Şu an aracım yok ama almak nasip olursa elektrikli araç almayı düşünüyorum. Birincisi yakıt fiyatları gerçekten çok korkunç, içler acısı, üzücü, moral bozucu.. İkincisi ise gündemi, komplo teorilerini, istihbarat bilgilerini elimden geldiğince takip etmeye çalışan biri olarak ilerleyen süreçte petrolü elinde tutan güçler olası davam durumunda devletlerin, milletlerin zor durumda kalmasını neden olmak için petrol akışını kısıtlayıp, sevkiyatları aksatmak, engellemek ve gıda krizi, kıtlık yaşatmak isteyecekleri yönünde olduğudur. Yani yakıt ile çalışan araçlar ilerleyen aylarda, yıllarda belki kullanılamayacak duruma gelebileceği iddia ediliyor. Bu gibi nedenler dolayı gönlüm elektrikli araç almaktan yana. Fiyatlar genel olarak çok yüksek ama şu yerli üretim Togg nasıl olacak merak ediyorum.
Son olarak da geçen yazın başında hatta bahar mevsimi sonunda arkadaşın araç ile bir hafta tatile gittik. Dört defa depo doldurmuşuz. 2000 lira civarı yakıt giderimiz olmuş. Dün konuştuk arkadaşla eğer şu an aynı tatili yapsak sadece 10bin liraya yakın yakıt giderimiz olacak. 😏😏 Gerçekten sinir bozucu bir durum. Lanet olsun emeği geçenlere!!
ötv+ kdv alınması ve 6 ayda %200 zammı nasıl kafana gore koyarsın.
3600 ek gosterge memura bana ne bızmı onları besleyecegız emeklısı dahıl yıne oy ticaretı 5 mılyon emeklı memur varmıs . sayıya bak hele ! nerden cıkacak bunların maası vergıler trafık cezaları haksız alınan ötv
maalesef ki öyle kaos ortamım yaratılmadıkça birileri çıkar nas faiz ile hala liselilere türban polemiğine girer oy devşirmeliği yapar. sorun bu ülkenın yarısından fazlası muhalefete bakıyor hala daha laf ebelıgınde adamlar. herıfler gobegını kaşıya , kaşıya seçim aldılar kaç defa . sen bir partiyi 20 sene iktidar edersen kendını devlet görür sana yukardan bakar kolluk kuvvetlerı ile sneı kıstırır ustune biner bu tum dunya ulkelerınde boyledır. velev kı secımde oy almazlarsa bıle gıdeceklerıne ınanmıyorlar boyle bır tabloda mevcut. gucu 15 temmuzdan alıyorlar ama geziyi unutuyorlar. neyse.
yıl sonuna kadar 22-25 bandı dolar belkı daha da artar , akaryakıt 30 tl gececek ve elektrık su dogalgaza kıs gelmeden yıne bındırecekler . cunku dagıtım sırketlerıne peşkeş yapıldı aradakı farkı kapatmak zorundalar paranın akması gerekıyor.
@burakistan35 Osman Pamukoğlu “ biz köy köy dolaştık anlattık. Halk yaşayarak göremeyi seçti. Yaşayarak görecekler “ diye açıklaması var. Yaşanan yaşanacak başka çözüm göremiyorum ben.
valla sunu soyleyım mı müstehak bu halka başka bişide değil. yaş kac oldu bizim risk al iş yap dogru adam ol vergi öde aha geldiğimiz noktaya bak reel ticaret durma noktasında. sabit maliyetlere yetmiyo aylık satıslar.
@burakistan35 bir yerde patlayacak zaten.. Adamlar gömlek değiştirirler, gerekirse papaz elbisesi giyerim, ben ülkeyi pazarlamakla mükellefim, babalar gibi satarız dediler. Geldiğimiz nokta ortada. Allah sonunuz hayır etsin ne diyelim.
30 tl geçirtsinler daha iyi , kendi sonları hazırlanıyor hemen kaos ve erken seçim yapılmalı yoksa bu iş böyle gitmeyecek.
lan ne demek 28 tl mazot? 1 lt hemde . ötv+kdv o aradaki fark nereye gidiyor?
gecen sene brent petrol 120 usd ıken dolar 17-18 yuzerken 8 tl idi. ne olduda sen o zamandan bu zamana kadar kafana gore elektrık su dogalgaz tekel urunlerı ile % 200 akaryakıta zam yaptın , cıkmıs hala birileri faiz nas hikayesi anlatıyor.
pzt 200 tl aldım . su an tek tık yarın sabah işe giderken almam gerek .
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
6 yıl önce arabamı sattım İstanbul'da arabaya ihtiyacım yok zaten aöf den sallama okuyorum aylık 109 lira yüklüyorum hem işe hemde heryere 200 basımla gidiyorum ne bakım, ne vergi, ne yakıt ne de çizmişlermi vurmuşlarmı ne de sigorta derdim var kafam rahat... eğer çok arabaya ihtiyacım olursa o da şarköye veya erdeğe denize gitmek için abimin arabasını alıyorum...
300 lira aldım; ama yarım depodan fulledim. Malum LPG neredeyse bitmişti ve 2 hafta önce, hafta sonuna girmeden zam geliyor diye benzini de dolduralım dedik. Aslında benzinin bitmesine 2 hafta dahası vardı.
Arkadaşlar ben bu konuda gerçekten algimi yitirdim ben yurt dışında yaşıyorum burada 2 Euro oldu ama bizde 1.30 dan en fazla 70 cent çıktı turkiyede resmen 4 - 5 katı zam geldi burada öyle birsey olsa eminim ki çoğu arabasına benzin döker yakar sizler nasıl katlaniyorsunuz resmen. Haraç gibi bir şey oldu bu
En son motora almıştım 220 küsürdü sanırım. Her aldığımda güzel duygularımı iletiyorum bu kadar artışa sebep olanlara. Muhtemelen kulakları çınlıyordur.
1210 TL ye fullendiğine göre range olarak 500-550 km arası gösterir yol bilgisayarı diye düşünüyorum, yani giderken okay ama gelirken yine bir istasyona uğrayabilirsin