Anladık balta biraz sıyırmış nazarlık olsun abartmaya gerek yok sanki herkes dogan kabak
3. vitesle kalkmanın zararı nedir?
Anladık balta biraz sıyırmış nazarlık olsun abartmaya gerek yok sanki herkes dogan kabak
uygun gaz-debriyaj ilişkisi sağlandığında araç diğer viteslerde de kalkış yapar ama tabiki en sağlıklısı 1. vites kalkışıdır. İstiyorsan 5. viteste kaldır.. Ama arabanın ciğeri sökülür 3. viteste gazı biraz fazla verip debriyajı yavaş bırakırsan kalkar zararı varmıdır dersen evet vardır: debriyaja baskıya zararı vardır sibopları eğebilirsin. yakıtı fazla yakar. motor ömrü azalır...
1. seferden bir şey olmaz. Koku debriyajdan geliyor olabilir. Bir dahaki sefere daha dikkatli olun çünkü sürekli tekrarlanırsa şanzıman mahvolur. Tabiki gereken gaz-debriyaj ilişkisi sağlandığında 3. viteste de kalkış olur ama en iyisi 1. dir
Cevap
8Cevap
Debriyaj balatasını zorlamışsındır koku ondan gelmiştir. Kısa vadede sorun olmaz ama 80-100bin km dayanacak balata böyle böyle 30bin km de biter
Araç bir de sıfır içim gitti bir daha olmazsa problem yok diyorsun
O yaptığın hareket 1000km lik ömrünü yemiştir balatanın. Nekadar doğru kullanırsan o kadar uzun dayanır. Değiştirilmeside masraflıdır.
balatayı yakmışsın yani ömrü kısalmış ama çok büyük sorun değil. bir daha yapma
Baskı balata aşınmış yanık kokusu oradan geliyor çok aşınınca sıyrılır debriyaj çalışmaz usta gidip değiştirmende illa bir yerde yolda bırakır
Yok artık hocam öyle bir kereden zannetmem o kadar olsun araç sıfır zaten
Sıfır olması bir şeyi değiştirmiyor şu an acemiysen muhtemelen yarım debriyaj kullanıyorsundur. Başıma geldiği için söylüyorum ben de çamura battım çıkmak için zorladım aynı yanık kokusunu aldım 1 ay sonra baskı balata sıyırdı😅
şanzıman veya vites kurusu kırılabilir hafif hızda stop edersen 2. viteste kalkmak daha mantılı 3 te motoru yakarsın reis
Reis araç bir de sıfır ya
o araç sıfırsa ben o arabayı kötü yolda sürmeye kıyamam reis sen nasıl 3 te kalkıp kıyıyon😂
Dalgınlık iste ya :) bir sey olmamıstır heralde o kadar
koku vb şeyler olmadıysa araba cıncık gibi gidiyosa takur tukur etmiyosa sıkıntı yoktur kral
O amda koktu iste biraz sonra kullandım zaten
balata yanmış olabilir reis balata yandıysa arabanın değeri düşer onun dışında pek de sıkıntı oacağını düşünmüyorum
Acelen nereydii 3 e takıp gidecektin :D
Güzel yorum tebrik ederim 😀
fesat anlamıyacam anlamıyacam puahahahjakf hjgsdkhasj
:))
😊🌹
Daha seviyeli bir taktik
Buna devam edersen balatayı yakarsın
Bir kereden bisey olmaz, daha da dikkat aman
şanzimnı yıpratır debriyaşı bozar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?