alsak olur mu gibisinden bi giriş yap yok derse işim çıktı felan gibisinden bişey dersin
20 Yorumla
+1 yılHaklısınız istemekte ama, bunu açıkça veya açıkça tarza yakın bi şekilde söylemeden hiçbir şekilde anlamasını sağlayamazsınız galiba. Çünkü siz zaten gidecektiniz diye düşünür, veya ince düşünceli biriyse olaya odaklanır sadece.
02 Yorumla- +1 yıl
İnce düşünceli biri değil o yüzden nasıl isteyeceğim konusunda kararsız kaldım
- +1 yıl
Yani kuzeninizle bunun planını yapar gibi konuşup, onun da durumu anlayıp dahil olmasını sağlayabilirsiniz.
+1 yılsoyleyin bunun utanilacak sikilinacak bir tarafi yok, yol masrafina ortak olman lazim diyeceksiniz
10 YorumlaBen kim olursa olsun masrafa ortak olmasını isterim.
Düşüncene katılmazsa o arkadaşlık, akrabalık, sevgililik orada biter.10 YorumlaSen aslında baska biri olsa parasız götürürsün ama bu belesçi diye terbiye etmek istiyorsun sana öyle davranmasın istiyorsun. Çağırırken ayıp olmasın diye düşündüysen para da isteme artık. Sonuçta çağıran sen oldun. En basta kuzenle biz ortaklasa hallediyoruz eğer sen de katacaksan gel demeliydin sakayla karısık. Olan olmus
20 YorumlaDüşünceli biriyse zaten verir, aksi halde alman usulü yapalım diyebilirsin
20 Yorumla
+1 yılBende de aynı durum var. Her yere benimle gelirler ama para vermezler. Ben de söyleyemiyorum. Ne olacak bizlerin hali. Onların düşünmesi lazım bence. Cimrilikle alakası yok. Su gibi emiyor maşallah parayı benzin
00 YorumlaÖncelikle zaten kuzeninle bir plan yapmışsınız, bütçeyi belirlemişsiniz bunun yanında ona da davette bulunmuşsun. Zaten gidilecek bir yere onun ücreti ödemesi sonucu gidildi imajını verme bence. O da belki başka bir şeye katlı yapar. Mahcup hissetmez. Bence söylemeyin, kendi belki teklif eder.
01 Yorumla- +1 yıl
Kendi harcadıklarımı öderim dedi sadece :(
+1 yılbunu söylemene gerek bile yok, birlikte yola çıktığın arkadaşın zaten harcanan parayı toplar yarısını öder, ödemezse bidaha bişey yapma zaten arkadaşını ya alışverişte ya yola giderken tanırsın
10 Yorumla
+1 yılBizde kuzen, abim, yengem ve ben Antalya’ya gideceğiz. Hesabı yaptık yaklaşık 2 K benzin yakacak. Direkt 4e böleceğiz yAni kişi başı 500 tl tutacak. Sizde yola çıkmadan hesabı yapın ve 3e bölün.
04 Yorumla- +1 yıl
@asaza0 öyle kişi başı 800 tl tutuyor git gel. Yani araba ile 2 katı kar yapıyor gibi bir şey oluyoruz. Ayrıca aracın rahatlığı başka 5-6 saatte gidiyoruz otobüs 10 saat sürüyor.
- +1 yıl
@asaza0 o eski fiyatlardan eser yok şimdi 😂👍
Onun teklif etmesi lazım bunu
Etmiyorsa eğer
Bencil ve cimrilik...
10 Yorumla
+1 yılBence söyleme, o gelse de gelmese de o yola gideceksin zaten. Sürekli otlakçılık yapan insanlara, para verirsen ortak ol diye hatirlatma yapılır.
10 Yorumlao olmasaydı ne yapacaktın. kızıtyorum senşin gibi insanlara yaa.3 5 kuruşun hesabıbnı yapıyordunuz alma kimseyi kendin ghit ammk
14 Yorumla- +1 yıl
O olmasa kendimiz koyucaz zaten de babamın hayrına mı gezdiricem milleti
- +1 yıl
sever belanı dogru konus
Bu kdr ince hesap yapmayın allah aşkına. Hasta olursunuz. Gidin eğlenin, ortak olursa ne ala. Olmazsa da canın saolsun diyip geçin yaa..
02 Yorumla- +1 yıl
Bu devirde canın sağolsun denmiyor maalesef ödenen paralar küçük paralar değil
- Arabalar konusunda 347 cevap paylaştı.
+1 yılcok yakin arkadasım :)
hep teklif ederdi yarın cundaya gidelimmi :) alacatiya gidelimmi :)
gidelim derdemez :)
farketmez senin arabayla gidelim derdi :)))))
00 Yorumla - Arabalar konusunda 328 cevap paylaştı.
+1 yıl20 - 30 kilometre mesafe için değmez konuşmaya tabii ki. Ama 100 kilometre için değer , zaten karşı tarafın teklif etmesi lazım bunu normalde..
02 Yorumla- +1 yıl
Gidiş dönüş toplam 500 km
- +1 yıl
500 km yarım depo mazot ya da benzin demektir. Yani 500 TL eder
+1 yılben yerınde olsam kuzenin mi ne kelle başı aracta kac kısı olacaksa misal 4 kısı depo 500 tl aldım bolerdım 4 e 125 ısterdım herkesten. en basta akraba akreptir dikkat et.
00 Yorumla
+1 yılValla çek benzinliğe pamuk eller cebe de.. Araba sadece yakıt tüketmiyor algısı vergisi bakımı vs.. daha dün baskı balata volant değiştirim 6000 lira verdim.. bunun cimrilikle alakası yok
00 Yorumla
+1 yılYarım saatlik bir saatlik mesafe ise Benzin parası istemeye değmez... ve orada Eğer yiyecek içecek bir şeyler tüketeceksiniz ondan para isteyebilirsiniz
00 Yorumla
+1 yılİyi de bu araç su yakmıyo ya da çakmaktaşın arabası gibi de sistemi yok dimi haliyle söylemekte asla kötü anlama getirilmez ki zaten birbirinizi tanıyorsunuz bence normal
00 YorumlaArabalar konusunda 417 cevap paylaştı. Sen davet edip istersen gel dediysen ortaklaşa olmaması gerekir. Ama öncesinde planladıysanız ortak olur zaten.
02 Yorumla- +1 yıl
Kendisi gelmek istedi bende ayıp olmasın diye tamam dedim ama kendisi düşünmesi gerekirdi bunu bedavaya gezdirilmek isteyen bi karakteri var
Onun için oraya gitmiyor ve kendiniz için gidecekseniz, istemen etik olmaz. Zaten yakın arkadaşın ise yakıt doldururken yardımcı olayım der.
01 Yorumla- +1 yıl
Evet gidicez ama kimseyi bedavaya gezdirmek zorunda değilim bence gelmek isteyen bir şeyler katmalı diye düşünüyorum isteyerek davet etmedim çünkü
Arkadaş arkadaştan benzin parası mı alır yahu siz taksici misiniz minibüsçü mü?
15 Yorumla- +1 yıl
Ortak bir şeyler yapılacaksa herkes katmalı bence benzin fiyatı uçtu neden tek kişiye yükleniliyor
- +1 yıl
kimsenin sana yüklendiği yok... program senin programın... senin istediğin bir yere gidiyorsunuz. bu arkadaşınız gelmese sen o benzini zaten tek başına ödeycektin. Şimdi onun gelmesiyle normalde göze almış olduğun bir masrafı yani normalde tek başına yapmaya hazır olduğun bir masrafı azaltmak için o parayı istiyorsun. Eğer en baştan programı birlikte yapmış olsaydınız gidilecek yere o arkadaşınızla birlikte karar vermiş olsaydınız mesela o zaman haklı olurdun ama durum bu değil. @RoyHarper senin dediğin ayrı bir şey. Orada plan ortak anladığım kadarıyla. Yani araba sahibi o para atanlar olmasa yalnız başına oraya gitmeyecek belki de. Ama burada durum çok farklı
- +1 yıl
Benim demek istediğim de evet gideceğiz ama plana dahil olmak isteyen birisi varsa da bunu da düşünmesi gerekmez mi neden bedavaya götürülmek istiyor
- +1 yıl
Çünkü bindiği şey taksi değil... diğer kişiler arabayla gidiyor zaten ve o benzin parasını zaten veriyorlar... bu da o plana ben de geleyim diyor... ötekiler de önce tamam diyor sonra aklına para geliyor...
Bu neye benziyor biliyor musun? sezonluk bir yazlık ev kşralamışsın yazın orada tatil yapıyorsun ve bir arkadaşın bu hafta sonu sana gelsem olur mu diyor; sen de "tamam gel" diyorsun sonra da oda için para istiyorsun
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenzini bölüsecegiz desin kuzenin. Bizde katkıda bulunalım desin. Sen deme o desin
20 Yorumla
+1 yılZaten sonradan dahil olmuşsa söyleyin sizde bu şekilde anlaşmıştık diye 3 e bölersek daha iyi olur hepimiz için dersiniz bunda çekinme utanma olmaz
00 YorumlaGitmeden önce alınacaklar için havuz yapalım her şey ortak olsun kimsenin hakkı geçmesin diyeceksin
00 YorumlaGideceksen benide çağır demiş, özel şöförlüğünü yaptırdığını düşünmüyorum. Araba çok yakar, otobüsle gidelim falan de o zaman öyle gidin.
00 Yorumla
+1 yılkız sana beni şuraya götür demiyor ki nereye gidiyorsan beni de çağır demiş sonuçta o gelmese de sen gidecektin para istemeye hakkın yok
00 Yorumla
+1 yılSen de akıllı ol ve benzin parasını bi şekilde çıkar ondan
014 Yorumla- +1 yıl
50 100 lira için de arkadaşından para istemek de hem cimrilik olur hem de büyük ayıp olur
- +1 yıl
Deniz için şehirden şehire gidenler var bir de sadece yarım saat yol gidenler var. 500 600 liralık benzin için yol hakkı alınır ama 50 60 km için de alınmaz ki
- +1 yıl
- +1 yıl
@uncertainlife ülkenin en uzak denizini seçmek sizin tercihiniz sanırım hahah
- +1 yıl
- +1 yıl
@uncertainlife yani erikliye gidiyorum ben genelde güzel bir yer istnbuldaysan aha yakın bir alternatif olarak düşün istersen
- +1 yıl
- +1 yıl
@uncertainlife tüh boşa gitti öneri
- +1 yıl
@nujenzanistvan2 Antalyadan kaşa gidicez ve 500 km gidiş dönüş toplam orada gezdik desek daha fazla. 100 liralık benzin alacak olsam zaten istemem
- +1 yıl
Nerden baksan 2000 lira yakıt gider
Arkadaşım baştan söyleyeceksin, şimdi kem küm etmek gibi olur. Siz kadınların bu huyundan nefret ediyorum.
00 Yorumla
+1 yıldavet eden sensin, üstüne de para istemek kabalık olur.
01 Yorumla- +1 yıl
Davet etmedim kendisi gelmek istedi
+1 yılAma davet eden sensin. Yaptigin davranis ters
01 Yorumla- +1 yıl
Davet etmedim kendisi gelmek istedi
+1 yılZaten gidiyorsun, beleşe niye götürmüyorsun, arkadaşlık ölmüş
04 Yorumla- +1 yıl
Ama kimseyi bedavaya gezdirmek zorunda değilim bence gelmek isteyen bir şeyler katmalı diye düşünüyorum isteyerek davet etmedim çünkü
- +1 yıl
O zaman hiç davet etmeseydin, ciddiyim, böylece sadece çıkarcı biri olduğunu düşünür
- +1 yıl
Bana göre de ben onu çıkarcı biri olarak düşünüyorum sadece istiyorsan gel dedim ama bedava gezdirilmek istiyor öyle bir karakteri var 🙁 Bu döngü böyle uzar gider
- +1 yıl
Alma o zaman, başka işim çıktı falan dersin
+1 yılKanka denize gidelim diyoruz ama depoyu dolduracak adam lazım de gayet samimi ve net olur bence
00 YorumlaBoyle dusuncelı arkadaşım hıc olmadı. Hepsi menfaat cıkar. Kac km gidiceksenız. Gpsden bakıp kmye yarısını verebılırsın. Torpidoya at gıtsın
02 Yorumla- +1 yıl
araba benim 😕
+1 yılGiderken doldursun dönüşte sen alırsın çözülür mesele
04 Yorumla- +1 yıl
Almalı bencede
- +1 yıl
Sadece kendi yediğini içtiğini ödermiş benim de param yok dedi. Bedavaya götürülsün istiyor
- +1 yıl
Nereye gideceksiniz
- +1 yıl
Antalyadan kaşa
beraber plan kurup karar alsaydınız herşeye ortak olmak zorundaydı ama siz kuzenin le plan yapıp ona da istersen gel demişsiniz o olsa da olmasa da gideceksiniz
02 Yorumla- +1 yıl
Evet öyle ama kendisi gelmek istedi çağırmadık sonuçta
- Devamını Gör (83)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler