#heartoffire

Gazdan ayağı çekip vites küçültmeye geçerek dörtlü ve korna çalarak etrafı uyarırım. Durana kadar bu şekilde devam eder sonrasında el freni ile dururum. Ancak olmazsa kimseyi tehlikeye atmadan bir ağaç ya da bariyere çarpıp aracı durdurmayı da denerim.
aracımın frenleri boşaldığı taktirde kademeli olarak vites küçültürüm ve aracın motorunun frenlemeye yardımcı olmasını sağlarım ve bu esnada dikkatlice el freninden de destek alırım. başka çare yoksa aracım durmuyorsa aracımı uygun hıza düştüğünde varsa bariyerlere ya da herhangi bir yol kenarında olabilecek durdurabilecek engellere sürtmek sureti ile durdurmaya çalışırım
Önce fren pedalı pompalanır. Yani birkaç kez hızlıca basılır. İse yaramazsa motor freni kullanılır vites küçültülür. Merkezi fren sistemine bağlı bir el freni yoksa yavaş yavaş çekmek ise yarar ama birden cekilmemelidir. Zaman yoksa vites kademe atlanarak kucultulebilir ve yavaşça bariyer gibi bir yere sürtülür. Allah kimseye göstermesin
Amin bebeim :D
Vitesi bire alana kadar düşürürüm el frenini kaldırırım. Sonrası allah kerim🤯
Cevap
45Cevap
Selam gadası 🙃
Motor freni yaparak durmayı denerim. Baktım olmuyor polisi arar durumdan haberdar ederim. Müsait bir yere çarparak ya da sağa sola çarparak durdurmayı denerim.
Hızlı öfkeli filmlerinden yola çıkarak el freni ya da karşıma çıkan araçlara çarparak yavaşlama olur sonra kapıyı açıp atlarım
Ben kendim oto servis ustası olarak yeni araçlarda bu ihtimalin çok düşük olduğunu söylemek isterim. Diyelimki oldu. Araca düşük vitese koyup elfireni yavaş yavaş çekerek te aracı durdura bilirsiniz. Buda olmadı artık tehlikeli Bi duruma gidiyor. Ozaman da kenardaki bariyel kaldırım gibi olan şeylere yaklaşıp aracın bunlara sürterek de yavaşlata bilirsiniz.
Öncelikle sakinliğimi korurum. Dörtlüleri yakar ve uzun farlarımı açıp, ayağımı gazdan keserim. Emniyet şerifi varsa, emniyet şeridine geçerim. Yoksa en boş şeridi takip ederim. Yavaş yavaş vitesi düşürmeye başlarım. Aracın yavaşlama durumuna göre tık tık, el frenini çekmeye başlarım. Uygun bir yerde durunca servisi ararım :)
Manuelde vites düşürerek olabildiğince yavaşlatıp el frenini çekmek, çalışmıyorsa da ağaca kaldırıma konteynera falan çarparak en az hasarla durmak mantıklı geliyor bana. Otomatikte yapıcak bişey yok Allah rahmet eylesin ahsgh
ahah :D ışığa doğru diyosun
Motor freni diye bir şey var. Eğer yokuş yukarı çıkıyorsam yarım debriyaj kullanarak arabayı geriye kaydırmam. Yokuş aşağı inerken motor freni ve el frenini aynı anda kullanarak devri çok fazla yükseltmeden hızımı kontrol ederim.
Motor frenine yük bindirir , el freninin mandalına basılı şekılde yarıya kadar çekerim. Çevremde sevmedgım insanlar varsa üstlerine kırarım direksiyonu
Vitesi küçülterek yavaşlamaya çalışırdım. Durmayacak olursam, boş tarlaya girmeden arabadan atlardım. Şehir içi trafiğinde bunu yaşarsam çok zor. Dehşet üstüne dehşeti yaşatırım!!!
Yoldaki diğer araçlardan uzaklaşırsın ve araç manuelse yavaş yavaş vites düşürürsün. Sonrasında ise arabalardan uzaklaşmış haldeyken el frenini çekersin.
Vites küçülterek yavaşlar sonrada el freni ile dururum bir kaç kere yaşadım panik yapmadıktan sonra üstesinden geliniyor
Manuelde vites dusurulur de otomatikte ne yapilir bilemiyorum, ayy bi de yokuslu virajli yollarda korkuunc
Dörtlü yakar, motor freni yaparken sağa yanaşırım, ikinci viteste kontak kapatırım, el frenini çekerim, sırayla.
Hemen dörtlüleri yakarım ayağımı gazdan çeker , el frenini az bir şey çekerim sonra araba yeterli yavaşlamaya ulaşınca uygun bir yere çarparak dururum
cok sey yok ,
el frenı kaldırırsın , manuel ıse vites kucultursun .
sonrada fatiha okumalısın içinden.
Sağda veya solda güvenlik şeritleri varsa onlara sürterek arabayı yavaslatmaya çalışırım gazdan ayagi çekip tabi 😄
Vites küçültme yöntemiyle durdurmaya çalışırım zaten şoförüm
Son duamı ederim. Telefona video falan kaydederim sevdiklerime mesaj birakirim
U dönüşü yapar arabayı takla attırırım 😄 bilmiyorum o anki aksiyon da ne yapacağıma belli olmaz
Stress yapma aç kapıyı direk atla, cana geleceğine mala gelsin😄 patlayan şeylerden hayır bekleme.
El freni cekerim o anda bütün süreleri okurdum heralde😄😅
Vites küçültür, belirli aralıklarla el frenini çekerim.
Vites düşürüp gazı kescen ya da bir yerlere sürtceksin arabayı
En az hasarla işin içinden çıkacağımız yere vururuz mecbur Allah göstermesin.
sürate göre vites küçültme yaparım yol düzse sorun yok lakin bayır aşağı ise işte o zaman geçmiş olsun
Vitese atarım gazı bırakırım yavaşlamaya başlar sonra el freni çekerim
Motor freniyle durdurmaya çalışırsın, aracın manuelse debriyajla yarı kavrama yaparak aracı baya bi yavaşlatabilirsin. Ama otomatikte pek fazla bişi yok yapabilecek
Kaçış rampası bulmak için dua ederim😂🤦♀️
bulunduğum yere ve hızıma göre vites küçültürüm ve kademeli olarak el frenini çekerim yavaş yavaş
Çok hızlı değilse ve yol müsaitse dörtlüleri yak el freni ile durmaya çalış
Hızlıysan geçmiş olsun el freni ve duvara ya da arabalara sürte sürte duracak o araba
Yarış sırasında başıma geldi ve araba pert oldu kaskodan yenisini aldım full donanım vardı bide vites düşüre düşüre el freni ile yavaşlayıp hız yüksek ti en son bariyer sonra takla
Ayağımı gazdan çekerim ve kendi kendine yavaşlamasını beklerim. Artık kime çarparsam olan olsun
3 kulhü, 1 elham okurum. Ay Allah korusun. 😃
Allah taksiratını affetsin :D ahsh
Etrafta deniz varsa denize yoksa boş araziye yoksa gidebildiğim yere kadar.
Şimdiki araçların freninin bosalacagini pek düşünmüyorum ha olursa boku yeriz 🤣tozla duvara durur
yavaş yavaş vites küçülterek 1. vitese çek aracı motor freniyle yavaşlarsınn
Motor freni varda benmi bilmiyom
@yalnız_tavşan vites düştükçe devir düşer devir düştükçe hız düşer bi çalışma hızlanma mantığını düşün
Hah onun terimi motoru yigdirmak ama her şoför de yapamaz 120yle giderken 1 e taksa içine sıcar arabanın 🤗
@yalnız_tavşan 1e çekmicek tabi 654321 diye düşüre düşüre gidecek
Converse Ler çok iyi değil mi ya 😁😁
Direksiyonu filan bırakırım anı yaşarım. d
Arabayı duvara vururum.
arabadan atlarım sdfdfsdf
Vites küçültme ve motor freni.
El frenini çeksem ne olur ki😂
Şanzıman dağıtırım 5 1 çek yavaşlar
vay be araba bile boşalıyor derim
üzülürüm
Vites düşürüp el frenini çeksin ne yapacaksın
Kalp krizi