Son dönemlerde suv kasa araçlar arttıkça hatchback kasalar popülaritesini yitirdi. sedan kasa araçlar ise güç bakımından en iyisi olduğundan satışlarda en yüksek orana sahip araçlar olarak göze çarpıyor. Sizin tercihiniz hangisi?
Sedan araç kullanıyorum; ama içimde acayip bıkkınlık bastı. Aşk için Hatchback arabayla takas yapmayı düşünüyorum. Evlendikten sonra MPV veya Station Wagon almayı hayal ediyorum. MPV ve SW popülerliğini yitirse de, hala bende tutku. SUV bana uymuyor. SUV arabaların görüş açısı çok geniş derler; ama seyir halinde çok geniştir deyip geçiyorum. Sokağımız dar ve karşıya konulan araba yüzünden manevra kabiliyetimin şu anki arabama (sedan) göre çok düşük olduğunu düşünüyorum. Dönerken sağ ön köşeyi tutturamıyorum ve 1 veya 1,5 metre uzaktan manevra yapmak mecburiyetinde kalıyorum. Sonra da, arkasını her gün garaj kapısı pervazına vura vura muayene zamanı mı tampon değiştireceğim? Birisi bana SUV araçların manevra konusunda geniş olduğunu ispatlayabilir mi? SUV arabalar benim için manevra esnasındaki görüş açısı olarak "takıntı".
Şirket aracım d segment sedan. Şahsi aracım senelerdir c segment hatchback di, radikal bi kararla roadster bi araca geçtim, çok da mutluyum şu anda. Suv tarzı araçları kendime yakın bulmuyorum, yere yakın gitmeyi daha çok seviyorum
2009 Chery tiggo Çin malı diye küçümseme ama kendi sınıfının en dolusu ve çokta sağlam doğum günü kredisi çıktı indirimli oranla ilk defa kendime hediyem oldu