El freni ikaz lambası neden yanar dediğiniz zaman ilk yapmanız gereken şey servis yetkilisine gitmeniz olacaktır. El freni sıkışmış olabilir. Ayrıca acil bir durumda frenlerin tekerlekleri kilitlemesini önleyen ve böylece kademeli yavaşlamaya izin veren sistem doğru çalışmıyor olabilir. Aracı ıds cihazına bağlatıp hata kodu alıyor mu baktırın, abs sensörlerinden biri yerinden çıkmış ya da arızalı olabilir kontrol ettirin.
Elektrikli elfreni bildiğimiz el freni kolu olmayan tip fren.. donanımda ebp diye geçer
0
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya var ya babamda da böyle 1.02 kez olmuştu hiçbir şey olmadı ya bu araba beni korkutuyor dışarı çıktım denedim arabayı kitledim falan hiç tekerleri hiç bir hareket olmadı son arabayı hareket ederim başka bir yerde durdum el freni ışığı sürekli yandı yani bir şey yok orası acaba böyle biraz çukur gibi bir yerde durmuştum ondan olabilir mi çünkü hatırlıyorum babamda da böyle olmuştu ama o hiç takmamıştı hani niye böyle oluyor dememişti
Derhal acil servise götürmelisin canım çünkü bu tip durumların hiç hayra alamet olmadığını duymuştum babamdan ama şuna dikkat etmeni öneririm servis kaliteli olsun onuda araştırarak gitmelisin frenden girip motordan çıkmasınlar çok dikkat et lütfen üzüldüm aracına böyle olmasına
Ama araba kaymıyo gerçekten denedim kskd bence öylesine yanıyodur yaa tekerlere baktım arabayı itledim gram kaymadı zaten manuel r ye veya 1 e alıyorum yola göre gidemez ki 😎