arabayı çok iyi kullanan kadınlar şüphesiz var. istisnaları tenzih etmekte fayda var. kadınlar erkeklere göre daha kararsız bir cins. kadın beyninin paralel iş yönetme becerisi bambaşka alanlarda kendini gösterir. yüksek dikkat ve paralel çoklu işlem gerektiren; misal, hava trafik yönetimi gibi işlerde erkeklerden başarılıdır. birbirinden bağımsız onlarca iş kuyruğunu başarıyla icra ederler.
Kadınlar dikkatli araç kullanıyorlar; ama bazen paniğe kapılıp, gaz yerine frene basınca kazaya karışıyorlar. Erkekler çok kötü araç kullanıyorlar, özellikle de yol kavgaları eksik olmuyor. Ben de nadiren kötü araç kullanırım; ama en dikkat kesildiğim noktalar radar/kamera bölgeleri. 70'le geçilen yolu 65-70 km hızla geçerim, hiç 71 ve üzeri basmam. 1 km/s hızda bile ceza yerim korkusu basıyor. %10 toleransı umrumda değil.
Kadınlar kötü araba kullanmaz. Tam tersine kurallara uyarlar. Bizim erkeklerle de kurallara uymadığı için kurallara uyan kadınlara tü kaka derler. 60 hız sınırı olan yolda kadını 60'la gitmekle suçlarlar mesela.
Daha birçok sebebi var da uzun uzadıya yazmak lazım. Üşendim şimdi 😂
Öyle bir kanım yok, bence insanların ehliyetlwri tekrar sorgulanmalı ve İstanbul gibi yerlerde belli zeka seviyesinin altı, bencilliği adet haline getirmiş, refleksleri yavaş insanların ehliyetleri geçersiz olmalı
Çünkü geçen başıma geldi en son Yolda orta şeritte ilerliyorum ama temkinliyim En sağ şeritten bir araç sinyal vermesiyle önüme kırması bir oldu Meğer en sağdan en soldaki yola geçecekmis
Fren korna basarak zor durdum Tam camı açıp "sen ne yapıyorsun birader?" diyecektim ki şoför bayan
Sinyali verince yol onların zannediyorlar Aynayı makyaj yapın diye koymadılar gelen araba var mı diye koymuşlar Kontrollü çıkış yapın diye
Bizim erkekler sinyal kolunu kullanmayı, kadınlar da ayna kullanmayı bilmiyor
Ne zaman araba kullanan bir kadın görsem kaçıyorum. Dün sabah işe gelirken az daha otobüse tosluyordu kadın. Yolu ortalamış ne sağa çekiliyor ne sola çekiliyor. Gel de çatlama. Ve trafikte kadınlar her zaman bana problem. Çok şükür aram yok.
Mesela şöyle izah etmeye çalışayım ana yolda giderken sol şeritten gidiyor öndeki araçla çok mesafe bırakıyor önüne sürekli araç giriyor geriliyorum, makyaj felan yapanlar var sol şeridi serbest bırakın lütfen rica ediyorum
Kızla erkekle alakası yok bence. Her iki cins içinde piskoteknik raporu ve IQ testi yapılması lazım. Belli seviyenin altına vermesinler. Sınav sistemini zorlaştırsınlar falan.
Genelleme herkesi kapsamaz. Bugün işlerimin karşısında bir kadın kocaman yere arabasını park etmek için 5dk uğraşırken arkada kuyruk oluştu sonradan bastı gitti park edemeden