Yedek lastik devreye girer, değiştiririm.. İlk arabayı aldığım zaman annemi alıp Eyüp Sultan'a götürecektim.. Girdiğim yerde de kapan varmış, hiç görmedim.. Allahtan kapanın yarısı yokmuş sadece ön sol tarafa denk gelince uyandım.. Bir lastik gitmişti orada :D Değiş babam değiş.. Sonra uğraş dur :D
Ben aracımda stepne taşıyorum. Yakında stepneyi atıp lastik tamir kiti alacağım. Lastik tamir kiti ile tamir ederim. Eğer olmuyorsa en yakın benzinlik yakınsa araçla uzaksa çekici ile giderim lastiği değiştiririm. Çok basit. Ayrıca 4 lastiğim de yeni ve sağlam olduğu için bir şey olmaz.
Şehir içinde veya köy yolunda tek başımaysam B şıkkı. İşitme engelliyim ve telefon görüşmesi yapamıyorum. Şehirler arası yoldatek başıma kalırsam, ya yoldan geçenleri saatlerce durdurmaya çalışırım ya da babama SMS atarım. Babam çekici çağırır. Hiç kimse durmazsa ve çekici hiç gelmezse geceyi patlak lastikli arabanın içinde geçirmeye razıyım.
Araçta başıma gelmedi ama bisikletle %27-30 arası eğimli rampadan aşağı inerken ön lastik sibop kesti fren mren yok, arka lastik kayıyor ön Allah'a emanet zaten 😅 panik yapmadan güvenli bir yerde durmak önemli. Yüksek hızlarda çok tehlikeli lastik patlaması o yüzden sık sık basınçı kontrol etmek, lastikte yarık vs var mı ara sıra kontrol etmek lazım.
Ahaha o lastik patladiginda spordaydim patladığı yerin fotoğrafını atarım birazdan abi 😅 birde arka tekerlek yerinden çıkmıştı Allah'ım keşke lastik patlasa 🤣 bir takla attım iki hafta bacağım ağrıdı fndksk
Bakarım tekeri değiştirebilme samsun var mi yoksa yol yardimi denen sey var hatta bi keresinde baktım 500 metre var lastikciye çağırdım yol yardımını tekerin üstünde gitmemek için çekilişe 500 metre gittim bazen degistiryorum bazen lastikciye kadar hava basıyorum arabada pompa da var tamama en o anki havaya bagli
Altıma s*** (böyle bir video vardı :D) saka saka yavaş isem şans çok fazla eğer yüksek hızlı isem patlayınca takma atma olasılığı çok yüksek hee bu arada stepne varsa alet edevat var ise kendim takarım yoksa alo yol yardım veyahut şey ciler var mobil tamirci teker tamircileri
Tam evimin önünde park ederken kemik parçası yardı lastiğimi. Fısss diye duydum. Stepneyi taktım. 7 aylık lastik de çöpe gitti. Ama şişe kriko tavsiye etmem. Lastik inince kaldırmak için altına sokması çok zor oluyo. Eski usül kriko en iyisi almam lazım. Şişe krikoyu da başka hobi atölyesi açarsam pres olarak modifiye ederim 3 ton yeter de artar bile
Lastiğe umulmadık bir cisim batabiliyor reis. Geçen ay benimde lastiğe çivi girmiş. Birkaç günde bir lastiğin havası iniyor ekrana uyarı geliyordu. Gittim lastikçiye icabına baktı. Yollarda cam, çivi çok oluyor özellikle. Haylaz çocuklar şişe kırıyor. 😏
Araçta her zaman yedek lastik ve takımlar olmalı. Kenarı çeker uyarı levhasını diker lastiğimi değiştiririm. Eğer lastiğim yarılmamış ise havası inmiş ise küçük el kompresörleri var onunla hava basarım en yakın lastikçiye kadar idare eder
Çok yaşadım bunu ya müsait bir yere çekiyorum arabayı kolları sıvayıp girişiyorum değiştirmek için değiştirdikten sonra bir lastikçiye gidip hemen yaptırıyorum lastiği
@ozlemkucuk Run Flat Lastik İnanılmaz güzel bir icat tabi birazcık tuzlu ama unutma patladığında maks. ~80-90km hızla ~50-90km kullanıla biliyor (gerçi lastik bilgi etiketinde yazıyordur)
@plasebo-etkisi Run Flat Lastik patladığında hiçbir sorun olmamış gibi kullanılması için tasarlanmış bir lastik (Bu arada lastik içine yama köpüğü sıkarsanız lastik içi zarar göre bilir sensör ler de zarar göre bilir)
@TevfikKOLAYLI Aynen bu lastiklerin özelliğini duymuşluğum var. Fakat hiç yakından incelemedim. Pahalı bir şey olsa gerek. Biz ilkel yoldan devam ediyoruz Tevfik. 😄
Yapamam valla babam bile yapamıyor ki o bile başkasını çağırıyor öyle güçlü değilim ben araba iyi kullanırım ama tamir bana göre değil benim tek bildiğim yağ su kontrolü motorla ilgili bı de lastik hava şişirme 😂
Onları yapamayan da var. Tebrik ederim. Bir kadın tanıdık biliyorum. Sırf eşi manuel vitesli araç kullanıyor inadına arabayı değiştirmeyip otomatik vitesli araba almıyor diye oda inat yapıp ehliyet almıyor. 😄