yurt dışında çalışanlar rahatça yaşayıp Ailesini geçindirebiliyor mu? tatile çıkan ülke ülke geziyor asgari ücretle hemde BMW , Mercedes hatta spor arabalarınasıl böyle kolay alıyorlar nasıl kazanıyorlar?
Gerçekten yurt dışında çalışanların bir ayda araç sahibi olduğu doğru mu?
Babam yıllardır yurt dışında çalıştı. Orada ev ve araba alabilirdi. Tr'de almak daha cazip geldi. Bizi oraya taşımak (çocuktuk daha), oturma izni derken baya maliyet ve yabancı yer vs vs bir dünya şey vardı. Yani orada 52 bin dinar kazanıyordu ama mesela bir ayakkabı 1000 dinar filan. İyisi 1000 dinar. Sen gerisini düşün. Öyle ayda bir araba almak için de sağlam bir işin olması lazım.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
işsizlik maaşı ile araba alan oldu da ondan sordum
Türkiye de ki gibi gereksiz bir pahalılık ve az ücret alanı ezen ağır vergiler yok orada. Gelirin ne kadar yüksekse o kadar fazla vergi ödersin. Düşük gelirli insanlardan yüksek vergi toplamak yok. Hatta çoğu Alman çift ortak kazançları toplamı yüksek göründüğü için boşanıp aynı evde yaşıyorlar şu an. Çünkü ne kadar yüksek kazanç, o kadar yüksek vergi. Ayrıca 50 euroyla neredeyse bir kaç haftalık ev erzağını alabilirsin etinden sebzesine kadar
Ya hayir yalan onlar bide 2 ay falan diyorsun imkansiz Onlar liraya cebirmistir parayi öyle konusuyordur bunun yeme icmesi var aylik kirasi var varda var
zengin olma derdinde olan kim ki ben kültürünu sanatını merak ediyorum yurt dışınin güzel yönleri var sanat etkinlikleri yabancı edebiyatlar sanatçıları dansı bilimi kısaca bunlar güzel olan ne yapayım parayı pulu