Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ocak ayındaki kar yağışının, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Hatay ve Eskişehir çevresine tekrardan geri döneceğini bildirdi.Peki, karlı yolda araba sürmekten çekinir misiniz?
Evet, çekinirim.
Hayır, çekinmem.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Meteoroloji, kar yağışının geri döneceğini söylüyor! Karlı yolda araba sürmekten çekinir misiniz?
Yani Karlı Yolda Buzlanma olduğu için Risk Arabanın güvenli olmasına güvenmek akıl işi değil doğrusu Hadi sistem çalışmadı diyelim Oluyor yani Amasya merkez de Yaşıyorum ben buraya 23 Ocak da Yağdı hemde bayağı tuttu Mübarek Valla Bizim araç gitme gibi derdi yok Çünkü hiç gidemiyor aşırı patinaj çekti 😅 lastikler İyi ama yaz lastiği
Kar lastiği olduğu sürece çekinilecek bir şey de olmaz. Aracın 4x4 olması veya lastiklerin A/T ya da 4 mevsim olmaları insanları cesaretlendiriyor ama elbet bir gün kaza gelip onalrı buluyor. 2007 senesinden beri günlük 100 km den fazla yol yapan biri olarak tek bir tavsiyem olur: Karda kış lastiğinden şaşmayın ve hızınızı düşürün.
Çekinmem; ama çok temkinli araç kullanırım. Aşırı kar yağışında hızım 35'i geçmiyor. Geçtiği zaman kışlık lastiklere rağmen, arabam savrulma riski yaşıyor. Kampüs yolunda millet 50'yi 60'ı aşarken, ben 35'te takılıp kalıyorum.